search
'House of the Dragon'-makers over hoe het verziekte gezicht van Viserys werd gemaakt
Series / Nieuws

'House of the Dragon'-makers over hoe het verziekte gezicht van Viserys werd gemaakt

De behoorlijke progressie van fitte koning tot melaatse kreupeling uitgelegd.

Het eerste seizoen van House of the Dragon zit er op met een behoorlijk positieve ontvangst. Een van de personages die prominent aanwezig was in het eerste seizoen was koning Viserys. Naarmate het seizoen vorderde takelde hij wegens zijn ziekte steeds verder zichtbaar af. In een interview leggen de makers uit hoe ze dit vorm gaven.

In de serie begon koning Viserys, gespeeld door acteur Paddy Considine, als nieuwe vorst van de Targaryen dynastie en al snel was te zien dat hij milde symptomen van een vleesetende ziekte toonde. Wegens de vele tijdsprongen moesten de makers Viserys telkens nóg zieker laten voorkomen. Aan het einde van de serie was van Viserys alleen nog een kreupele en sterk vermagerde koning over met een half weggegeten gezicht.

Combinatie van echte schmink en 3D technologie
Mike Bell, hoofd van de visuele effecten van House of the Dragon zegt zelf: "We wilde vanwege alle tijdsprongen dat de kijker echt zou schrikken de eerste keer dat ze Viserys in bed zagen liggen. Daarnaast wilden we ook niet te veel effecten toevoegen om het feilloze acteerwerk van Paddy te verhullen. We hebben met veel 2D technologie en schmink de rotting laten zien maar ook 3D bij zijn wang en oog omdat de kijkers natuurlijk wel naar binnen moesten kijken waar nu de gaten zaten."

De serie probeert ook een samenhang te creëren tussen de lichamelijke aftakeling van Viserys en het verminderde contact met zijn dochter Rhaenyra en de bekoelde verstandhouding die zij op haar beurt heeft met Visery's vrouw en Rhaenyra's jeugdvriendin Alicent.

Kijk zelf naar de aftakeling van koning Viserys in House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen