search
Cinemax maakt door Bruce Lee geïnspireerde serie 'Warrior'
Series / Nieuws

Cinemax maakt door Bruce Lee geïnspireerde serie 'Warrior'

De martial arts-show wordt geregisseerd door Justin Lin, de man achter het aankomende tweede seizoen van 'True Detective.'

Jan-Peter Rook

Regisseur Justin Lin, bekend van meerdere The Fast and the Furious-delen en het aankomende tweede seizoen van True Detective, laat zich voor zijn volgende project inspireren door Bruce Lee. Hij gaat samen met Cinemax aan de slag met Warrior, een nieuwe martial arts-show gebaseerd op aantekeningen van Lee. De legendarische vechtersbaas kwam er door zijn vroegtijdige dood in 1973 nooit aan toe om de serie zelf te maken.


Volgens Deadline wordt Warrior een diepgeworteld misdaaddrama over een getalenteerde maar moreel corrupte vechter die in een crisis terecht komt nadat zijn zoektocht naar wraak wordt ondermijnd. Het scenario komt van Jonathan Tropper, één van de bedenkers van Cinemax-show Banshee.

In 1971 probeerde Lee een tv-serie genaamd The Warrior aan de man te krijgen. Zowel Warner Bros. als Paramount had interesse, maar beide studio's wilden de show in een modern jasje hijsen, terwijl Lee een western in gedachten had. Lee's originele aantekeningen zouden later alsnog zijn gebruikt voor een tv-serie genaamd Kung Fu, maar Lee's naam werd niet genoemd in de credits.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen