search
Goed bekeken sci-fi serie 'Moonhaven' na eerdere verlenging nu toch plots gecanceld
Series / Nieuws

Goed bekeken sci-fi serie 'Moonhaven' na eerdere verlenging nu toch plots gecanceld

AMC Networks moet flink snijden in personeel. 'Moonhaven' gaat dus geen tweede seizoen krijgen.

Vlak nadat AMC+ in Amerika aangaf de serie Moonhaven met een seizoen te verlengen, heeft men besloten om de science-fictionserie alsnog volledig te annuleren. In Nederland zou de serie mogelijk op Prime Video verschijnen, maar dat lijkt nu ook niet langer aan de orde.

AMC Networks snijdt in personeel
De annulering van Moonhaven is het resultaat van kostenbesparende maatregelen bij AMC Networks. Als onderdeel van die herstructurering kondigde AMC Networks aan dat het zijn Amerikaanse personeelsbestand met 20 procent, of ongeveer 200 mensen, zou verminderen. Christina Spade is ook afgetreden als CEO van het bedrijf.

Plot Moonhaven
In Moonhaven speelde Emma McDonald de rol van Bella Sway, een vrachtpiloot en smokkelaar 100 jaar in de toekomst. Bella wordt beschuldigd van een misdaad en strand op Moonhaven, een utopische gemeenschap die op de maan is gevestigd om problemen op te lossen die de mensheid op aarde teistert.

De cast van Moonhaven omvatte ook Amara Karan, Ayelet Zurer, Joe Manganiello, Kadeem Hardison en Yazzmin Newell.

AMC+ komt terug op beslissing
AMC+ vernieuwde de serie afgelopen juli nog voor een tweede seizoen en gaf toen aan dat het één van de best bekeken series van de Amerikaanse streamer ooit was. Een verrassend besluit dus om de serie alsnog te cancellen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen