search

Ons nieuws van zaterdag 23 mei 2015

Netflix maakt een 'Very Murray Christmas'
Series / Nieuws

Netflix maakt een 'Very Murray Christmas'

Komende Kerst heeft Bill Murray iets speciaals voor ons.



Netflix heeft een cadeautje voor zijn abonnees met de Kerst. De feestdag brengt dit jaar een Very Murray Christmas, een special die geregisseerd is door Sofia Coppola. Rollen zijn er niet alleen voor Bill Murray, maar ook voor George Clooney, Amy Poehler en Jason Schwartzman. Bovenstaande teaser geeft alvast een smaak van wat we mogen verwachten.

De special, die door Coppola, Murray en Mitch Glazer geschreven wordt, heeft ook al een verhaalomschrijving. "Het is een homage aan de klassieke variety show, waarin Bill Murray zichzelf speelt. Hij maakt zich er druk om dat niemand naar zijn tv-show komt kijken door een verschrikkelijke sneeuwstorm in New York City. Die man heeft geen succes met het weer hè? Maar door een feestdaggeluk en doorzettingsvermogen, arriveren gasten in het Carlyle hotel om hem te helpen. Ze dansen en zingen samen in lijn met de Kerstgedachte.

Naast Clooney, Poehler en Schwartzman is er nog een hele reeks andere gaststerren: Paul Shaffer, Julie White, Dimitri Dimitrov, Michael Cera, Chris Rock, David Johansen, Maya Rudolph, Jenny Lewis, Phoenix, Frederic Moulin, Rashida Jones en Miley Cyrus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
George A. Romero brengt 'Empire of the Dead' naar TV
Series / Nieuws

George A. Romero brengt 'Empire of the Dead' naar TV

Een serie met uiteraard zombies, maar ook vampieren.

We krijgen er een nieuwe zombieserie bij. Dit keer wordt er een serie gemaakt over de Marvel Comics comic-reeks Empire of the Dead uit 2014, waarvan het eerste deel is geschreven door George A. Romero. De meester van het zombie-genre zal zelf betrokken zijn bij de tv-productie.

In de reeks staan overigens niet alleen zombies centraal. Het verhaal laat namelijk ook vampieren zien. In Empire of the Dead zoeken zombies en vampieren naar manieren om te overleven in de 'dode wereld'. De synopsis van het eerste deel:

Welkom in New York City, jaren nadat er een dodelijk virus is uitgebroken. Maar ondanks dat Manhattan in quarantaine is geplaatst denk dan niet dat iedereen veilig is! Want in de stad lopen nog steeds vleeseters rond en er is ook een ander oud roofdier dat een hap wil nemen uit de 'Big Apple'!

Demarest Films is de partij achter de tv-serie en Romero schrijft met Peter Grundwald het script. Samen zijn ze ook uitvoerend producenten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geloof en moederschap thema's in nieuwe 'OITNB'
Series / Nieuws

Geloof en moederschap thema's in nieuwe 'OITNB'

'Orange is the New Black' maker vertelde wat we van het nieuwe seizoen mogen verwachten.

Michelle Iwema

Jenji Kohan, de maker van Orange Is the New Black lichtte tijdens een paneldiscussie in New York alvast een tipje van de sluier van wat we mogen verwachten van seizoen 3 van de serie, dat 12 juni beschikbaar zal zijn op Netflix. Hij zei dat het zou gaan om geloof, moederschap en lichter van toon dan de eerdere seizoenen.

"Het is lichter dan seizoen 2," zei Kohan. "Het is een seizoen van geloof, het is een seizoen van moederschap en het is een voortzetting van de verhalen van allen. Ik denk we de personages dieper leren kennen en tegelijkertijd nieuwe ontmoeten."

Ook actrices Taylor Schilling, Laverne Cox, Uzo Aduba, Danielle Brooks, Selenis Leyva en Kate Mulgrew waren bij de panel discussie aanwezig en vertelden hoe de serie het beeld dat mensen hebben van vrouwen, heeft veranderd. "Het bevestigd de ervaring die mensen hebben," zei Cox. "Zoveel mensen die onze show keken en de ervaringen voelden, hun lichamen, hun gender identiteit, hun seksualiteit, hun leeftijd, vinden denk ik bevestiging en waardering in de vrouwen die in de show worden geportretteerd. Als je iemand ziet, waar je je in herkent op tv is het alsof je zegt: ik besta nu."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Supergirl'- pilot gelekt op Torrent sites
Series / Nieuws

'Supergirl'- pilot gelekt op Torrent sites

Eerste aflevering staat gepland voor november, maar is nu al duizenden kregen gedownload.

Michelle Iwema

Een kopie van hoge kwaliteit van de pilot van de serie Supergirl is gelekt en wordt volop gedeeld op de Torrent- sites, meldt Variety. De serie is pas in november te zien op CBS en zal dan op de maandagavonden worden uitgezonden. De kopie zou geen watermerk hebben en was een 1080p HD formaat.

Het is niet de eerste keer, dat dit is gebeurd bij een serie waar hoge verwachtingen van zijn. De eerste vier afleveringen van Game of Thrones seizoen 5 werden ook een paar dagen voor de seizoenspremière gelekt.

Supergirl is gebaseerd op personages uit de comics van DC Comics en gaat over Kara Zor-El, die naar de aarde komt nadat Krypton is verwoest. Ze is het nichtje van Superman, maar houdt haar eigen krachten jarenlang verborgen. Wanneer ze 24 is, besluit ze haar krachten te omarmen en wordt ze net zo bekend als haar neef.

Benoist speelde onder meer in The Good Wife en was te zien in de film Whiplash, maar ze is vooral bekend van haar rol als Marley Rose in Glee.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.