Het originele einde voor 'Stranger Things' in de prullenbak door seizoen 4

Origineel einde 'Stranger Things' aangepast

Het einde van seizoen 5 heeft een paar nodige aanpassingen gekregen.

Fleur van Laar, 28 november 2022 11:14

Stranger Things is een groot deel van Netflix geworden, en er is ontegenzeggelijk veel hype om te zien hoe de show uiteindelijk tot een einde komt. Er is bevestigd dat de serie eindigt met het komende vijfde en laatste seizoen, en het is voor iedereen een raadsel hoe de serie zal landen.
Volgens nieuw commentaar van seriemakers Ross en Matt Duffer tijdens het WGFestival 2022, hebben zelfs zij hun oorspronkelijke plan voor het einde opnieuw geëvalueerd na de release van seizoen 4 eerder dit jaar.

"We herlezen het document," legde Matt uit. "We hebben zoiets van: 'Dat is cool, dat is cool. Dat kan veel beter. Dat kan veel beter.'"

"Zelfs het einde is een beetje anders [nu]," zei Matt over het nieuwe einde. "Veel van de grote ideeën zijn hetzelfde, maar de dingen die daarbinnen gebeuren, zijn heel anders."

Hoe zal Stranger Things eindigen?
Zoals de Duffer broers eerder dit jaar in een interview uitlegden, viel hun oorspronkelijke pitch voor het einde van de serie zeker in goede aarde bij de leidinggevenden van Netflix.

"Luister. Het is ons proces, maar het is net alsof we ons echt proberen te concentreren op één seizoen tegelijk", legde medebedenker Ross Duffer eerder dit jaar uit in een interview met The Wrap. "We hebben een opzet voor seizoen 5 en die hebben we voorgelegd aan Netflix en ze reageerden er goed op. Ik bedoel, het was moeilijk. Het is het einde van het verhaal. Ik zag leidinggevenden huilen die ik nog nooit heb zien huilen en het was wild. En het heeft niet alleen te maken met het verhaal, gewoon het feit dat het is als, Oh mijn God, dit ding dat zoveel van onze levens heeft gedefinieerd, deze Netflix mensen die bij ons zijn geweest vanaf het begin, zeven jaar nu, en het is moeilijk voor te stellen dat de reis tot een einde komt."

"Maar we hebben het geschreven tijdens de pandemische lockdown, en daarna heb ik er niet eens eerlijk naar gekeken omdat het gewoon te overweldigend is," vervolgde Duffer. "We komen er wel op terug."

Stranger Things is te streamen op Netflix
Bron: Comicbook

Lees meer over: Stranger Things, Netflix, Duffer, Millie Bobby Brown

Populair nieuws