search
Tekort aan 'Star Wars'-aliens in 'Andor' verklaard door showrunner
Series / Nieuws

Tekort aan 'Star Wars'-aliens in 'Andor' verklaard door showrunner

Het gemis aan buitenaardse wezens roept bij veel fans wat vragen op.

Andor showrunner Tony Gilroy legt uit waarom er zo weinig aliens zijn in de Star Wars show. Dit terwijl niet-menselijke personages een groot deel zijn van het Star Wars-universum sinds Jawa's en Tusken Raiders hun debuut maakten in A New Hope.

Maar zoals velen hebben opgemerkt sinds het debuut op Disney+ eerder dit jaar, heeft Andor gebroken met de Star Wars-traditie door weinig buitenaardse wezens te gebruiken.

Sommigen hebben gekibbeld over de mensgerichte kwaliteit van Andor, maar het is niet verrassend dat showrunner Gilroy gewapend is met een aantal zeer goede verklaringen waarom er zo weinig wezens in de serie voorkomen.

Waarom Andor geen aliens had in seizoen 1
Gilroy van zijn kant brengt een aantal goede punten naar voren over het gebrek aan "aliens" in Andor. Ten eerste heeft het rijk altijd voornamelijk bestaan uit menselijke personages, dus is het logisch dat een show die grotendeels gericht is op de interne werking van het rijk uitgesproken menselijk zou zijn.

Maar belangrijker is dat Andor een show is die in Gilroy's woorden "gedragsgericht" is, of anders gezegd, meer gaat over karakter en acteren dan over sciencefiction spektakel.

Vreemde wezens dragen zeker bij aan het gevoel dat je een exotische wereld bezoekt. Maar in een poging om een meer geaard programma te zijn dat dieper ingaat op wat personages drijft, zou Andor eerder gehinderd dan geholpen zijn door het scherm te vullen met de gebruikelijke mix van vreemde Star Wars personages.

Andor is te streamen op Disney+Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen