search

Ons nieuws van zondag 20 november 2022

De Netflix Top 10 is overgenomen door deze nieuwe Netflix-film
Films / Nieuws

De Netflix Top 10 is overgenomen door deze nieuwe Netflix-film

Er staat een mooie kerstfilm zo plotseling in de Netflix top 10.

In de Netflix top 10 is de eerste romantische kerst romcom inmiddels verschenen. Het gaat hier om de kerstfilm Christmas with you die zeer goed bekeken wordt.

Plot
Een zangeres moet van haar platenlabel haar geluid vernieuwen en besluit daarom met frisse tegenzin een kerstplaat op te nemen. Haar uitstelgedrag brengt haar bij een van haar grootste fans, een middelbare scholier die samen met haar alleenstaande vader covers van haar idool opneemt. Wat begint als een poging om onder de kerstsingle uit te komen, eindigt in een onverwachte samenwerking die misschien wel meer met zich meebrengt dan een carrièreboost.

In de film zijn ondere andere Freddy Prinze Jr. (speelt Miguel), Aimee Garcia (speelt Angelina) en Grace Dumdaw (speelt Madison Sparks) te zien. De film is geregiseerd door Gabriela Tagliavini.

Kerstfilmtijd
Er zullen de komende tijd ongetwijfeld nog de nodige andere kerstfilms in de top 10 opduiken van de diverse streamingkanalen. We zijn benieuwd welke film dit jaar de kersthit wordt.

Kijk Christmas with you op Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe serie van Neve Campbell gecanceld na één aflevering
Series / Nieuws

Nieuwe serie van Neve Campbell gecanceld na één aflevering

Ongewone actie van netwerk ABC maakt einde aan crime drama 'Avalon'

De serie Avalon, met Neve Campbell als ster, zal niet op ABC te zien zijn ondanks dat de serie in februari door ABC besteld was, en al een hele cast was verzameld.

De serie, van de maker van Big Little Lies zou gaan over een detective (Campbell) in het plaatsje Avalon op Catalina Island in Californië en zou een misdaad-drama serie worden. Naast Campbell waren Demetrius Grosse (Banshee) en Steven Pasquale (Alien vs. Predator 2) gecast.

Ongewone actie
Het cancelen van Avalon na het zien van slechts de pilot-aflevering is in veel gevallen een ongewone actie, maar ook een die contractueel vastgesteld wordt: een netwerk heeft de optie om een serie te weigeren na het zien van de eerste aflevering.

Wat nu?
De toekomst van Avalon is nog onbekend. De serie kan door een ander netwerk opgepakt worden. Of, zoals talloze pilot-afleveringen, in een kluis belanden.

Avalon is niet de enige serie die op deze manier gecanceld werd door ABC. Ook een comedyserie van Alec Baldwin en Kelsey Grammer zou op deze manier een vroegtijdige dood gestorven zijn.

Gelukkig zit Neve Campbell niet zonder werk. Naast haar werk in The Lincoln Lawyer is de actrice ook onderdeel van de Twisted Metal game adaptatie op Peacock. Zonder Avalon is ze zelfs beschikbaar om in beide shows een grotere rol te spelen.

Ook is er een grote vraag naar Campbell als Sidney Prescott in de Scream-franchise, maar de actrice ziet op dit moment geen waarde in haar terugkeer.

Mocht er toch nieuws zijn over Avalon, laten wij het je uiteraard weten!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De makers van de Netflix-serie '1899' leverden al een groter succes af
Series / Nieuws

De makers van de Netflix-serie '1899' leverden al een groter succes af

'1899' is niet het eerste succes van makers Baran bo Odar en Jantje Friese.

De mysterieuze serie 1899 verscheen vrijdag op Netflix en wordt enorm goed ontvangen. Veel mensen hadden hoge verwachtingen, want makers Baran bo Odar en Jantje Friese hadden al eerder een groot succes met een andere serie.

Het eerste seizoen van de Duitse serie Dark kwam in december van 2017 op Netflix te staan. Kijkers waren laaiend enthousiast over het verhaal, dat ingewikkeld maar ontzettend mind-blowing in elkaar zit. Hierna volgden nog een tweede en derde seizoen, waarvan het tweede zelfs een score van 100% op Rotten Tomatoes heeft.

Waar gaat Dark over?
Het verhaal van Dark speelt zich af in een klein stadje in Duitsland, waar een kerncentrale staat. Wanneer er twee kinderen vermist raken komt het zondige verleden van de stad aan het licht, samen met de dubbellevens en verbroken relaties tussen vier families die op zoek zijn naar de kinderen.

De mysterieuze drama-serie zit in elkaar als een soort puzzel, waardoor een web van personages en hun relaties ontstaat. Allemaal hebben ze een connectie met de geschiedenis van de stad, of ze het nu weten of niet. Om het mysterie op te lossen reist hoofdpersoon Jonas af naar dezelfde stad in 1986, waar hij achter een hoop geheimen komt.

De serie wordt vaak vergeleken met Stranger Things, omdat beide gaan over bovennatuurlijke gebeurtenissen en ze zich beide afspelen in de jaren 80. Dark is alleen (zoals de naam al doet vermoeden) donkerder en het plot zit veel complexer in elkaar.

De drie seizoenen van Dark zijn te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Finale 'House of the Dragon' presteerde zwakker dan die van 'The Rings of Power'
Series / Nieuws

Finale 'House of the Dragon' presteerde zwakker dan die van 'The Rings of Power'

Wie is de uiteindelijke winnaar in de strijd tussen deze fantasy series?

Sinds het begin zijn House of the Dragon en The Lord of the Rings: the Rings of Power grote concurrenten van elkaar. Niet alleen als het gaat om interesse van fans of het grote publiek, maar ook in de kijkcijfers.

Wie overheerste?
Allebei de shows werden waanzinnig goed bekeken. De eerste aflevering van House of the Dragon trok ongeveer tien miljoen kijkers, volgens de statistieken van HBO. Die van Amazon lieten een massieve 25 miljoen kijkers zien voor aflevering één van Rings of Power.

Omdat de shows tegelijk uitkwamen werden ze al snel tegenover elkaar gezet. Voor de tv kijker of streamer zijn ze toch het equivalent van blockbusters. De series wisselden elkaar ook af. De ene aflevering scoorde beter dan de andere, bij beide series.

Nielsen ratings
Volgens de Nielsen-ratings, die -volgens de site- laat zien "wat Amerikanen kijken" komt de finale van Rings of Power met 1.1 biljoen streaming-minuten op nummer één. De finale van House of the Dragon deed het niet heel veel minder, met 1 biljoen streaming-minuten.

Niemand verliest
Toch is er geen echte verliezer. Volgens de ratings is House of the Dragon namelijk in het algemeen het meest bekeken en staat ook nog steeds in de Nielsen Top 10. De impact van de show reikt veel verder.

De fans van The Rings of Power mogen echter tevreden zijn met hun finale-cijfers. Ook werd de finale vaker en langer teruggekeken.

Beide shows zijn respectievelijk te zien op Prime Video en HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Black Panther: Wakanda Forever' verschijnt veel later dan verwacht op Disney+
Films / Nieuws

'Black Panther: Wakanda Forever' verschijnt veel later dan verwacht op Disney+

Zal 'Black Panther: Wakanda Forever' nog voor de kerst te zien zijn?

Black Panther: Wakanda Forever is in veel gevallen een bijzonder geval. Het is de eerste film zonder Chadwick Boseman als het titelpersonage, maar ook de laatste film van Phase 4 van de MCU. En tot slot is het de dertigste Marvel-film die in de bioscoop te zien is.

Het is altijd de vraag wanneer de nieuwste Marvel-film op Disney+ te zien is. Een MCU-film zou op zijn minst 45 dagen in de bioscopen te zien moeten zijn. Doctor Strange in the Multiverse of Madness vrij snel (al na 47 dagen) te zien. Op Shang-Chi and the legend of the Ten Rings moesten we het langst (70 dagen) wachten.

Dit jaar niet meer
Sinds Wakanda Forever nog steeds de Box Office beheerst, lijkt het erop dat de film dit jaar nog niet op Disney+ te zien zal zijn. Mensen die gehoopt hadden dat de film rond de kerstdagen op de streaming site te zien zou zijn, komen volgens Deadline bedrogen uit.

Volgens Deadline zijn er geen plannen om Wakanda Forever voor het eind van het jaar op Disney+ te zetten, net als bijvoorbeeld de nieuwe Walt Disney Pictures-filim Strange World.

Wanneer dan wel?
Het lijkt erop dat Disney voorlopig zoveel mogelijk aan de film wil verdienen voordat ze moeten concurreren met James Cameron's Avatar-sequel The Way of Water, die begin december in de bioscoop komt.

Als we de tweede Doctor Strange-film als voorbeeld nemen, zou Wakanda Forever op 1 januari op Disney+ te zien zijn. Maar als we uitgaan van Shang-Chi zouden we tot eind januari moeten wachten.

In de tussentijd is Black Panther: Wakanda Forever nog gewoon in de bioscoop te zien!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe fantasyfilm van Netflix wordt erg zwak ontvangen
Films / Nieuws

Nieuwe fantasyfilm van Netflix wordt erg zwak ontvangen

Hij is nog maar net uit maar de kritieken zijn niet bepaald mals.

Netflix vond het tijd voor een mooie fantasyfilm en bracht deze onlangs uit. De droomwereld van Slumberland heeft het bij de critici niet echt goed gedaan. De film krijgt op zijn zachtst gezegd een behoorlijke onvoldoende.

Sinds de twee dagen dat Slumberland te streamen is op Netflix heeft de film op de website van Rotten Tomatoes al 34 recensies verworven waarvan veelal de beoordeling negatief is. Uit een maximum van 100% weet de film gemiddeld slechts 35% te scoren. De voornaamste kritiek wordt gegeven op de slechte montage, CGI en het gebrek aan fantasie.

Publiek oneens met critici
Het komt wel eens vaker voor dat het publiek het oneens is met de kritiek van de recensenten. Ook in dit geval is daar weer sprake van. Waar de critici Slumberland een magere 35% geven weet het publiek de film te waarderen met een score van maar liefst 87% procent. Zij vinden het vooral gewoon een leuke film met lekker veel nostalgie.

Slumberland gaat over een jong meisje die een geheime kaart ontdekt naar de droomwereld van Slumberland. Met de hulp van een excentrieke 'schurk' begeeft ze zich door dromen en ontsnapt ze aan nachtmerries in de hoop haar overleden vader weer te kunnen zien.

Wel of niet eens met de kritieken? Bepaal het zelf door Slumberland te kijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Chris Hemsworth is niet verbaasd over zijn verhoogde kans op de ziekte van Alzheimer
Series / Nieuws

Chris Hemsworth is niet verbaasd over zijn verhoogde kans op de ziekte van Alzheimer

Marvel's Chris Hemsworth was niet totaal verbaasd toen hij de diagnose kreeg voor de ziekte van Alzheimer, aangezien de ziekte in zijn familie zit.

De welbekende Thor-ster Chris Hemsworth wil een pauze nemen van Marvel en acteren. Dit heeft hij besloten nadat hij een gezondheidswaarschuwing heeft gekregen.

Chris Hemsworth heeft onlangs te horen gekregen dat hij een grote kans heeft om de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen. Er zit een combinatie in Hemsworth's genen die tot een verhoogd risico op de ziekte van Alzheimer leidt.

Het zit in de familie
Alzheimer is geen onbekende ziekte voor de familie Hemsworth. Chris' opa is namelijk al gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer.

Het was dan ook niet een totale verassing voor Hemsworth dat hij een verhoogde kans heeft om de ziekte te ontwikkelen. Dit vermindert natuurlijk niet de ernst van de situatie of de ziekte zelf.

Chris vertelde in een interview met Vanity Fair dat hij niet zeker weet of zijn opa nog echt dingen weet. Ook vertelde hij dat zijn opa de hele tijd wisselt tussen Nederlands, wat zijn moedertaal is, en Engels.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van 'Warrior Nun' vragen Netflix om actie te ondernemen
Series / Nieuws

Fans van 'Warrior Nun' vragen Netflix om actie te ondernemen

Fans van de Netflix serie 'Warrior Nun' zorgen voor een grote promotiestunt.

Fans van Warrior Nun zijn vastberaden om Netflix zover te krijgen om de show opnieuw te verlengen. Seizoen 2 is nog niet zo lang geleden uitgekomen en kijkers zijn hongerig naar meer.

De serie volgt het hoofdpersonage Ava. Nadat ze wakker wordt in een mortuarium, ontdekt het weeskind dat ze superkrachten heeft als de uitverkoren halo-drager van een geheime sekte van demonen jagende nonnen.

Het staat vast dat de streamingdienst niet zomaar willekeurig shows verlengt. (Dat gezegd hebbende, grote hits zoals Stranger Things krijgen in principe meteen goedkeuring voor een volgend seizoen.) Nu is het afwachten of de strategie om de social media admins te irriteren het beoogde effect heeft.

Overtuigende tweets
Het zou heel goed kunnen dat de strategie van de fans werkt. Netflix gebruikt ook vreemde algoritmes om te bepalen wat precies als "hype" voor een bepaalde titel kan worden beschouwd. Door de vele tweets die de fans plaatsen hopen ze de serie meer aanzien te geven.

De tweets hieronder bewijzen dat de inzet van fans de serie zeker al een zetje in de rug gegeven heeft.





Warrior Nun is op Netflix te streamen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Absurd verslavende" Netflix-serie op 100% op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

"Absurd verslavende" Netflix-serie op 100% op Rotten Tomatoes

Volgens reviews op Rotten Tomatoes blijf je door deze serie aan de buis gekluisterd.

Een van Netflix' nieuwste documentaire series is verschenen en blijkt een 100% score gekregen te hebben op Rotten Tomatoes. Dit is zeker niet niks. Waar heeft de serie deze lovende kritieken aan verdiend?

Met de intrigerende titel Pepsi, Where's My Jet? vertelt de serie het waargebeurde verhaal van een student die de uitdaging aanging om Pepsi-punten in te wisselen voor een gevechtsvliegtuig. Hiermee zet hij de toon voor een rechtszaak die de geschiedenisboeken haalt.

Absurd verslavend
Hoewel er tot nu toe slechts zes recensies voor de serie zijn gepubliceerd, heeft de recensie-aggregator de serie een Fresh Tomato-pictogram gegeven en de 100%-waardering bevestigd wanneer je de pagina bezoekt. Dit is wat mensen zeggen over de nieuwe serie:

RogertEbert.com gaf de serie een waardering van drie op vier en schreef dat het "niet alleen op speelse wijze de details ontrafelt van wat er fout ging, maar ook dieper graaft om tot de kern te komen van waarom valse reclame van belang is."

Ready Steady Cut noemde de serie "deels Cola-oorlogen en deels millennial Mad Men terwijl het absurd verslavend is," maar gaf de serie een drie uit vijf beoordeling.

Decider zei tenslotte dat de serie "goofy en gek is, maar het is zeker illustratief voor wat er kan gebeuren als zelfs bedrijven zo groot als PepsiCo en hun reclamebureau niet zoveel mogelijk loopholes dichten."

Pepsi, Where's My Jet? is te streamen op Netflix. Voor degenen die nog een beetje twijfelen is hieronder de trailer te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijken: Bondscoach Van Gaal motiveert zijn Oranje ðŸ¦
Series / Nieuws

Kijken: Bondscoach Van Gaal motiveert zijn Oranje ðŸ¦

In gesprek met Kees Jansma vertelt Louis van Gaal hoe hij zijn team motiveert.

Aan de vooravond van het WK in Qatar heeft Amazon een fragment gedeeld van een gesprek tussen Kees Jansma en Louis van Gaal die terugblikken op onder andere het WK in 2014 en hebben ze het over de befaamde stijl van trainen van de voetbalgrootmeester.

In het fragment blikken beide heren terug op het WK 2014 in Brazilië. Louis van Gaal was toentertijd ook trainer van het Nederlands elftal en Kees Jansma was tijdens het toernooi de perschef. Hij begint ook te vertellen dat hij in deze niet geheel objectief tegenover van Gaal staat maar vraagt hem toch naar zijn ervaring van toen. Beelden van het gewonnen duel tegen Brazilië komen voorbij met een o.a. een scorende Blind en Wijnaldum.

Geen domme vragen stellen aan Louis
Verder hebben ze het over hoe er naar het komende WK gekeken wordt. Bondscoach van Gaal geeft aan dat hij het met deze ploeg veel makkelijker heeft dan in 2000 en iets makkelijker dan in 2014 want deze groep is meer ervaren. Of van Gaal iets rustiger gaat doen tegen de pers is nog maar te zien. Als de pers maar geen domme vragen gaat stellen anders gaat hij het gevecht met ze aan.

Het fragment is uit de reeks Binnen bij Oranje, Heldenverhalen waarin Kees Jansma in gesprek gaat met spelers en coaches uit de historie van het Nederlands elftal. Zo worden Dick Advocaat, Rafael van der Vaart, Giovanni van Bronckhorst, Dirk Kuijt, Khalid Boulahrouz en dus Louis van Gaal geïnterviewd en gevraagd naar hun ervaringen.

Kijk hieronder het hele fragment. Binnen bij Oranje, Heldenverhalen is te zien op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.