search

Ons nieuws van woensdag 23 november 2022

 'Young Sheldon' ontwijkt duister verhaal in 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

'Young Sheldon' ontwijkt duister verhaal in 'The Big Bang Theory'

'Young Sheldon' heeft besloten een bepaalde verhaallijn weg te laten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
George's nieuwste verhaallijn in Young Sheldon suggereert dat de serie besloten heeft Sheldon's op één na donkerste verhaallijn in The Big Bang Theory over te slaan.

In seizoen 9 van The Big Bang Theory had Sheldon het vaak over het feit dat zijn vader werd ontslagen bij zijn baan in de supermarkt nadat hij hem had betrapt op stelen. Dat George zijn werk in de finale van seizoen 5 van Young Sheldon verloor, leek hiervoor een opzet, maar dingen zijn nu veranderd nadat Medford High School hem moest inzetten als fulltime football-coach. Het is goed denkbaar dat hij zijn baan bij de supermarkt nu opgeeft.

Donkere tijden opkomst
Jarenlang worstelde Young Sheldon om hun versie van George te verzoenen met hoe Sheldon en Mary hem beschreven in The Big Bang Theory. In plaats van de luie en waardeloze familieman, is de Cooper-patriarch eigenlijk een gebrekkige maar toegewijde vader en echtgenoot in de spin-off. Daarom moet de serie slim zijn met welke verhalen over hem uit The Big Bang Theory ze willen aanpakken.

Er komen echter nog donkere tijden aan voor de familie van Sheldon, vooral voor zijn vader. De affaire en dood van George zullen de komende twee jaar plaatsvinden. In tegenstelling tot zijn verhaallijn over het stelen, is George's uitgestelde vreemdgaan-schandaal veel te belangrijk om over te slaan. Daarbij kan het naderende overlijden van George niet worden genegeerd vanwege de continuïteit.

Wanneer seizoen 6 van Young Sheldon in Nederland verschijnt is nog niet bekend, maar de eerste vijf zijn te zien op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'Echo' leidt naar 'Daredevil: Born Again'
Series / Nieuws

Marvel-serie 'Echo' leidt naar 'Daredevil: Born Again'

Zowel Kingpin als Daredevil duiken daarnaast op in de serie over de dove superheld.

Acteur Vincent D'Onofrio heeft bevestigd dat Marvels nieuwe serie Echo zal fungeren als voorloper van Daredevil: Born Again.

D'Onofrio zagen we natuurlijk als de Kingpin in drie seizoenen van Netflix-serie Daredevil en vervolgens als het personage in Hawkeye. In die serie werd ook de dove bendeleider Maya Lopez, alias Echo (Alaqua Cox), voorgesteld.

Aaneenschakeling van series
En net zoals Hawkeye de basis legde voor Echo, zal Echo ditzelfde doen voor Daredevil: Born Again, een serie die eind 2024 verschijnt.

Tijdens Salt Lake FanX, liet D'Onofrio hierover het volgende weten:

"We gaan er vol voor in de laatste paar afleveringen van Echo. Dat is me nogal wat. En dat alles leidt natuurlijk naar Born Again."

De opnames van Echo werden afgelopen augustus afgerond. Het resultaat moet in de zomer van 2023 te streamen zijn. Naast D'Onorio en de twee Coxes zijn er in de serie rollen weggelegd voor Zahn McClarnon, Chaske Spencer, Tantoo Cardinal, Devery Jacobs, Cody Lightning en Graham Greene.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysterieuze thrillerserie 'Copenhagen Cowboy' van Netflix krijgt trailer!
Series / Trailer

Mysterieuze thrillerserie 'Copenhagen Cowboy' van Netflix krijgt trailer!

De serie van Nicolas Winding Refn, bekend van toppers als Drive en Too Old to Die Young.

Netflix heeft de trailer van de serie Copenhagen Cowboy online gezet. De zesdelige serie van regisseur Nicolas Winding Refn (Drive, The Neon Demon) is vanaf begin 2023 te zien op de streamer. Geniet van onderstaande beelden!

De Deense serie wordt door Netflix omschreven als een "spannende, in neon gedrenkte noir-serie" en heeft zes afleveringen.

In de serie volgen we de mysterieuze jonge heldin Miu op de rand van een nieuw begin nadat ze een leven heeft geleid dat in tegen stond van dienstbaarheid.

Criminele onderwereld
Ze doorkruist het onheilspellende landschap van de criminele onderwereld in Kopenhagen. Op zoek naar gerechtigheid en wraak treft ze haar aartsrivaal, Rakel. Samen beginnen ze aan een odyssee dwars door het natuurlijke en het bovennatuurlijke op zoek naar de zin van het leven.

Wanneer de twee vrouwen ontdekken dat ze niet alleen zijn in hun zoektocht, maar met velen, verandert dit uiteindelijk het verleden en bepaalt het tegelijkertijd hun toekomst.



De belangrijkste rollen zijn voor Angela Bundalovic (Miu), Lola Corfixen (Rakel), Zlatko Buric (Miroslav), Andreas Lykke Jørgensen (Nicklas), Jason Hendil-Forssell (Chiang), LiIi Zhang (Mother Hulda) en Dragana Milutinovic (Rosella).

Vanaf 5 januari staat Copenhagen Cowboy op Netflix met zes afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe, gevaarlijke Unsub in eerste vijf minuten 'Criminal Minds: Evolution'
Series / Nieuws

Nieuwe, gevaarlijke Unsub in eerste vijf minuten 'Criminal Minds: Evolution'

In 'Criminal Minds: Evolution' heeft de pandemie ook impact gehad op criminelen

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is nog een paar dagen wachten op eerste seizoen van Criminal Minds: Evolution en deze release van Paramount+ zorgt voor extra veel spanning.

Vijf minuten
In deze video zijn vijf ijzingwekkende minuten te zien van de eerste aflevering van de Criminal Minds-reboot. We maken kennis met de UnSub (Unknown Subject) op wie het BAU-team het eerste seizoen zal jagen, gespeeld door Zach Gilford.

Veranderingen
Deze nieuwe serie zal anders zijn dan zijn voorganger. In plaats van elke aflevering een andere UnSub, zal het team nu één seizoen lang op dezelfde verdachte jagen.

Ook lijkt de pandemie een grote impact op de serie gehad te hebben. Niet alleen qua productie, maar ook in het verhaal.

Terugkerende cast

Natuurlijk zal het geen reboot zijn zonder de bekende gezichten! Zo zullen, onder andere, Paget Brewster, Joe Mantegna, A.J. Cook, Aisha Tyler en Kristen Vangsness terugkeren.

De grote afwezige is Matthew Gray Gubler, die door planningsproblemen niet kan terugkeren. In het verhaal zal hoe dan ook rekening gehouden worden met zijn eventuele terugkeer.

De eerste aflevering van Criminal Minds: Evolution is vanaf morgen te zien op SkyShowTime




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote schurk terug in 'Rick and Morty' seizoen 6
Series / Nieuws

Grote schurk terug in 'Rick and Morty' seizoen 6

De nieuwste aflevering van de populaire animatieserie brengt een grote verrassing met zich mee.

Rick and Morty seizoen 6 is wederom een grote hit en blijft zijn hoge niveau vasthouden. Een verrassend element in de nieuwste aflevering, is dat een oude schurk terugkeert in de serie. Lees hieronder over wie het gaat.

In aflevering 7, die de titel Full Meta Jackrick draagt, wordt de structuur van de serie volledig omgegooid en zien we hoe het duo de 'vierde muur' doorbreken. Eenmaal belandt in de uiterste randen van het verhalende kader van de serie komen ze opnieuw oog in oog te staan met hun oude vijand Story Lord.

Verhalende vijand
Story Lord zagen we voor het eerst in de aflevering Never Ricking Morty uit seizoen 4. In die aflevering komen speelgoedversies van Rick en Morty erachter dat ze vastzitten in de 'Story-Train, waardoor ze hetzelfde verhaal steeds opnieuw beleven.

In de nieuwe aflevering zien we hoe Story Lord zijn maker confronteert, maar zo ook in aanraking komt met Rick en Morty. Die proberen Story Lord natuurlijk opnieuw voor eens en altijd uit te schakelen.

Rick and Morty is nú te streamen via HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uniek concept: Misdaadserie waarbij je zelf de volgorde kiest vanaf 1 januari op Netflix
Series / Nieuws

Uniek concept: Misdaadserie waarbij je zelf de volgorde kiest vanaf 1 januari op Netflix

Giancarlo Esposito speelt hoofdrol in spannende nieuwe serie met uniek concept op Netflix.

Vanaf 1 januari 2023 verschijnt er een nieuwe spannende misdaadserie op Netflix. Het gaat om het overvaldrama Kaleidoscope waarin Giancarlo Esposito (bekend als de charismatische maffiabaas Gus in Breaking Bad) de hoofdrol speelt.

De serie beslaat een periode van vijfentwintig jaar, van zowel voor als na een overval, en volgt een superslimme meesterdief en zijn team in hun poging om een "‹"‹schijnbaar onbreekbare kluis te kraken.

Grote Puzzel
Elke aflevering van de serie onthult vanuit verschillende perspectieven en andere tijdsgewrichten verdere puzzelstukjes van de complexe zaak, waarbij corruptie, hebzucht, wraak en verraad een grote rol spelen.

Iedereen kijkt in verschillende volgorde
De serie bestaat uit acht afleveringen, elk genoemd naar een andere kleur. Het unieke van de serie is, is dat er buiten de laatste aflevering geen vaste volgorde is. Elke Netflix- abonnee krijgt de afleveringen in willekeurige volgorde en krijgt zo een andere kijk op het verhaal.

Cast
Naast Giancarlo Esposito zijn er rollen voor Paz Vega, Rufus Sewell, Tati Gabrielle, Jai Courtney, Peter Mark Kendall, Rosaline Elbay, Niousha Noor, Jordan Mendoza, Soojeong Son en Hemky Madera. Eric Garcia is de showrunner.

Kijk hier de trailer:
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Somebody'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Somebody'

Ergerlijk langdradige misser over een datingapp en een moordenaar. Zo slecht dat het niet eens meer grappig is.

Regie: Ji-woo Jung | Cast: Young-kwang Kim (Seong Yun-oh), Hae-lim Kang (Sum Kim), Yong-ji Kim (Mok-won Im), Soo-yeon Kim (Gi-eun Yeong), Yu-ha Choi (Samantha Jung), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 49-71 minuten | Jaar: 2022

Soms loop je tegen een serie aan die je gelijk af wil schrijven, maar na de eerste aflevering toch nog een kans geeft. Even door de zure appel heen bijten, zelfs al betreft het je favoriete genre. De Zuid-Koreaanse wannabe-thriller Somebody valt helaas niet binnen die categorie en is met acht afschuwelijk trage afleveringen eerder een onrijpe citroen die ze mooi aan de boom hadden moeten laten hangen. En dan het liefst aan de allerhoogste.

De getalenteerde Sum heeft een datingapp ontwikkeld gebaseerd op artificiële intelligentie. Verscholen in anonimiteit nodigt een dergelijke app al snel uit tot wangebruik, dus kan de gestoorde Yun-oh zijn lol niet op. Hier openbaart zich al gelijk een gemiste kans. Want wanneer ons een AI wordt beloofd, verwachten we op zijn minst een losgeslagen computer die zich tot meedogenloze moordmachine ontpopt. En niet iemand die meerdere profielen aanmaakt om stiekeme dingen mee te doen. Dat kan ook best een interessante insteek zijn, maar niet als de deur van een mogelijk robotbrein wagenwijd openstaat.

Ook de acteurs in Somebody zijn slachtoffer van het belabberde script. Eenmaal voor de lens wekken deze hoofdrolspelers de indruk dat ze door de regie aan hun lot zijn overgelaten en draaien ze soms zodanig door in hun acteren dat het op toneelspel lijkt. Overdreven veel emotie, geforceerde tranen en afgekeken mimiek doen de serie geen goed. Daarnaast regelt goede casting een moordenaar die pas eng is als hij lacht, maar Young-kwang Kim mist werkelijk alles wat een maniak geschift maakt en is op geen enkel moment beklemmend verknipt.

Somebody sloft met een slakkengang door zijn voorspelbare verhaal. De serie is zo tergend traag dat het vooruitzicht van een volgende aflevering doet knarsetanden van ergernis. Je ziet de bui al hangen wanneer een scène uit twee personen dreigt te bestaan, aangezien hun dialoog de tijd in het gehele universum weer zal bevriezen. Bij de derde aflevering begint het zien van het Netflix-logo tegen te staan, tijdens de vierde hang je zuchtend over de bankleuning om de figuurtjes op het behang achter de televisie te tellen. Alles benadrukt dat je deze 437 minuten nooit meer terugkrijgt.

Verbazingwekkend genoeg wordt het futloze Somebody niet eens door iedereen met de grond gelijk gemaakt. Echte fans keken zelfs reikhalzend uit naar de release. Enthousiast omschreven als een serie die je niet loslaat, evenals psychotisch liefdesverhaal met een tragisch eind. Tragisch is het zeker. Want Zuid-Korea kan veel beter dan dit, vooral binnen dit genre. Maar wie Squid Game verwacht, zal zelf met glasplaten en dalgonasnoepjes aan de slag moeten gaan, want Somebody gaat dat zeer zeker niet voor je doen.

★☆☆☆☆

Somebody is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor alle 'Dune'-fans
Series / Nieuws

Goed nieuws voor alle 'Dune'-fans

De opnames voor de serie 'Dune: the Sisterhood' zijn inmiddels van start gegaan.

Na het boek, de game en de film is er dan nu eindelijk: de serie. De productie van Dune: The Sisterhood is inmiddels in volle gang.

De serie is een prequel op de succesvolle films van Dune. Johan Renck is de regisseur van de eerste twee afleveringen van de serie en deze onthulde dat de opnames inmiddels begonnen zijn.

De tweede film
Ondertussen werkt Denis Villeneuve in Abu Dhabi momenteel nog altijd aan de tweede film Dune: Part Two. Deze film moet op 3 november 2023 uitkomen. Voor de hand ligt dat de serie spoedig daarna begint.

Plot serie
De serie speelt zich ongeveer 10.000 jaar vóór de gebeurtenissen van Dune af en zal zich richten op de mysterieuze orde van 'Bene Gesserit' die bestaat uit machtige vrouwen met bovennatuurlijke vermogens die strijden tegen de krachten die de mensheid bedreigen maar er ook een eigen politieke agenda op nahouden.

In de serie spelen onder andere Emily Watson, Shirley Henderson, Indira Varma, Travis Fimmel, Sarah-Sofie Boussnina, Shalom Brune-Franklin, Faoileann Cunningham, Aoife Hinds en Chloe Lea.

Diane Ademu-John fungeert als maker, schrijver, co-showrunner en uitvoerend producent. Alison Schapker als co-showrunner en Jon Spaihts (die ook meewerkt aan de films) is uitvoerend producent.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'The Walking Dead' seizoen 11
Recensie

Recensie Disney+-serie 'The Walking Dead' seizoen 11

Sommige series zijn niet (on)dood te knuppelen, maar voor The Walking Dead valt het doek nu toch echt.

Regie: Greg Nicotero, Jon Amiel, Kevin Dowling, e.a. | Cast: Norman Reedus (Daryl), Melissa McBride (Carol), Lauren Cohan (Maggie), Christian Serratos (Rosita), Josh McDermitt (Eugene), Seth Gilliam (Gabriel), Ross Marquand (Aaron), Khary Payton (Ezekiel), Jeffrey Dean Morgan (Negan), Laila Robins (Pamela), e.a. | Aantal afleveringen: 24 | Speelduur: 41-65 minuten| Jaar: 2021-2022

Oplettende kijkers van The Walking Dead zullen gemerkt hebben dat niemand ooit het woord 'zombie' in de mond neemt. In plaats daarvan worden er allerlei termen gebezigd, variërend van 'walkers' tot 'biters' en van 'creepers' tot 'infected'. Na honderdzevenenzeventig afleveringen in ruim twaalf jaar valt nu eindelijk het doek voor de razendpopulaire serie. De door het virus geïnfecteerde zielen worden in de allerlaatste aflevering als slotakkoord aangeduid met 'the walking dead'.

Gruwelijk hoogtepunt van de serie was het zevende seizoen waarin niet alleen wij, maar ook de overlevende personages kennismaakten met superschurk Negan en diens beprikkeldrade honkbalknuppel Lucille. Het zorgde niet alleen voor de dood van het geliefde personage Glenn, maar ook voor ongeloof bij de fans. Was de serie nu echt te ver gegaan in de verheerlijking van geweld? Let wel: het publiek was inmiddels wel wat gewend wat betreft het afslachten van wat we toch maar gewoon lekker zombies zullen noemen.

Het is dan ook bizar dat diezelfde Negan in het elfde en laatste seizoen nu een van de goedzakken is, al blijven anderen daarover hun bedenkingen houden. Maggie, de weduwe van Glenn voorop. Maar Negan heeft nu zelf een geliefde en een kind en krijgt het in de slotaflevering eindelijk over zijn lippen om sorry te zeggen.

Het lijkt een patroon in de serie: personages zijn nooit puur goed of puur slecht. Dat maakt The Walking Dead dan ook meer dan een serie over overleven tijdens een niet te stoppen zombie-invasie: de serie legt zowel het mooiste als het lelijkste van de menselijke natuur in tijden van grote crisis bloot. Voer voor psychologen en antropologen dus.

Toch zien we ook een ander patroon, namelijk dat veel seizoenen een personage introduceren dat een gemeenschap heeft gesticht, maar daar uiteindelijk toch weer nogal bijzondere plannen mee heeft. Negan kun je nog een rebellenleider noemen, maar hoe zat het met de uiterst lugubere Alpha en haar 'whisperers'? Of vuilnisbeltleidster Jadis, politicus Gregory of The Governor uit het begin van de serie? De geschiedenis staat erom bekend dat ze zich herhaalt, maar hier is de cyclus wel erg kort.

Dit stramien raakt vroeg of laat uitgewerkt en in dat opzicht is het goed dat de makers van de serie er nu een eind aan breien. Het in drieën gehakte laatste seizoen "“ verwarrend, want door de maanden tussen de 'hoofdstukken' raak je gemakkelijk de draad kwijt "“ laat ons kennismaken met Pamela, de gouverneur van de Commonwealth. Samen met haar als Stormtroopers ogende leger probeert ze een veilig onderkomen te verschaffen. Maar alleen al deze gedachte moet achterdocht oproepen.

Want macht corrumpeert en Pamela is niet vies van een flink potje eigengewin en nepotisme. Niet dat je je het niet ziet aankomen, maar de mate van voorspelbaarheid van de plots van The Walking Dead wordt vakkundig weggemoffeld door de kwalitatief hoogstaande acteurs. Actrice Laila Robins zet met Pamela een vrouw neer waar je al van meet af aan een hekel aan hebt. Ze voert iets in haar schild, dat moge duidelijk zijn, maar je kan er niet precies de vinger opleggen waarom ze zo onbetrouwbaar oogt.

Het failliet van de serie werd ingezet met het in alle denkbare opzichten dramatische tiende seizoen, waarvan de laatste afleveringen werden opgenomen in coronatijd. Er gebeurde bitter weinig met nog minder middelen. Niemand zat te wachten op Carol (naast Daryl het enige personage dat er nog vanaf het eerste uur inzat) die een aflevering lang kruiden ging zoeken voor haar soep. De kunstgrepen om zo weinig acteurs in een shot te laten opdraven maakte pijnlijk duidelijk dat The Walking Dead enkel gedijt bij actie, spektakel en horror, maar altijd gelardeerd met fijnzinnig uitgewerkt intermenselijk drama.

Dit alles balt samen in de ronduit spectaculaire slotaflevering, waarin we als coda ook nog wat oude bekenden zien. Een uitleg voor de zombie-invasie is nooit gegeven en het is zeer de vraag of we aan het einde van de extra lange laatste afleveringen alsnog antwoorden zullen krijgen. Wel is duidelijk dat we niet Rick zien ontwaken in een ziekenhuisbed, zoals in de eerste aflevering uit 2010, zich beseffend dat het allemaal maar een droom was.

The Walking Dead als hoofdserie is nu weliswaar definitief ten einde, maar de ware fan kan zich nog verheugen op vele spin-offs en vervolgseries. Waar de serie aanvankelijk vrij trouw de grote gebeurtenissen van de gelijknamige stripreeks volgde, permitteerden de makers zich gaandeweg steeds meer vrijheden. Een afgerond geheel is het dus niet en zal het ook nooit zijn. Het eind van een legendarische en iconische serie met goede en slechte momenten is het zeker wel.

★★★☆☆

The Walking Dead is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doom Patrol' waarschuwt kijkers voor naderend gevaar in nieuwe beelden van seizoen 4
Series / Nieuws

'Doom Patrol' waarschuwt kijkers voor naderend gevaar in nieuwe beelden van seizoen 4

Er is iets heel groots en enorm gevaarlijk onderweg naar de wereld van 'Doom Patrol'.

Binnenkort is het nieuwste seizoen van Doom Patrol te zien. De serie van HBO Max heeft de officiële trailer naar buiten gebracht met als voornaamste boodschap dat het gevaar echt is en er aan gaat komen.

Het gevaar waar naar gerefereerd wordt is dat van Immortus. Hij spreekt de leden van Doom Patrol toe dat Immortus daadwerkelijk bestaat en onderweg is. Bovenal moeten de leden zich nu eens ernstig afvragen of dit niet misschien de aanloop is van het einde der tijden. Echter niet iedereen neemt het nieuws serieus.

Vijand van weleer
Het wordt in de trailer niet geheel duidelijk wie of wat Immortus nu precies is, maar afgaande op de historie in de wereld van Doom Patrol was generaal Immortus voor het eerst geïntroduceerd in 1955. Hij is een van de voornaamste en meest mysterieuze vijanden van het team van Doom Patrol.

In het nieuwe seizoen hebben de superhelden dus de maken met generaal Immortus. Maar ook zal het team onverwachts ineens naar de toekomst reizen om daar een ongewenste verassing te krijgen. Nu ze geconfronteerd worden met hun sluipende ondergang moet het team eens en voor altijd bepalen of hun eigen geluk of het lot van de wereld belangrijker is.

Op 8 december komt het nieuwste seizoen uit. Kijk ondertussen naar Doom Patrol op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' zorgt voor inleiding nieuwe spin-off
Series / Nieuws

'The Walking Dead' zorgt voor inleiding nieuwe spin-off

Het einde van The Walking Dead luidt het begin van een nieuwe spin-off in.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nu het laatste seizoen van The Walking Dead ten einde is gekomen, hebben we genoeg om over na te praten. Het einde van het TWD-universum is namelijk nog lang niet in zicht!

Fans van The Walking Dead hoeven niet lang te wachten voordat ze hun volgende zombieavontuur op de buis kunnen bekijken. Meerdere spin-offs zijn in ontwikkeling, die volgend jaar al uit moeten komen.

The Walking Dead spin-offs
Drie spin-offs waar momenteel aan gewerkt wordt, gaan over Rick en Michonne; Daryl Dixon en de laatste over Maggie en Negan. Het einde van 'Rest in peace' luidt het verhaal van één van deze spin-offs mooi in.

We hebben het over de serie Isle of the Dead, de spin-off met Maggie en Negan in de hoofdrol. In de seriefinale van The Walking Dead zagen we de twee regelmatig samen.

Soepel gaat dit echter niet bepaald, want wanneer Negan samen met Maggie wil werken wijst die tweede het aanbod af. "Waarom kan je met niet gewoon alleen laten? Wat probeer je te bereiken?"

"Ik probeer niets te bereiken," reageert Negan daarop. "Ik doe dit voor jou. Als jij Pammy uitschakelt, zal hel op je neervallen. En dan kom je niet meer terug. En je moet terugkomen. Dus ik ga het doen."

Later in de aflevering zegt Negan eindelijk 'sorry' tegen Maggie, voor het vermoorden van Glenn al die seizoenen geleden. Maggie bedankt Negan, maar geeft aan hem waarschijnlijk nooit te kunnen vergeven.

De twee zijn geen vijanden meer, maar ook geen vrienden. Conflict kan dus nog steeds terugkeren, en dat zal ongetwijfeld ook gebeuren in Isle of the Dead. Het laatste seizoen van The Walking Dead is nu te zien op Disney Plus.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe de held uit 'The Walking Dead' terugkeert in de slotaflevering
Series / Nieuws

Hoe de held uit 'The Walking Dead' terugkeert in de slotaflevering

De seriefinale van The Walking Dead betekende de terugkeer van een iconisch personage.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het laatste seizoen van The Walking Dead is afgerond, en er is genoeg om over na te praten. Zoals de terugkeer van een iconisch personage! Let op, spoilers volgen.

De laatste aflevering van het elfde seizoen van The Walking Dead, 'Rest in Peace', beantwoorde een vraag waar veel fans al jaren mee zaten: keert Rick Grimes terug? Het antwoord is...

Rick Grimes in The Walking Dead
Ja, natuurlijk! Het hoofdpersonage van het gros van de serie was in 2018 voor het laatst in The Walking Dead te zien, tot zijn terugkeer in de seriefinale afgelopen weekend. Dit is hoe we hem zagen.

Rick en Michonne verschenen in een soort epiloog na het aflopen van de aflevering, waarin we zien hoe de twee geliefden brieven schrijven over de avonturen die ze beleefd hebben, en mensen die ze verloren zijn. Zo start Rick zijn verhaal:

"Ik denk constant aan de doden. En de levenden die ik ben verloren. Ik denk er elke dag aan. Hun gezichten. Wat ik van ze heb geleerd. Hoe ze me hebben gemaakt tot wie ik ben. Zoveel meer dan dit alles heeft me gemaakt tot wie ik ben."

En Michonne:

"We zullen altijd samen zijn, zelfs als we uit elkaar zijn. Samen zijn we het sterkst. We zijn liefde, en liefde is eindeloos."



Het laatste seizoen van The Walking Dead is nu te zien op Disney Plus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kerstcadeautje: 'Top Gun Maverick' bijna te zien bij deze grote streamingdienst
Films / Nieuws

Kerstcadeautje: 'Top Gun Maverick' bijna te zien bij deze grote streamingdienst

De razend populaire vervolgfilm van 'Top Gun' is in december al te streamen.

SkyShowTime weet het goed te spelen. Onlangs zijn ze in Nederland gelanceerd met meerdere goed ontvangen series, en nu mogen ze tijdens de feestdagen het Nederlandse publiek verwennen met dé film van het jaar: Top Gun: Maverick!

Bij de streamingdienst komen meerdere grote partijen samen, waaronder Universal Pictures en Paramount Pictures. Hierdoor komen veel bioscoopfilms van deze filmstudio's als eerste uit bij SkyShowTime nadat ze de bioscoop uit zijn.

SkyShowTime is dan ook dé plek voor Maverick om online te komen. De film met Tom Cruise is namelijk gemaakt door Paramount Pictures, een filmstudio die onderdeel uitmaakt van het bedrijf Paramount Global. En deze partij is deels eigenaar van SkyShowTime.

Wanneer is Top Gun: Maverick te zien?
Het is dus een kwestie van tijd voordat Maverick zal verschijnen op VOD via SkyShowTime. De vraag is enkel: wanneer dan? Nu is er eindelijk duidelijkheid!

Vanaf donderdag 22 december zal Top Gun: Maverick te zien zijn bij de Nederlandse SkyShowTime. Precies op tijd voor de feestdagen, zodat iedereen op Eerste of Tweede Kerstdag de zomerkaskraker opnieuw kan gaan kijken!

Kan je niet wachten? Kijk dan vast deze clip uit Top Gun: Maverick om vast warm te worden!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische Koning Arthur-verhalen krijgen eigen serie!
Series / Nieuws

Epische Koning Arthur-verhalen krijgen eigen serie!

Deze boekenreeks over de legende van Koning Arthur krijgt een televisie-adaptatie.

Het conservatieve mediabedrijf The Daily Wire gaat beginnen aan hun meest ambitieuze project ooit. Ze zijn namelijk van plan om een televisieserie te schieten over de fantasyreeks The Pendragon Cycle!

Eerder kondigde het mediabedrijf al haar plannen aan om een televisieserie te maken over Atlas Shrugged, een boek van Ayn Rand uit 1975. Hierin komen Amerikaanse ondernemers in opstand tegen hun eigen overheid.

Nu staat dus ook The Pendragon Cycle op de planning. De boekenreeks komt van de hand van Stephen R. Lawhead, en zal worden verfilmd tot een serie op de streamingdienst van The Daily Wire, genaamd DailyWire+.

Waar gaat de serie over?
De boeken van Lawhead zijn een hervertelling van de beroemde legende over koning Arthur. Opvallend is dat het figuur nu leeft ten tijde van het einde van de Romeinse bezetting in Groot-Brittannië. Heidense stammen voeren oorlog met Saksische indringers, terwijl steeds meer het christendom opkomt.

Merlijn, de zoon van een bard en een prinses, staat op om zijn vaders droom van een verenigd Brittannië te realiseren, en hij gaat op zoek naar een koning om het land te leiden.

Eind 2023 wordt de serie verwacht uit te komen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Walking Dead'-ster doet boekje open over emotionele afscheid Daryl en Carol
Series / Nieuws

'Walking Dead'-ster doet boekje open over emotionele afscheid Daryl en Carol

Met een streep door de spin-off van Daryl & Carol was het afscheid voorgoed.

Tijdens de allerlaatste aflevering van The Walking Dead moesten ook de hechte personages Daryl en Carol afscheid nemen. Nu doet Norman Reedus, de acteur van Daryl Dixon, een boekje open over hoe zwaar de opnames waren van de heftige scène.

Beide personages zijn al vanaf seizoen 1 te vinden in de zombieserie en dragen een hoop bagage met zich mee. Hun vriendschap vormt een rode draad door alle seizoenen heen volgens vele fans, en verdiende dus ook een passend einde.

Melissa McBride, de actrice van Carol, zal niet meespelen in een van de vele spin-offs, die zullen volgen op de originele serie. Daryl zal zijn eigen weg gaan, en dat pad zal hem zelfs helemaal naar Frankrijk leiden!



Reedus over de lastige opnames
Het emotionele afscheid was geen makkie om op te nemen, zo vertelde Reedus tegen Entertainment Weekly. Hij zei: "Ja, dat was echt een emotionele dag. De subtekst was zwaarder dan de dialoog alleen. Het was wild. Er zijn bepaalde delen van het echte leven, dat zich soms mengt met verhaallijnen, en dat was echt een zware dag. Het voelde als een begrafenis."

Hij ging verder:"Het was erg stil op de set... Er was veel dialoog, die nogal schertsend was, en we haalden dat deel eruit omdat het zo'n 'echte' dag was, en om dan grappend dialoog te moeten zeggen, dat sloeg nergens op. Ik weet niet waar dat vandaan kwam of hoe dat idee ontkiemde… Het was zo'n 'echte' situatie geworden dat we het 'echt' moesten spelen."

Ergens in 2023 zal de spin-off over Daryl Dixon uitgezonden worden.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Afscheidsconcert Elton John (75) gelukkig nog te zien bij deze streamingdienst
Series / Nieuws

Afscheidsconcert Elton John (75) gelukkig nog te zien bij deze streamingdienst

Met een prachtige tour en spetterende gastoptredens zet de zanger er een punt achter.

Aan alle goede dingen komt een eind. Zelfs Elton John ontsnapt daar niet aan. Hij tourt nu voor de allerlaatste keer met een geweldig concert, en een exclusieve opname daarvan is nu te vinden bij Disney+ onder de naam Elton John Live: Farewell from Dodger Stadium.

Met de mooie leeftijd van 75 jaar vindt Elton John het mooi geweest. Recentelijk gaf hij zijn laatste concert in de Verenigde Staten. In eerste instantie was de show via een livestream van Netflix te zien, maar nu heeft Disney+ de rechten in handen van de concertregistratie.

Op het concert in Los Angeles speelde Elton John veel van zijn bekendste nummers, zoals Crocodile Rock en Goodbye Yellow Brick Road. Ook waren er vele gastoptredens van grote namen, waaronder Kiki Dee en Dua Lipa.

Maar dat zijn niet eens de grootste namen onder de gasten. Verder werden de bezoekers vereerd met onder andere de aanwezigheid van Jude Law, Joni Mitchell, Paul McCartney en Mick Jagger.

Elton John naar Europa
Voor de mensen die Elton John nog een laatste keer live willen zien is er nog hoop. John zal de tour af gaan maken met meerdere optredens in Europa. Hij zal in juli eindigen te Zweden, maar daarvoor zal hij nog te zien zijn in Antwerpen op 27 en 28 mei.

Mocht je niet zoveel geduld hebben, kan je nu al het concert terugkijken bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grimmig moordmysterie komt heel snel naar de NPO!
Series / Nieuws

Grimmig moordmysterie komt heel snel naar de NPO!

Een avondje stappen loopt heel anders af dan deze drie studenten hadden verwacht...

Vlak voor Pakjesavond trakteert de NPO het Nederlandse publiek op de nieuwe Schotse misdaadserie Karen Pirie. De vondst van een lijk in een Schotse stad gooit het leven van drie studenten helemaal overhoop, en een lange gevangenisstraf dreigt voor hen als de echte dader niet gevonden wordt. Bekijk de trailer gauw hieronder.

De serie begint in 1996 in het Schotse stadje St Andrews. Nadat drie dronken studenten een lichaam vinden in de nacht, staan hun levens op hun kop. En dat komt vooral door het feit dat de enige verdachten zijzelf zijn.

Humor en spanning komen perfect samen in deze adaptatie van de bestseller van de schrijver Val McDermid. In september kwam de misdaadserie uit in het Verenigd Koninkrijk, en nu steekt de serie het Kanaal over naar Nederland.

Het moordmysterie in Nederland
Vanaf 3 december zal de nieuwe misdaadserie uitkomen op NPO2 bij de KRO-NCRV. Ook zal de serie direct te bekijken zijn via NPO Plus.

Bekijk de trailer vast hieronder!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.