search
Gecancelde Netflix-serie straks terug als film?
Series / Nieuws

Gecancelde Netflix-serie straks terug als film?

'Winx' bedenker laat de moed niet zakken en pakt groots uit met een film.

Iginio Straffi, bedenker van de magische Winx Club tv-franchise en oprichter van het productiebedrijf Rainbow S.p.A., is verbaasd dat Netflix de live-action Fate: The Winx Saga na twee seizoenen annuleerde. Maar hij ziet het ook als een kans.

"Ik moet nog steeds horen wat Netflix officieel te zeggen heeft," zei Straffi in een interview met Variety nadat hij van showrunner Brian Young had vernomen dat de serie is stopgezet. "Ik zal met Netflix praten om volledig te begrijpen wat er is gebeurd."

Is er toekomst voor de Winx franchise?
De annulering van de Fate: The Winx Saga betekent dat Straffi contractueel verder kan gaan met een lang geplande live-action Winx film, begroot op meer dan 100 miljoen dollar. Het is "waarschijnlijk het belangrijkste project van mijn hele carrière," zegt hij.

Hij voegde eraan toe: "Er zullen donkere tinten zijn, maar de sfeer zal dichter bij het DNA van de animatieserie liggen - vooral de slechteriken, The Trix, op wie iedereen zat te wachten in de Netflix-serie."

Wat betreft de reden waarom Netflix besloot geen derde seizoen van Fate: The Winx Saga te maken, zei Straffi dat hij verrast was omdat het tweede seizoen top verliep en veel kijkers trok.

Maar hij wees erop dat hij nu contractueel vrij is om zijn live-action Winx-filmambities na te streven: "Het feit dat Netflix het derde seizoen niet heeft verlengd geeft me een voordeel, omdat ik nu andere live-action producten kan maken."

Fate: The Winx Saga is te streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen