search
Nederlandse natuurramp indrukwekkend in beeld gebracht in serie 'Het water komt!'
Series / Nieuws

Nederlandse natuurramp indrukwekkend in beeld gebracht in serie 'Het water komt!'

De natuurramp kostte aan honderden mensen het leven in de vorige eeuw.

De NTR komt met de nieuwe Nederlandstalige serie Het water komt! over één van de grootste rampen uit de Nederlandse geschiedenis. In januari 2023 zal het programma Andere Tijden een nieuwe documentaireserie uitbrengen over de Watersnoodramp uit 1953.

De watersnood van 1953 wordt in de volksmond ook wel de Watersnoodramp genoemd en vond plaat in de nacht van zaterdag 31 januari op zondag 1 februari 1953. De ramp is veroorzaakt door de ongelukkige samenkomst van een zwarte storm met het toevallig samenvallende moment van vloed en springtij. Hierdoor kwam het zeepeil van de zuidelijke Noordzee extreem hoog te staan.

Veel dijken raakten overspoeld of braken door. Hele eilanden en landstreken raakten overstroomd, inclusief steden en dorpen. In Nederland overleden 1836 mensen en raakten tallozen dakloos. Om een soortgelijke ramp in de toekomst te voorkomen werden onder andere de imposante Deltawerken gebouwd.

Een eigen serie
Nu komt de NTR met een speciale serie over deze ingrijpende gebeurtenis uit de Nederlandse geschiedenis. De vierdelige documentairereeks is gemaakt naar aanleiding van de zeventigste herdenking van de Watersnoodramp van 1953.

Op 6, 13, 20, en 27 januari zullen de afleveringen worden uitgezonden om 20.30 uur op NPO 2.

Bekijk hieronder alvast enkele indrukwekkende beelden van het Nederlandse Instituut voor Beeld & Geluid van de Watersnoodramp!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen