search
Geloof en moederschap thema's in nieuwe 'OITNB'

Geloof en moederschap thema's in nieuwe 'OITNB'

'Orange is the New Black' maker vertelde wat we van het nieuwe seizoen mogen verwachten.

Michelle Iwema

Jenji Kohan, de maker van Orange Is the New Black lichtte tijdens een paneldiscussie in New York alvast een tipje van de sluier van wat we mogen verwachten van seizoen 3 van de serie, dat 12 juni beschikbaar zal zijn op Netflix. Hij zei dat het zou gaan om geloof, moederschap en lichter van toon dan de eerdere seizoenen.


"Het is lichter dan seizoen 2," zei Kohan. "Het is een seizoen van geloof, het is een seizoen van moederschap en het is een voortzetting van de verhalen van allen. Ik denk we de personages dieper leren kennen en tegelijkertijd nieuwe ontmoeten."

Ook actrices Taylor Schilling, Laverne Cox, Uzo Aduba, Danielle Brooks, Selenis Leyva en Kate Mulgrew waren bij de panel discussie aanwezig en vertelden hoe de serie het beeld dat mensen hebben van vrouwen, heeft veranderd. "Het bevestigd de ervaring die mensen hebben," zei Cox. "Zoveel mensen die onze show keken en de ervaringen voelden, hun lichamen, hun gender identiteit, hun seksualiteit, hun leeftijd, vinden denk ik bevestiging en waardering in de vrouwen die in de show worden geportretteerd. Als je iemand ziet, waar je je in herkent op tv is het alsof je zegt: ik besta nu."

Aanbevolen artikelen