search
Laatste aflevering 'The Walking Dead' verandert betekenis van de titel van de serie
Series / Nieuws

Laatste aflevering 'The Walking Dead' verandert betekenis van de titel van de serie

De titel van 'The Walking Dead' krijgt een erg hoopvolle twist in de laatste aflevering van de serie.

De finale van The Walking Dead heeft de betekenis van de titel van de serie volledig veranderd. Hoewel de finale misschien niet alle mysteries heeft beantwoord die de serie eerder had opgezet, werpt deze wel een nieuw licht op de titel van de serie zelf.

In de allerlaatste momenten van The Walking Dead seizoen 11, aflevering 24, "Rest in Peace", wordt de serie afgesloten met een voice-over van Rick en Michonne, afgewisseld met throwback-beelden van oude personages en nieuwe clips van Rick en Michonne. De hele cast herhaalt "Wij zijn degenen die leven", wat de boodschap verandert die oorspronkelijk was opgesteld en uitgesproken in seizoen 5, aflevering 10, "Them", waar Rick naar de overlevenden verwijst als "the walking dead".

Hoopvol einde
Rick sprak over hoe zijn grootvader de Tweede Wereldoorlog alleen overleefde omdat hij zichzelf ervan overtuigde dat hij slechts een dode man was die in geleende tijd leefde. Michonne en Daryl Dixon verwierpen dit idee, in de overtuiging dat het schadelijk zou zijn om de hoop op te geven. Dat deze boodschap opnieuw benadrukt wordt door Michonne en Rick in de finale, laat zien hoe ver de overlevenden zijn gekomen en dat er potentieel is voor een mooie toekomst.

"Wij zijn degenen die leven" plaatst Rick en de overgebleven overlevenden precies tegenover "the walking dead". Hun boodschap omvatte de herinneringen en momenten die werden gedeeld met andere overlevenden die zijn overleden, wat het idee versterkte dat ze eindeloos zijn zolang het kleine aantal mensen met hoop er nog steeds is. De slotboodschap van The Walking Dead is dan ook ronduit hoopvol.

The Walking Dead is te zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen