Hoe 'The Walking Dead' eindigt voor grote personages

Na 11 seizoenen is er nu dan toch echt het einde in zicht voor een aantal favoriete personages.

Fleur van Laar, 24 november 2022 10:26

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het zag er slecht uit voor de overlevenden nadat de voorlaatste aflevering van de serie eindigde met een grote cliffhanger, waarin de helden gevangen zaten tussen zombiemassa's en het leger van gouverneur Pamela Milton toen een horde walkers de muren van de commonwealth binnen stroomde. Dit zorgde voor veel spanning over het einde van de personages.
Na een tijdsprong van een jaar maakte de tweede helft van de laatste aflevering een einde aan de serie en onthulde waar de overlevenden in de nasleep terechtkwamen. Hieronder een overzicht van een aantal van de belangrijkste personages.

Daryl Dixon
Daryl reed eenzaam weg op zijn motor, op verkenning in onbekend gebied: "de grens" ten westen van de commonwealth. Oom Daryl en de Grimes kinderen vestigden zich in de Commonwealth, de Ohio gemeenschap nu onder nieuw leiderschap.

Carol Peletier
De vrouw die evolueerde van mishandelde huisvrouw tot ultieme zombie-apocalyps overlevende werd vice-gouverneur van de Commonwealth. De functie van vice-gouverneur is niet het enige wat Carol zich eigen heeft gemaakt: ze maakt van de Commonwealth een betere plek om te leven.

Maggie Rhee
Maggie en haar zoon Hershel keerden terug naar hun huis in de Hilltop kolonie. Bij de herdenkingsplek van Glenn was Maggie hoopvol en keek ze uit naar de toekomst. Zo waren haar woorden tegen Daryl en Carol: "Er is veel te ontdekken en ik denk dat het tijd is dat we dat doen."

Negan
Negan sloot vrede met Maggie, die zijn excuses voor de moord op Glenn aanvaardde. Uiteindelijk liep Negan alleen weg om te leven met wat hij had gedaan. Hierna kon Negan een nieuw begin starten met zijn zwangere vrouw, Annie, die het laatst werd gezien in Alexandria maar niet in de finale verscheen.

De laatste aflevering van The Walking Dead is te streamen op Disney+
Bron: Comicbook

Lees meer over: The Walking Dead, Disney, Norman Reedus, Andrew Lincoln

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws