search
Mislukte grap kostte 'Game of Thrones'-acteur bijna zijn kop
Series / Nieuws

Mislukte grap kostte 'Game of Thrones'-acteur bijna zijn kop

Nikolaj Coster-Waldau maakte tijdens opnames grapje dat bijna volledig verkeerd afliep.

Één van de hoofdrolspelers van Game of Thrones was Nikolaj Coster-Waldau (hij speelde Jaime Lannister). Hij haalde na een paar seizoen een grapje uit met de studio dat volledig verkeerd werd begrepen.

Gouden haardos
De haardracht van Jamie Lannister was nogal van belang, ook omdat zijn 'gouden' haardos in de boeken veelvuldig werd geroemd. "Er werd veel gepraat over Jaime's haar in de vroege seizoenen - zijn lange gouden lokken", onthulde Coster-Waldau in een interview. "Toen hij zijn hand verloor, dacht ik dat hij misschien naar de kapper moest. En toen dacht ik: waarom doe ik niet gewoon alsof?"

Lange brief
"Ik stuurde ze een oude foto waar ik gemillimeterd was. Ik stuurde een lange brief waarin ik uitlegde dat ik de controle over mijn karakter had genomen en dat ik gerespecteerd wilde worden. Ik zei dat mijn integriteit als kunstenaar op het spel stond!"

De brief was kennelijk behoorlijk overtuigend, want het verhaal werd echt geloofd. Coster-Waldau kreeg belletjes van de regisseur, de hoofdkapper en zelfs van HBO.

"Ze geloofden het allemaal. Ze hadden ook mijn manager gebeld. HBO was begonnen om een mogelijke aanklacht samen te stellen en het liep uit de hand."

Grapje!
Groot was de opluchting dan ook toen het allemaal een grapje bleek. In de latere seizoen kreeg Jamie Lannister overigens wel degelijk een andere coupé, wellicht had het grapje de showrunners toch op een idee gebracht.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen