search
Netflix en Prime Video pakken uit met 3 splinternieuwe films
Films / Featured

Netflix en Prime Video pakken uit met 3 splinternieuwe films

Een wonderbaarlijk kostuumdrama, een geslaagde familiefilm en een alternatieve filmgeschiedenis.

Netflix en Prime Video weten deze week van wanten! Ze hebben wederom enkele sterke films online gezet, die mogelijk wel een plaats verdienen in jouw kijklijstje. Leer snel meer over de films aan de hand van de recensies van onze collega's bij FilmTotaal!

The Wonder | Netflix
Deze kalme mysteryfilm zet zijn vraagtekens bij een Iers wonder in 1826: kan een meisje daadwerkelijk vasten voor vier maanden achtereen? Recensent Mitchell van Vuren kon de sterke vertolkingen en de prachtige cinematografie in het kostuumdrama erg waarderen, wat zorgde voor 4 sterren.

Hij stelt: "De film weet met zijn genuanceerde vertelling op voortreffelijke manier een universeel verhaal over vrijheid te vertellen. Het is doodzonde dat we in Nederland de bioscooprelease moeten missen."

Lees de rest van de recensie.

The People We Hate at the Wedding | Prime Video
Richard Korpel ziet veel originaliteit in deze komediefilm met de potentie van een moderne klassieker. Vandaar dat de grappige familiefilm 4 sterren kreeg van hem.

Hij vindt: "De dialogen zijn fris en gaan creatief om met verhaaltechnische plichtmatigheden. Sommige van de situaties zijn clichématig (betrapt worden terwijl je een stoute foto maakt), maar de film heeft een eigen stijl die dat voldoende kan verhullen."

Lees de rest van de recensie.

Is That Black Enough for You?!? | Netflix
De wereldberoemde cinefiel Elvis Mitchell geeft in deze documentairefilm een overzicht van de zwarte cinema, wat een verfrissende blik werpt op de filmgeschiedenis. Didier Becu beloonde na afloop de film met 4 sterren.

Ze concludeert: "'Het verhaal van 'Is That Black Enough For you?!?' stopt abrupt bij 'The Wiz' uit 1978… Maar wie weet is dit voer voor een tweede deel, want voor iedere filmfan is het een godsgeschenk om een filmkenner als Mitchell zo gepassioneerd te horen praten over cinema, zelfs als dat met wat sarcasme en de nodige kritiek is."

Lees de rest van de recensie.

Aanbevolen artikelen