Nieuwe details over 'IT'-prequelserie 'Welcome to Derry'

Nieuwe details 'IT'-prequel 'Welcome to Derry'

HBO Max laat o.a. de oorsprong van Pennywise the Dancing Clown zien in de serie.

Zilko Tarici, 19 november 2022 08:35

Er wordt momenteel gezocht naar de cast voor Welcome to Derry, de nieuwe serie van HBO Max die zal dienen als prequel op de IT-filmfranchise.
Volgens fansite The Illuminerdi wordt er door de productie gezocht naar een zwarte acteur rond de 30 om de hoofdrol te spelen. Het personage wordt omschreven als een patriottische piloot die in de luchtmacht dient en een grote rol speelt in de gebeurtenissen die centraal staan in de serie.

Winnende Losers
De setting van de serie is het Derry van de jaren '60 en laat zien hoe de gemeenschap van het plaatsje een moeilijke tijd doormaakt. HBO zou tevens op zoek zijn naar een groep kinderen voor andere hoofdrollen. Dit lijkt erop te wijzen dat ook Welcome to Derry een 'Losers Club' zal bevatten.

De eerste van de twee IT-films speelt zich af in 1988/1989, en met de wetenschap dat Pennywise zich eens in de 27 jaar laat zien, is het logisch dat de serie zich aan het begin van de jaren '60 afspeelt.

Welcome to Derry zal naar verluidt ook de oorsprong van Pennywise laten zien, iets waar enkel nog naar werd gehint in IT: Chapter Two.

Bron: The Illuminerdi

Lees meer over: Welcome to Derry, Bill Skarsgard, IT, Andy Muschietti, Finn Wolfhard

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws