Onverwachte twist over identiteit Sauron in 'The Rings of Power'?

Bijzondere fantheorie over de ware identiteit van Sauron zet aan het denken.

Bas de Kramer, 22 november 2022 12:17

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Over populaire series gaan vaak de nodige fan theorieën rond op internet. Soms zijn dit hele slimme en geloofwaardige theorieën, soms zijn ze wel wat vergezocht en soms zijn ze gewoon compleet bizar.
Over seizoen 1 Lord of the Rings: The Rings of Power gaan de nodige theorieën rond. Bepaald zelf maar in welke categorie de volgende theorie wat jou betreft zit.

Theorie Halbrand
Volgens deze bijzondere theorie -en let op voor de spoiler alert- zou Halbrand uiteindelijk toch niet Sauron blijken te zijn. Of beter omschreven: de Halbrand die in aflevering 8 zichzelf als Sauron onthuld, zou niet de Halbrand zijn die in de rest van het seizoen te zien is.

Verklaring opmerkelijke theorie
De verklaring die voor deze opmerkelijke theorie wordt gegeven is dat de echte Halbrand daadwerkelijk zou zijn gedood, of misschien alleen gewond en gevangengenomen zou zijn, tijdens de uitbarsting van Mount Doom in aflevering 6 en dat Sauron pas op dat moment zijn identiteit overnam en deed alsof hij gewond was, zodat hij naar Eregion kon worden gebracht om zijn sluwe plannen voort te zetten.

Lijkt niet waarschijnlijk
Er is wel het nodige tegen deze theorie in te brengen: er wordt in het eerste seizoen door de makers namelijk wel vaker weinig subtiel gehint op het feit dat Halbrand eigenlijk Sauron is. Erg waarschijnlijk lijkt deze theorie dus niet, want de makers hebben immers erg hun best gedaan om deze identiteitswisseling te verklaren. Het blijkt evenwel een zinnenprikkelende gedachte dat het verhaal rond Halbrand toch anders in elkaar zou zitten.

Kijk hier seizoen 1 van Rings of Power op Prime Video.
Bron: Startefacts

Lees meer over: rings of power, prime video, halbrand, sauron

Populair nieuws