search
Hoe de geweldige bombastische openingstune van 'Game of Thrones' ook in 'House of the Dragon' terecht kwam
Series / Nieuws

Hoe de geweldige bombastische openingstune van 'Game of Thrones' ook in 'House of the Dragon' terecht kwam

Componist Ramin Djawadi over zijn prachtige openingstune uit 'Game of Thrones'.

Op het einde van de eerste aflevering van House of the Dragon is het dan eindelijk zover, de vertrouwde klanken van de openingstune van Game of Thrones klinken weer. Waarom heeft House of the Dragon de openingstune van Game of Thrones eigenlijk behouden?

Componist Ramin Djawadi sprak hierover met IGN:"Ik vind het een mooi voorbeeld van het samenbrengen van oude spullen met nieuwe spullen. Als franchise verbinden we beide verhalen. Als het gaat om de openingstune van Game of Thrones hebben we die muziek altijd gezocht en gezien als een thema dat alle personages en de reis en avonturen van dit universum in grote lijnen zou omvatten en verbinden. Daarom vonden we het gepast om dit opnieuw te gebruiken voor House of the Dragon."

"Ik vind het hergebruik van de tune eigenlijk niet erg; het is een geweldig nummer en het helpt de nieuwe show terug te koppelen aan de oude. Ik hou echter minder van de nieuwe beelden bij de openingstune. Ik denk dat ik liever zou hebben dat House of the Dragon zowel het oude nummer als het oude kaartthema had behouden voor de openingstune".

Wij zijn het helemaal met Djawadi eens en vonden het heerlijk de openingstune weer te horen!

Kijk Game of Thrones op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen