search
Zo komt Bjorn uit 'Vikings' aan zijn Ironside-naam
Series / Video/clip/featurette

Zo komt Bjorn uit 'Vikings' aan zijn Ironside-naam

Dat moment waarop Bjorn uit 'Vikings' zijn Ironside-titel krijgt van Ragnar zorgt bij ons altijd voor kippenvel!

Fans van het populaire Vikings kennen Bjorn (Alexander Ludwig) als 'Bjorn Ironside'. Maar hoe komt hij eigenlijk aan die bijnaam?

De Prime Video-serie Vikings is misschien wel de best beken show over vikingen ooit. Niet voor niets willen we dan ook alles over de personages weten. Één vraag wordt echter het meest gesteld: waarom wordt Bjorn eigenlijk Ironside genoemd?

Ironside
Laten we eerst eens even kijken wie Bjorn is, voor we antwoord geven op die vraag. Bjorn is namelijk de eerste zoon van Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel) en zijn eerste vrouw Lagertha (Kathern Winnick).

Die familieband is belangrijk, want het is uiteindelijk zijn vader Ragnar die hem de titel Ironside geeft. Dat gebeurt in het tweede seizoen, in specifiek de negende aflevering.

Veldslag
Wanneer Bjorn en Ragnar in Wessex zijn, vechten de Vikingen tegen de Saksische soldaten. Dan dreigt het mis te gaan en wordt Ragnar door een groep tegenstanders bijna uitgeschakeld. Zijn zoon is uiteindelijk degene die hem weet te redden en veilig naar het kamp brengt.

Eenmaal daar geeft Ragnar Bjorn zijn bijnaam: "Omdat geen bijl, speer of mes je kon neerhalen, sta je vanaf nu bekend als Bjorn Ironside."

Nieuwsgierig naar de scène waarin Bjorn zijn titel Ironside krijgt? Je ziet het in onderstaande video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen