search
Carice van Houten in prachtige jurk tijdens première serie 'Dangerous Liaisons'
Series / Foto's

Carice van Houten in prachtige jurk tijdens première serie 'Dangerous Liaisons'

Ze speelt een rol in het kostuumdrama van de zender Starz.

De Nederlandse actrice Carice van Houten treedt al jaren niet echt meer op de voorgrond. Toch duikt ze nog in heel wat films en series op. Haar bekendste rol had ze waarschijnlijk in Game of Thrones.

In de fantasyserie van HBO Max speelde Van Houten de rol van Melisandre in maar liefst 29 afleveringen. Fans hopen nog altijd dat ze ook in House of the Dragon te zien zal zijn, iets dat verhaaltechnisch mogelijk zou kunnen zijn.

De afgelopen jaren dook ze ook op in onder meer de films The Glass Room, Domino, Instinct en Lost Girls and Love Hotels. Wat betreft series had ze rollen in Temple en de Nederlands-Vlaamse productie Red Light.

Overigens zal ze over een tijdje te zien zijn in de dramathriller Poor Boy een film van acteur/regisseur en haar man Guy Pierce.

Op de rode loper
Haar nieuwste serie heet Dangerous Liaisons, een kostuumdrama van de zender Starz en gebaseerd op de roman van Pierre Choderlos de Laclos. Van Houten speelt een vaste bijrol als het personage Jacqueline de Montrachet.

De serie debuteerde eerder deze maand op de zender en uiteraard was er een officiële première. Van Houten verscheen in een prachtige jurk.

In Nederland kijk je de serie Dangerous Liaisons overigens op Lionsgate+.

Bekijk op instagram

Aanbevolen artikelen