Fans hopen op homoseksuele relatie in 'Wednesday' en Jenna Ortega wil dat ook

Emma Myers: "Ik denk dat de boodschap wel aangekomen is!'

Daan Kusen, 10 december 2022 15:54

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Niet alleen de fans zijn waanzinnig enthousiast over de nieuwe serie Wednesday, en de vriendschap tussen Wednesday Addams en haar opgewekte kamergenoot Enid Sinclair.
Queer fans
Ondanks dat Wednesday (Jenna Ortega) twee heteroseksuele relaties had in de serie, werd de vriendschap tussen Wednesday en Enid (Emma Myers) door de queer fans meteen omarmd. De relatie kreeg zelfs een naam: Wenclair.

Hier kwam nog bij dat Wednesday zowel met Tyler (Hunter Doohan) en met Xavier (Percy Hynes White) niet echt een klik had, volgens veel fans.

Steun
Gelukkig zijn deze fans niet alleen. Op een Pride.com event werd er natuurlijk ook naar "Wenclair" gevraagd. Ortega's antwoord was "In een perfecte wereld zouden we een ding zijn."

Myers voegde daar aan toe: "En ze waren kamergenoten!" Hierbij doelde ze op een populaire meme in de LGBTQ+-gemeenschap.

"Jenna en ik zeiden die zin heel vaak tegen elkaar. Ik denk dat dee boodschap wel aangekomen is!"

Queer Wednesday
Ook werd er aan Ortega gevraagd waarom een queer Wednesday zo aanslaat bij het publiek:

"Ik denk, omdat ze een bad-ass is. Ze is cool, heeft een goeie smaak qua kleding, en ze omarmt wat haar anders maakt dan anderen en ze wil niet constant mensen een plezier doen. Dat is een heel erg krachtig iets om te zien. Ik denk dat mensen graag sterke vrouwen met sterke vrouwen zien."

Wednesday valt niet alleen in de smaak bij de LGBTQ+-gemeenschap. Ook de Autisme-gemeenschap ziet veel van zichzelf in het personage.

Of een relatie tussen Wednesday en Enid ooit werkelijkheid kan worden zullen we in seizoen twee moeten zien. Ondertussen is het eerste seizoen te zien op Netflix.
Bron: Netflixlife

Lees meer over: jenna ortega, wednesday, emma myers, enid sinclair, netflix

Populair nieuws