search
Nieuwe reisgenoot voor Ncuti Gatwa's 'Doctor Who' gevonden
Series / Nieuws

Nieuwe reisgenoot voor Ncuti Gatwa's 'Doctor Who' gevonden

Gibson over haar rol: Het is een droom die waarheid wordt

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Gisteravond, tijdens de Children In Need-special kregen de kijkers een waanzinnige primeur: Millie Gibson wordt de nieuwste companion in Doctor Who!

Children in Need
Children in Need is het liefdadigheidsprogramma van de BBC dat een jaarlijkse televisiespecial heeft, met allerlei terugkerende personages uit kinder -en jongerenseries. Daar mocht Doctor Who natuurlijk niet aan ontbreken. En dit jaar had de show een of misschien zelfs twee heel bijzondere aankondigingen!

Millie Gibson
De belangrijkste aankondiging was natuurlijk die van de nieuwe reisgenoot van de Doctor in het sci-fi programma. Dat werd uiteindelijk, met materialiserende TARDIS en al: Millie Gibson. De actrice, bekend van de Britse soap Coronation Street, zal naast Ncuti Gatwa in 2023 te zien zijn.

Gibson deed in september auditie voor de rol, in het bijzijn van Ncuti Gatwa. De twee hebben al een beetje op elkaar ingespeeld kunnen raken.

"Ik kan het nog steeds niet geloven", zegt Gibson. "Het is een droom van een rol en ik zal er alles aan doen om de schoenen te vullen van de vorige companions die voor mij in de TARDIS hebben gereisd. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Ruby Sunday
De tweede bekendmaking was de naam van haar companion. Gibson's personage zal Ruby Sunday gaan heten. Of dat met "ay" of "ae" zal zijn, kan Gibson nog niet zeggen!

Doctor Who keert volgend jaar terug met David Tennant en Catherine Tate voor drie speciale afleveringen rondom de zestigste verjaardag van de show.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen