search
Poll: Ging 'Game of Thrones' te ver afgelopen week?
Series / Poll

Poll: Ging 'Game of Thrones' te ver afgelopen week?

HBO oogst in elk geval flinke kritiek op de verkrachtingsscène.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Televisiezender HBO oogst flinke kritiek op de verkrachtingsscène die afgelopen week in Game of Thrones te zien was. Zo liet Amerikaanse senator Claire McCaskill afgelopen dinsdag te stoppen met kijken van de serie omdat ze de scène "afgrijselijk en onacceptabel" vond. Maar ook andere mensen vonden dat de scène in Unbowed, Unbent, Unbroken (recap) te ver ging.


In de scène wordt een van de hoofdpersonen, Sansa Stark (Sophie Turner) op haar huwelijksnacht verkracht door haar sadistische nieuwe echtgenoot, gespeeld door Iwan Rheon. Het gevolg was dat HBO al snel in de verdediging moest schieten en liet weten dat de zender achter creatieve keuzes van de makers van zijn series staat. Zulke keuzes worden gemaakt om personages verder te kunnen ontwikkelen.

Daar komt bij dat volgens sommigen het geweld, de seks en andere inhoud, past in de wereld die schrijver George R.R. Martin gemaakt heeft met de boeken A Song of Ice and Fire. Onze vraag aan jullie, is of jullie ook vinden dat HBO ditmaal te ver is gegaan, of juist niet. In de comments horen we graag waarom.

surveys

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen