Dood van Viserys in 'House of the Dragon' bracht leven Paddy Considine in gevaar: "ik dacht dat ik dood ging"

Het spelen van Viserys Targaryen bracht een hoop met zich mee voor acteur Paddy Considine.

Niels Arts, 15-12-2022 12:21

Acteren kan soms best wel zwaar zijn. Dat blijkt maar weer uit een nieuw interview dat Viserys Targaryen-acteur Paddy Considine uit House of the Dragon heeft gegeven...
In het interview heeft Considine het over de laatste paar afleveringen van Viserys Targaryen in House of the Dragon, waarin we de gezondheid van de koning hard achteruit zien gaan.

Viserys Targaryen in House of the Dragon
Het is pijnlijk om te zien. De langzame dood van Viserys is behoorlijk reëel in beeld gebracht, wellicht op een manier die niet veel films en series aandurven. Maar het was niet alleen voor de kijkers lastig om aan te zien, ook voor Considine om het uit te beelden.

Daar sprak Considine onlangs over in gesprek Startefacts. Vooral de scène waarin de koning dan toch eindelijk om het leven komt was zwaar voor de acteur:

"Het waren een paar dagen en het was niet alleen emotioneel moeilijk, het was gewoon moeilijk om te filmen. Ik lag uren en uren in dat bed en deed dat soort ademhaling. Het vreemde dat er gebeurt, is dat je denkt dat je normaal doet maar wat er gebeurde toen ik op die manier ademde, was dat ik na een paar uur echt niet meer fatsoenlijk kon ademen."

Daarna werd Considine snel verteld dat hij even naar buiten moest om wat frisse lucht te scheppen. Voor even had de acteur daadwerkelijk het gevoel dat hij stervende was, wat hij omschrijft als "fun". Dat meent hij natuurlijk niet, maar we kunnen er niet omheen: zijn acteerwerk als een stervende man was exceptioneel...

House of the Dragon is nu te bekijken op HBO Max.

Bron: Startefacts

Lees meer over: House of the Dragon, Paddy Considine, HBO Max

Populair nieuws