De makers van de Netflix-serie '1899' leverden al een groter succes af

Makers '1899' leverden al eerder groter succes af

'1899' is niet het eerste succes van makers Baran bo Odar en Jantje Friese.

Nina Beerendonk, 20 november 2022 13:00

De mysterieuze serie 1899 verscheen vrijdag op Netflix en wordt enorm goed ontvangen. Veel mensen hadden hoge verwachtingen, want makers Baran bo Odar en Jantje Friese hadden al eerder een groot succes met een andere serie.
Het eerste seizoen van de Duitse serie Dark kwam in december van 2017 op Netflix te staan. Kijkers waren laaiend enthousiast over het verhaal, dat ingewikkeld maar ontzettend mind-blowing in elkaar zit. Hierna volgden nog een tweede en derde seizoen, waarvan het tweede zelfs een score van 100% op Rotten Tomatoes heeft.

Waar gaat Dark over?
Het verhaal van Dark speelt zich af in een klein stadje in Duitsland, waar een kerncentrale staat. Wanneer er twee kinderen vermist raken komt het zondige verleden van de stad aan het licht, samen met de dubbellevens en verbroken relaties tussen vier families die op zoek zijn naar de kinderen.

De mysterieuze drama-serie zit in elkaar als een soort puzzel, waardoor een web van personages en hun relaties ontstaat. Allemaal hebben ze een connectie met de geschiedenis van de stad, of ze het nu weten of niet. Om het mysterie op te lossen reist hoofdpersoon Jonas af naar dezelfde stad in 1986, waar hij achter een hoop geheimen komt.

De serie wordt vaak vergeleken met Stranger Things, omdat beide gaan over bovennatuurlijke gebeurtenissen en ze zich beide afspelen in de jaren 80. Dark is alleen (zoals de naam al doet vermoeden) donkerder en het plot zit veel complexer in elkaar.

De drie seizoenen van Dark zijn te zien op Netflix.
Bron: Wikipedia

Lees meer over: Dark, 1899, Netflix

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws