Acteurs uit 'Westworld' krijgen wel gewoon betaald voor seizoen 5

Wel nog salaris voor 'Westworld' acteurs

Ondanks cancellen van 'Westworld' krijgt de cast toch dik betaald

Daan Kusen, 5 november 2022 17:30

Met het nieuws eerder vandaag dat de hitserie Westworld geen vijfde en laatste seizoen zou krijgen, staan cast en crew opeens op straat.
Niet geheel onverwacht
Dat het cancellen van Westworld niet uit het niets kwam was al duidelijk als je naar de kijkcijfers en de reactie van de kijkers op het vierde seizoen keek. De ratings werden steeds lager en lager en nu het overkoepelende bedrijf Warner Bros. Discovery naar reden zoekt om geld te besparen, komt de annulering van de show niet uit het niets.

Geen werk, toch betaald?
Toch zal het grootste deel van de cast (Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright, Ed Harris en Aaron Paul) toch een dik salaris krijgen voor het werk dat ze nu niet gaan doen.

Dit leidt terug naar de lange pauze tussen seizoen drie en vier, waarin de cast hun contracten liet veranderen zodat ze toch betaald kregen als onderdeel van de show. De zogenaamde "pay-or-play" deals. Dit betekent zoveel als "je krijgt betaalt, of het nu gebeurt of niet".

Westworld is in zijn geheel te bekijken op HBO Max.
Bron: ComicBook

Lees meer over: westworld, hbo, lisa joy, jonathan nolan, sci fi, science fiction, evan rachel rood, thandiwe newton, jeffrey wright, ed harris, aaron paul

Informatie over de serie: Westworld

Populair nieuws