Hoofdrolspelers 'House of the Dragon' beroofd van nominatie Critics Choice Awards

Hoofdrolspelers 'HotD' beroofd van nominatie

De fans op Reddit begrijpen er niets van dat hoofdrolspelers niet meedingen naar de Critics Choice Awards.

Bas de Kramer, 8 december 2022 16:10

Hitserie House of the Dragon heeft drie nominaties ontvangen van de Critics Choice Awards. Een nominatie voor de beste dramaserie en twee voor de beste bijrol (Milly Alcock en Matt Smith). Opvallender dan de wel verkregen nominaties zijn de nominaties die de serie niet kreeg.
Vriend en vijand is het er wel over eens dat de beide hoofdrolspelers van de serie: Paddy Considine (King Viserys) en Emma D'Arcy (Rhaenyra) een machtige acteerprestatie hebben neergezet.

Beroofd van nominatie
Fans zijn vooral "geschokt" over het feit dat Considine is "beroofd" van een nominatie, ook al lijken hier wel verklaringen voor te zijn. Je zou immers kunnen stellen dat Considine niet de echte hoofdpersoon is, maar weer een te grote rol heeft voor een bijrol. Ze hadden hem moeten aandragen als bijrol en niet als hoofdrol.

Reddit
Op Reddit wordt aangegeven:
"...Hij is NIET de hoofdpersoon, Rhaenyra is dat wel, en ten tweede, waarom zou je het risico nemen hem voor te dragen als hoofdrolspeler in moeilijk te winnen categorie, terwijl een voordracht als bijrol hem bijna een nominatie zou garanderen. Het slaat nergens op"Afwijzing D'Arcy
Het feit dat D'Arcy ook werd afgewezen voor een nominatie, maakte ook veel mensen verontwaardigd. D'Arcy maakt een volgend jaar echter opnieuw kans terwijl het personage van Considine al is vermoord, wat betekent dat zijn vertolking van King Viserys niet opnieuw zal worden genomineerd.

Naast House of the Dragon strijden de volgende shows voor Beste Dramaserie: Andor, Bad Sisters, Better Call Saul, The Crown, Severance, Euphoria, The Good Fight en Yellowstone.

Kijk The House of the Dragon op HBO Max.
Bron: Startefacts

Lees meer over: house of the dragon, viserys, rhaenyra, paddy considine, emma d arcy

Populair nieuws