Makers weigerden scifi-serie 'Westworld' seizoen 5 te maken met kleiner budget

De makers van de serie kregen echter wel met een reeks ingrijpende voorwaarden te maken...

Zilko Tarici, 17 december 2022 13:03

Eerder deze week werden er meerdere series van HBO Max geplukt, en een van de redenen daarvan zou zijn dat Warner Bros. Discovery deze series ook wil uitbesteden aan zogenaamde 'FAST-services'.

Wat is FAST?

FAST staat voor 'Free Ad-supported Streaming TV', maar komt er in feite op neer dat de series ook gekeken kunnen worden door gratis diensten als Amazons FreeVee, Roku Channel en Pluto TV. Met als nadeel dat je op die diensten wel constant met reclames te maken krijgt.

De grootste van deze series is ongetwijfeld Westworld, de geplaagde scifi-serie die met het seizoen minder populair bleek. De serie werd dan ook onlangs na vier seizoenen volledig geschrapt.

Westworld

Tussen al het gedoe over de FAST-services werd echter ook door The Hollywood Reporter benoemd dat Westworld-showrunners Lisa Joy en Jonathan Nolan wel degelijk de kans hadden om een vijfde seizoen van de serie te maken, maar dat ze dit dan wel met een veel kleiner budget hadden moeten doen én hadden moeten maken voor een van de FAST-platformen. Joy en Nolan bedankten hier echter voor.

Zo zie je maar wat had kunnen zijn... Ondanks het uitblijven van een vijfde seizoen krijgen de hoofdrolspelers van de serie wel gewoon betaald voor dit seizoen. Joy en Nolan werken momenteel hard aan de serie Fallout voor Prime Video.


Lees meer over: Westworld, HBO Max, Lisa Joy, Jonathan Nolan, Evan Rachel Wood

Informatie over de serie: Westworld

Populair nieuws