search
Zo enorm populair is 'The Crown' seizoen 5 in 'eigen' land
Series / Nieuws

Zo enorm populair is 'The Crown' seizoen 5 in 'eigen' land

Na alle controverse rondom het nieuwste seizoen geven de kijkcijfers een ander beeld.

Al vóór seizoen vijf van The Crown uitkwam was er al veel te doen rondom het nieuwste hoofdstuk van het Britse koningshuis. Ondanks alle kritiek en negatieve aandacht heeft het Netflix geen windeieren gelegd want in het Verenigd Koninkrijk staat de serie op nummer 1.

Het is niet alleen in het VK enorm populair. De serie weet ook in 88 andere landen de top-10 van meest bekeken series te bereiken, waarbij het in 37 landen eveneens op nummer 1 staat. In Nederland staat de serie ook op nummer 1. Sinds het uitkomen van de serie op 9 november zijn er al meer dan 107 miljoen uren naar het vijfde seizoen gekeken.

Een behoorlijke aanloop
De serie had na het overlijden van Koningin Elizabeth II op 8 september van dit jaar ook een behoorlijke stijging gezien in het aantal kijkminuten. Het eerste seizoen met Claire Foy bereikte gelijk de zevende plaats in de lijst best bekeken series.

Het laatste seizoen van The Crown gaat over de roerige jaren 90 waarin het Britse koningshuis veel klappen moest incasseren en behoorlijk aan de imagoschade moest werken. De rollen worden gespeeld door onder andere Imelda Staunton die de rol van Queen Elizabeth speelt en Dominic West en Elizabeth Debicki die respectievelijk de rol van Charles en Diana spelen.

Kijk alle seizoenen van The Crown op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen