Eindelijk nieuws over remake van grote scifi-serie!

Eindelijk nieuws over remake grote scifi-serie!

Deze geliefde scifi-reeks uit de jaren negentig solliciteert al jaren voor een reboot.

Mitchell van Vuren, 15-11-2022 12:12

Het lot van de remake van de grote scifi-reeks Babylon 5 is al langere tijd onzeker. De in 2021 aangekondigde reboot van The CW lijkt te zijn ontkracht door de recente verkoop van het netwerk aan Nexstar Group Media. Nu komt de bedenker van de serie, J. Michael Straczynski, eindelijk met een update!
Eerder dit jaar riep Straczynski al de hulp in van de vele fans van de beroemde sciencefictionserie, die werd uitgezonden tussen 1993 en 1998, om de reboot van de grond te krijgen. Nu geeft de filmmaker opnieuw een update, en herinnert hij de fans eraan dat hij de eerste zal zijn die het zal horen, wanneer er eindelijk duidelijkheid is over de toekomst van het project.

Op Twitter deelde hij: "We zijn allemaal erg ongeduldig voor B5-nieuws, en er zijn veel geruchten van bloggers en posters en zelfs sommige castleden, maar er is echt nog geen beslissing gemaakt."

Hij vervolgde: "Wanneer die beslissing wel wordt genomen, komt die eerst bij mij terecht, en niet bij een van die mensen. En als het zover is, zal ik het zo snel mogelijk naar buiten brengen, of jullie op zijn minst laten weten dat er iets besloten is" Wachten is moeilijk, maar we moeten wachten tot er echt iets besloten is."

Waar gaat Babylon 5 over?
De synopsis van de oudere serie luidt: "Tien jaar na het einde van de oorlog tussen Aarde en Minbari, krijgt Commandant Sinclair het bevel over een gigantisch ruimtestation dat rond een planeet in de neutrale ruimte draait."

De synopsis gaat verder: "Op een kruispunt van interstellaire handelsroutes en diplomatieke betrekkingen moet Sinclair proberen vrede en voorspoed tot stand te brengen tussen de verschillende interstellaire rijken, terwijl hij moet doorvechten tegen de strijdkrachten van de Earth Alliance."

Bekijk hieronder de trailer van Babylon 5 uit de jaren negentig!


Bron: Comic Book

Lees meer over: babylon 5, reboot, the cw, nexstar, J Michael Straczynski

Informatie over de serie: Babylon 5

Populair nieuws