Kijkcijfers 'House of the Dragon' maken gehakt van 'The Rings of Power'

De cijfers liegen er niet om: 'House of the Dragon' toont zichzelf de absolute winnaar!

Mitchell van Vuren, 18 november 2022 14:18

Dat HBO's House of the Dragon een daverend succes was, is ondertussen wel duidelijk. Qua cijfers maakt de fantasyserie dan ook volledig gehakt van de fantasyserie Rings of Power bij Amazon Prime, die ongeveer gelijktijdig gelanceerd werd.
Met het eerste seizoen brak de HBO-serie allerlei kijkcijfers en streamingrecords. Het werd de meest bekeken première ooit voor de streamingdienst, en zette daarmee de succesvolle traditie van Game of Thrones voort.

In de week na de finale waren de cijfers duidelijk: de kijkcijfers van House of the Dragon zijn bijna het dubbele van de kijkcijfers van The Lord of the Rings: The Rings of Power.

Exacte cijfers
Op donderdag deelde Nielsen zijn data met betrekking tot streaming voor de week van 17 tot en met 23 oktober. De laatste dag van die periode was de dag waarop de finale van House of the Dragon in première ging op HBO en HBO Max. Het leverde de serie meer dan 1 miljard kijkminuten op.

In diezelfde tijdspanne werd Amazon's The Rings of Power 'slechts' 570 miljoen minuten bekeken. Daarbij moet wel in acht worden genomen dat de HBO-serie twee afleveringen meer heeft dan de Prime-serie.

Desalniettemin kan er over beide series worden gesteld dat het grote commerciële successen zijn!
Bron: Comic Book

Lees meer over: house of the dragon, rings of power, hbo max, prime video

Populair nieuws