search
'Buffy the Vampire Slayer' krijgt trap na van ster Sarah Michelle Gellar
Series / Nieuws

'Buffy the Vampire Slayer' krijgt trap na van ster Sarah Michelle Gellar

"De vrouwen mochten geen vrienden worden, dan werden ze te machtig"

Buffy the Vampire Slayer was seizoenen lang een begrip. De serie over de middelbare scholiere die opeens de kracht vindt om vampieren te doden maakte veel los bij de fans.

Joss Whedon
Toch is er in de afgelopen jaren een schaduw over de serie gevallen. Sinds regisseur Joss Whedon onder vuur kwam nadat Justice League-acteur Ray Fisher hem in 2020 van mishandeling beschuldigde, deden veel meer mensen, waaronder Sarah Michelle Gellar, Michelle Trachtenberg en Charisma Carpenter (Cordelia Chase in zowel Buffy als Angel, een duit in het zakje. Om Fisher bij te staan - en om hun eigen trauma te delen.

"Giftige" werkomgeving
In een interview met The Wrap komt Buffy-ster Gellar nogmaals terug op de werksfeer.

"Ik dacht heel lang dat de giftige mannelijkheid op onze set, de standaard was voor alle sets. Dat vrouwen constant tegen elkaar moesten strijden omdat ze bang waren dat, als we vrienden zouden worden, we te machtig waren. En moet je binnen de perken houden," zegt Gellar. "Nu ik de kans heb om met zoveel meer mannen en vrouwen te werken die vrouwen steunen, realiseer ik me hoe gemakkelijk het kan zijn."

Buffy reboot?
Met alles wat er gebeurd is sinds 2020 naar buiten is gekomen, en het feit dat Joss Whedon aan het roer zou staan van een eventuele reboot van Buffy the Vampire Slayer, lijkt deze op dit moment van de baan.

Gelukkig zijn alle zeven seizoenen van de serie nog op Hulu te zien!


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen