Kijken: Bondscoach Van Gaal motiveert zijn Oranje 🦁

In gesprek met Kees Jansma vertelt Louis van Gaal hoe hij zijn team motiveert.

Glenn Walsh, 20 november 2022 08:00

Aan de vooravond van het WK in Qatar heeft Amazon een fragment gedeeld van een gesprek tussen Kees Jansma en Louis van Gaal die terugblikken op onder andere het WK in 2014 en hebben ze het over de befaamde stijl van trainen van de voetbalgrootmeester.
In het fragment blikken beide heren terug op het WK 2014 in Brazilië. Louis van Gaal was toentertijd ook trainer van het Nederlands elftal en Kees Jansma was tijdens het toernooi de perschef. Hij begint ook te vertellen dat hij in deze niet geheel objectief tegenover van Gaal staat maar vraagt hem toch naar zijn ervaring van toen. Beelden van het gewonnen duel tegen Brazilië komen voorbij met een o.a. een scorende Blind en Wijnaldum.

Geen domme vragen stellen aan Louis
Verder hebben ze het over hoe er naar het komende WK gekeken wordt. Bondscoach van Gaal geeft aan dat hij het met deze ploeg veel makkelijker heeft dan in 2000 en iets makkelijker dan in 2014 want deze groep is meer ervaren. Of van Gaal iets rustiger gaat doen tegen de pers is nog maar te zien. Als de pers maar geen domme vragen gaat stellen anders gaat hij het gevecht met ze aan.

Het fragment is uit de reeks Binnen bij Oranje, Heldenverhalen waarin Kees Jansma in gesprek gaat met spelers en coaches uit de historie van het Nederlands elftal. Zo worden Dick Advocaat, Rafael van der Vaart, Giovanni van Bronckhorst, Dirk Kuijt, Khalid Boulahrouz en dus Louis van Gaal geïnterviewd en gevraagd naar hun ervaringen.

Kijk hieronder het hele fragment. Binnen bij Oranje, Heldenverhalen is te zien op Prime Video.


Bron: Prime Video

Lees meer over: Binnen Bij Oranje Heldenverhalen, Kees Jansma, Louis van Gaal, Amazon, Prime Video

Populair nieuws