search
Vierde seizoen 'Sherlock' mogelijk al met Kerst 2014 in première
Series / Nieuws

Vierde seizoen 'Sherlock' mogelijk al met Kerst 2014 in première

Daarnaast gaat Steven Moffat in op de onverwachte terugkeer van een welbekend personage.

BBC-serie Sherlock wordt beter bekeken dan ooit, maar de premièredata van nieuwe afleveringen liggen wel erg ver uit elkaar. Zo moest er twee jaar gewacht worden op het derde seizoen. In een bericht laat de website Contact Music weten dat het vierde seizoen mogelijk stukken eerder zal volgen. En showrunner Steven Moffat ging in op de toekomst van de serie (let op: spoilers!).


Maar eerst het vierde seizoen van de serie. Elf miljoen mensen keken er naar de laatste aflevering van het derde seizoen, His Last Vow. Het was daarmee de best bekeken Britse dramaserie sinds 2001, en dus zet de BBC er druk achter om zo snel mogelijk met nieuwe afleveringen te komen.

Volgens Contact Music is het de intentie van de BBC om het nieuwe seizoen al met de Kerst uit te zenden. Traditioneel zendt de Britse publieke omroep dan speciale afleveringen van zijn grootste series uit, en Sherlock zou daar niet mis staan. Een probleem is wel dat hoofdrolspelers Benedict Cumberbatch (Sherlock) en Martin Freeman (Dr. John Watson) mateloos populair zijn.

Mocht het echt de intentie zijn om het nieuwe seizoen al met de Kerst uit te zenden, dan zullen de opnames nog voor de zomer van start moeten gaan. Of de hoofdrolspelers daar ruimte voor hebben in hun drukke agenda's is maar de vraag.

Vanaf hier spoilers, dus je bent gewaarschuwd!

Verder ging Steven Moffat in een interview in op het einde van His Last Vow. Daarin keer niemand minder dan Professor Moriarty (Andrew Scott) terug. Hij leek zelfmoord te hebben gepleegd in de laatste aflevering van seizoen 2, The Reichenbach Fall. Maar nu is hij dus terug, en dat blijkt altijd al het plan geweest te zijn.

"We wisten altijd al wat we met Moriarty gingen doen," vertelde Moffat. "Dit is al het plan sinds het einde van het eerste seizoen, toen we ons realiseerden hoe geweldig Andrew wel niet is. Dit is iets waar de hele serie naartoe opbouwt. Ik zal niet vertellen wat we doen, maar we hebben plannen. En ik weet zeker dat jullie niet teleurgesteld zullen zijn…"

Moffat ging verder: "We hebben een hele set plannen voor seizoen vier en vijf. Dat komt omdat Mark [Gattis] en ik op een dag in het kantoor van de accountant zaten te praten. Daar kwamen we met erg interessante ideeën op de proppen. Misschien wel de beste ideeën die we ooit gehad hebben voor Sherlock."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen