search
Dit zijn de redenen achter de talloze controversiële annuleringen bij Netflix
Series / Nieuws

Dit zijn de redenen achter de talloze controversiële annuleringen bij Netflix

"Wij vatten dit absoluut niet lichtzinnig op," zegt leidinggevende bij Netfix

2022 was een rumoerig jaar voor Netflix. Niet alleen werd de streamingdienst ingehaald door andere diensten en verloor het de eerste plek, ook moesten er een aantal moeilijke beslissingen genomen worden als het ging om shows.

Het moeilijkste van het werk
In een Variety-interview vertelt Peter Friedlander, hoofd gescripte series bij Netflix, over waarom er zoveel shows alweer na één of twee seizoenen gecanceld worden.

"Veel zullen het zeggen, maar annuleringen zijn het moeilijkste van dit werk. Het is niet zomaar iets dat we lichtzinnig opvatten," zegt Friedlander.

Ook zegt hij: "Het is altijd onderdeel van ons werk geweest, het is dus niet iets nieuws. Wij hopen dat we in de toekomst nog meer shows kunnen leveren, die niet gecanceld hoeven te worden."

Gewoon business
Over de reden achter de annuleringen zelf is Friedlander kort:
"Voor elke shows zijn weer andere redenen. Het is gewoon business. We kijken naar hoe shows het op de korte termijn doen en hoe dat zich ontwikkelt op de lange termijn. De "Top Tien" is hierbij, één van de vele onderdelen die we bekijken."
Bekijk op instagram

Wat het nieuwe jaar voor Netflix gaat doen is nog onzeker. Wel kijkt Friedlander, net als veel kijkers, uit naar -onder andere- Stranger Things seizoen 5 en That 90s Show.

Dit, en meer, is uiteraard hier te streamen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen