HBO Max cancelt geliefde serie 'Legendary' na 3 seizoenen

HBO Max cancelt serie 'Legendary' na 3 seizoenen

HBO Max lijkt klaar te zijn met veel series, onder andere met 'Legendary'.

Fleur van Laar, 7 december 2022 14:55

Nog een HBO Max-realityserie heeft officieel de bijl gekregen. Dinsdag werd bekend dat de voguingcompetitieserie Legendary na drie seizoenen op het platform is geschrapt.
De serie, die de LGBTQ+ gemeenschap in de schijnwerpers zette, bestond uit een groep voguing houses, elk met vijf performers en een leider, de huismoeder. De teams strijden in een wedstrijd die elke aflevering van begin tot eind een themabal documenteert.

Het nieuws van deze annulering komt minder dan een dag nadat HBO Max net een soortgelijke beslissing had genomen met de dating realityserie FBoy Island, die na twee seizoenen werd geannuleerd.

Waarom cancelt HBO Max zoveel shows?
De annulering van Legendary komt te midden van een reeks nieuwe veranderingen achter de schermen bij HBO Max, na de recente fusie van het nieuwe moederbedrijf, Warner Bros. Discovery. Deze patronen begonnen met de annulering van Batgirl en Scoob!: Holiday Haunt in augustus.

In de dagen daarna heeft Warner Bros. Discovery zes HBO Max-exclusieve films van hun streaming platform verwijderd, evenals een aantal fan-favoriete animatieseries. Anonieme bronnen beweerden in augustus van dit jaar dat geen enkele bestaande show veilig is voor mogelijke annulering of afschrijving, met Warner Bros.

Makers zijn in shock: "We weten nog steeds niet zeker waarom sommige dingen wel en andere dingen niet zijn afgenomen. De hele zaak is gewoon erg verwarrend, en er is niet veel contact geweest met iemand."

Bron: Deadlline

Lees meer over: Legendary, HBO Max, Warner Bros, Dashaun Wesley

Populair nieuws