Ondanks alle kritiek is 'The Crown' weer een monsterhit

Ondanks alle kritiek is 'The Crown' weer een hit

'The Crown' laat alle kritiek achter zich en trekt weer veel kijkers.

Nina Beerendonk, 11 november 2022 17:21

Het is je vast niet ontgaan dat het nieuwe seizoen van The Crown al voor zijn release te maken had met een grote lading kritiek. Nu het vijfde seizoen van de populaire Netflix-serie is uitgekomen, blijkt echter dat deze kritiek weinig invloed heeft op de hoeveelheid kijkers.
Seizoen 5 van The Crown verscheen op 9 november op Netflix. Op deze dag van lancering trok de serie in het Verenigd Koninkrijk meteen al 1,1 miljoen kijkers, volgens Overnights.tv. Dat aantal omvat iedereen die op 9 november ten minste één aflevering van het nieuwe seizoen op een tv-toestel in het Verenigd Koninkrijk heeft gezien toen deze rond 08.00 uur lokale tijd op Netflix werd gelanceerd.

Ondanks de kritiek hoge aantallen
Vooral aangezien het tijdstip is dit dus best een hoog aantal. Bovendien worden bij deze cijfers de kijkers die via een laptop, tablet of mobiele telefoon keken niet meegerekend, dus wanneer je deze wel meetelt is het aantal nog hoger. Daarnaast wordt er ook verwacht dat er in toename aan kijkers zal zijn in het weekend, aangezien de serie doordeweeks verscheen.

In seizoen 5 van The Crown komen een aantal gebeurtenissen voor die een grote invloed hebben gehad op het imago van het Britse koningshuis, waaronder de scheiding van Prince Charles en Diana. Er kwam veel kritiek op de waarheidsgetrouwheid van het seizoen, onder andere van Judi Dench en oud-premier John Major, maar dit lijkt dus vooralsnog geen negatief effect te hebben op de kijkcijfers.

Het vijfde seizoen van The Crown is te zien op Netflix.
Bron: Variety

Lees meer over: The Crown, Netflix, Elizabeth Debicki

Populair nieuws