Finale 'House of the Dragon' presteerde zwakker dan die van 'The Rings of Power'

'Rings of Power' wint van 'House of the Dragon'

Wie is de uiteindelijke winnaar in de strijd tussen deze fantasy series?

Daan Kusen, 20 november 2022 12:20

Sinds het begin zijn House of the Dragon en The Lord of the Rings: the Rings of Power grote concurrenten van elkaar. Niet alleen als het gaat om interesse van fans of het grote publiek, maar ook in de kijkcijfers.
Wie overheerste?
Allebei de shows werden waanzinnig goed bekeken. De eerste aflevering van House of the Dragon trok ongeveer tien miljoen kijkers, volgens de statistieken van HBO. Die van Amazon lieten een massieve 25 miljoen kijkers zien voor aflevering één van Rings of Power.

Omdat de shows tegelijk uitkwamen werden ze al snel tegenover elkaar gezet. Voor de tv kijker of streamer zijn ze toch het equivalent van blockbusters. De series wisselden elkaar ook af. De ene aflevering scoorde beter dan de andere, bij beide series.

Nielsen ratings
Volgens de Nielsen-ratings, die -volgens de site- laat zien "wat Amerikanen kijken" komt de finale van Rings of Power met 1.1 biljoen streaming-minuten op nummer één. De finale van House of the Dragon deed het niet heel veel minder, met 1 biljoen streaming-minuten.

Niemand verliest
Toch is er geen echte verliezer. Volgens de ratings is House of the Dragon namelijk in het algemeen het meest bekeken en staat ook nog steeds in de Nielsen Top 10. De impact van de show reikt veel verder.

De fans van The Rings of Power mogen echter tevreden zijn met hun finale-cijfers. Ook werd de finale vaker en langer teruggekeken.

Beide shows zijn respectievelijk te zien op Prime Video en HBO Max.Bron: Screenrant

Lees meer over: rings of power, house of the dragon, nielsen ratings

Populair nieuws