Goed nieuws voor alle 'Dune'-fans

Goed nieuws voor alle 'Dune'-fans

De opnames voor de serie 'Dune: the Sisterhood' zijn inmiddels van start gegaan.

Bas de Kramer, 23 november 2022 12:24

Na het boek, de game en de film is er dan nu eindelijk: de serie. De productie van Dune: The Sisterhood is inmiddels in volle gang.
De serie is een prequel op de succesvolle films van Dune. Johan Renck is de regisseur van de eerste twee afleveringen van de serie en deze onthulde dat de opnames inmiddels begonnen zijn.

De tweede film
Ondertussen werkt Denis Villeneuve in Abu Dhabi momenteel nog altijd aan de tweede film Dune: Part Two. Deze film moet op 3 november 2023 uitkomen. Voor de hand ligt dat de serie spoedig daarna begint.

Plot serie
De serie speelt zich ongeveer 10.000 jaar vóór de gebeurtenissen van Dune af en zal zich richten op de mysterieuze orde van 'Bene Gesserit' die bestaat uit machtige vrouwen met bovennatuurlijke vermogens die strijden tegen de krachten die de mensheid bedreigen maar er ook een eigen politieke agenda op nahouden.

In de serie spelen onder andere Emily Watson, Shirley Henderson, Indira Varma, Travis Fimmel, Sarah-Sofie Boussnina, Shalom Brune-Franklin, Faoileann Cunningham, Aoife Hinds en Chloe Lea.

Diane Ademu-John fungeert als maker, schrijver, co-showrunner en uitvoerend producent. Alison Schapker als co-showrunner en Jon Spaihts (die ook meewerkt aan de films) is uitvoerend producent.


Bron: Dark Horizons

Lees meer over: dune, sisterhood, serie, prequel

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws