search

Ons nieuws van zaterdag 17 december 2022

Recensie Disney+-serie 'The Santa Clauses'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'The Santa Clauses'

Het klassieke Amerikaanse kerstverhaal krijgt een moderne wending, maar het is maar de vraag of dit nou zo'n goede zet is.

Regie: Katie Locke O'Brien, Charles Randolph-Wright, Jason Winer | Cast: Tim Allen (Scott Calvin), Elizabeth Mitchell (Carol Calcin), Austin Kane (Cal), Elizabeth Allen-Dick (Sandra), Matilda Lawler (Betty), Devin Bright (Noel), Rupali Redd (Grace), Kal Penn (Simon Choksi), e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 31-36 minuten | Jaar: 2022

Het klassieke Amerikaanse kerstverhaal krijgt een moderne wending in de nieuwe serie The Santa Clauses. De Noordpool, rendieren, elfen en een magisch winterwonderland staan natuurlijk centraal en lijken in eerste instantie voor het ultieme kerstgevoel te zorgen. Maar als de huidige kerstman zijn magie lijkt te verliezen, vinden de elfen het tijd dat Scott Calvin met pensioen gaat. De zoektocht naar zijn opvolger blijkt echter geen eenvoudige opgave. Uiteindelijk wordt er een geschikte en enthousiaste vervanger gevonden, maar deze nieuwe kerstman besluit Kerstmis eens flink op de schop te gooien en in een modern jasje te steken.

De rol van Scott Calvin wordt uiteraard weer vertolkt door, hoe kan het ook anders, Tim Allen. Niemand minder dan Kal Penn neemt de rol van nieuwe Santa Claus op zich. De makers geven Kerst al een moderne wending door hiervoor een acteur met een andere etnische afkomst te kiezen, maar de modernisering zet nog veel verder voort.

Waar The Santa Clauses begint zoals je zou verwachten van een typisch Amerikaanse kerstserie, met veel winterwonderland en een kerstman met zijn elfen in een arrenslee getrokken door rendieren, besluiten de makers het over een heel andere boeg te gooien. De nieuwe kerstman laat het hele jaar door pakketjes versturen door middel van drones, onder het motto "Nu besteld, over enkele seconden in". Kerstmis lijkt hierdoor dus onnodig, ouderwets en achterhaald.

Niet een wending waar echte kerstliefhebbers op zitten te wachten natuurlijk. Of de makers zich hiermee populair maken is dan ook maar de vraag. Gelukkig is ook Scott Calvin het hier niet mee eens en hij zorgt er dan ook voor dat aan het einde van de serie Kerstmis gered zal worden. De conclusie: zonder Scott Calvin geen Kerst.

Hoewel er is gekozen voor een aantal vertrouwde, goede acteurs, is de serie niet van dezelfde kwaliteit als de Santa Clause-films die eraan voorafgingen. De visuele effecten ogen goedkoop en het verhaal kent weinig diepgang. Het belooft een echte familieserie te zijn, maar voor jonge kinderen zal het verhaal niet altijd even goed te volgen zijn. De makers laten daar dan ook kansen liggen om deze serie voor het hele gezin aantrekkelijk te maken.

Of er volgend jaar een tweede seizoen komt van The Santa Clauses is nog maar de vraag. Maker Jack Burditt heeft aangegeven deze optie open te houden maar wel rekening te hebben gehouden met een tweede seizoen. Toch zit er wel een duidelijk einde in de laatste aflevering. Een tweede seizoen is dus niet per se nodig en of dit wordt gemaakt zal dus afhankelijk zijn van hoe de serie ontvangen wordt. Tot nu toe zijn de reacties mager: niet slecht, maar ook niet laaiend enthousiast.

★★★☆☆

The Santa Clauses is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste seizoen 'The Umbrella Academy' krijgt veel minder afleveringen
Series / Nieuws

Laatste seizoen 'The Umbrella Academy' krijgt veel minder afleveringen

In plaats van tien afleveringen heeft het laatste seizoen van 'The Umbrella Academy' er bijna de helft minder...

Tot het ongenoegen van fans heeft The Umbrella Academy-showrunner Steve Blackman onlangs op Twitter een update gegeven over het vierde seizoen. Het laatste seizoen van de serie zal namelijk bestaan uit flink wat minder afleveringen.

In augustus werd aangekondigd dat de populaire Netflix-serie voor een laatste seizoen zou worden verlengd, waarbij de schrijvers van The Umbrella Academy verklaarden dat het altijd het plan was geweest om een serie van vier seizoenen te maken.

Aantal afleveringen bijna gehalveerd


Op Twitter onthulde Blackman dat seizoen 4, in tegenstelling tot de voorgaande seizoenen van tien afleveringen, slechts zes afleveringen zal hebben. Hierop kwamen meteen teleurgestelde reacties van fans. Hoewel er al eerder was aangekondigd dat het seizoen korter zou zijn, hadden zij niet verwacht dat het aantal afleveringen bijna gehalveerd zou zijn.

In een reactie op het commentaar van fans heeft Blackman hen verzekerd dat de serie ondanks zijn kortere speelduur toch weer even geweldig zal zijn als de vorige seizoenen. Welke richting het seizoen op gaat qua verhaal is nog afwachten, want daar heeft Blackman nog geen onthullingen over gedaan.

The Umbrella Academy is te zien op Netflix. Bekijk de tweets van Steve Blackman hieronder.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Episch gevecht met draken in het tweede seizoen van 'The Legend of Vox Machina' op Prime Video
Series / Trailer

Episch gevecht met draken in het tweede seizoen van 'The Legend of Vox Machina' op Prime Video

Weer veel actie en humor in seizoen twee van 'Legend of Vox Machina'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Legend of Vox Machina keert terug! De animatieserie, losjes gebaseerd op het populaire rollenspel Dungeons and Dragons kwam eerder dit jaar met een heel succesvol eerste seizoen. En nu is daar eindelijk een tweede seizoen in aantocht!

Crowdfunding


The Legend of Vox Machina is een onderdeel van de Amerikaanse internetserie Critical Role waarbij een groep professionele stemacteurs Dungeons and Dragons speelt. De serie kwam tot stand dankzij een Kickstarter-campagne, die binnen 24 uur meer dan het gehoopte bedrag binnenhaalde.

De Legende van Vox Machina


De serie kwam tot stand nadat de groep stemacteurs een, vaak uren durende, campagne speelde, die dan uiteindelijk gefilterd werd tot wat we te zien krijgen. De groep bestaat uit bekende DnD-personages, zoals een cleric, een bard, een ranger, een rogue, een barbarian en zo meer.

Bekende gaststemmen


De serie is ook geliefd onder de sterren, zo hebben Stephanie Beatriz (Brooklyn Nine-Nine), Dominic Monaghan (The Lord of the Rings) en David Tennant (Doctor Who) hun stemmen aan personages verleend.



Seizoen 2


Het tweede seizoen zal uit twaalf afleveringen bestaan, die in groepjes van drie op Prime Video gezet worden. Het grote conflict zal gaan over draken die de wereld binnendringen. Vox Machina zal ze moeten verslaan, maar dan moeten ze eerst de juiste wapens vinden!



Het tweede seizoen van The Legend of Vox Machina verschijnt op 20 januari op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Theo James beantwoordt overgebleven vragen over 'The White Lotus' seizoen 2
Series / Nieuws

Theo James beantwoordt overgebleven vragen over 'The White Lotus' seizoen 2

De finale van 'The White Lotus' seizoen 2 leverde verwarring op, maar gelukkig geeft Theo James ons nu de antwoorden waar we op hebben gewacht.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 2 van The White Lotus is recent tot zijn einde gekomen, maar kijkers zijn nog met een aantal vragen achter gebleven. Gelukkig heeft Theo James, die de rol van Cameron speelt, deze vragen beantwoord in een interview met The Hollywood Reporter.

Eén van de vragen die kijkers hadden na het kijken van seizoen 2 is of Cameron weet wie de echte vader van zijn zoon is. Theo James had daarop het volgende antwoord:

"Eerlijk gezegd weet ik het niet zeker, maar ik heb nooit gedacht dat hij het wist. Ik denk dat hij het niet kan weten, omdat zijn hele wezen bestaat uit bravoure en hij ervan uitgaat dat hij de koning van zijn kleine jungle is".

Pakte Daphne Cameron terug?


Ook vroegen veel mensen zich af of Daphne vreemd ging met Ethan tijdens hun wandeling, om Cameron terug te pakken nadat hij vreemd ging met Harper. Hoewel het nooit bevestigd is door regisseur Mike White, denkt James dat het antwoord wel duidelijk is: "Nou, dat nam ik aan. Het zat impliciet in het script, eigenlijk".

"Maar ik herinner me dat ik het aan Mike vroeg en zijn antwoord was: 'Ik weet het niet! Ik weet het niet zeker'. Dus hij wilde dat het zo vaag mogelijk was, maar waar zou ze hem anders naartoe leiden? Gaan ze naar wat rotsen kijken of zo? Ik betwijfel het".

The White Lotus is te zien op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'White Lotus'-actrice ging bijna fout in met racistische taart
Series / Nieuws

'White Lotus'-actrice ging bijna fout in met racistische taart

Sabrina Impacciatore stuurde een taart met tekst naar Mike White en dat liep bijna fout af.

Sabrina Impacciatore (zij speelt hotelmanager Valentina in het tweede seizoen van The White Lotus) stuurde een taart met tekst naar Mike White, de maker van de serie. Goedbedoeld maar de tekst die zij op de taart zette bleek racistisch te zijn.

De White Lotus-actrice verscheen onlangs in Jimmy Kimmel Live! om te praten over haar belevenissen tijdens en na de opnames. Ze vertelde dat ze een onschuldige fout had gemaakt, die haar in een lastige situatie had kunnen brengen

Taart


Impacciatore wilde haar verjaardag vieren en daarvoor nodigde ze de hele cast uit voor een feest, inclusief de showrunner en bedenker van de serie, Mike White. Terwijl ze op het feest was, wilde ze haar baas een kleine blijk van waardering geven en ze besloot een taart voor hem te laten bakken.

Impacciatore wist dat één van White's favoriete films Wild at Heart is dus besloot ze een taart te bestellen waar ze de liefde voor de film kon combineren met de naam van de showrunner en zowel de Amerikaanse als de Italiaanse vlag. Het resultaat was een taart met de tekst "White at Heart".

Trots op


"Het punt is dat ik met ons allemaal op de foto wilde, ik was zo trots op deze taart, ik was zo blij. Ik kon niet wachten om hem aan iedereen te laten zien" vervolgde ze. Uiteindelijk was de broer van haar agent de enige persoon die eerlijk durfde te zijn. "Hij kwam naast me staan en zei: 'Sabrina, niemand zal ooit een foto maken met jou en deze taart, want dit is een racistische taart". Uiteindelijk dus net op tijd om een relletje te voorkomen.



Kijk The White Lotus op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Last Chance U: Basketball' seizoen 2
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Last Chance U: Basketball' seizoen 2

Deze innige kijk in de wereld van universiteitsbasketbal is even menselijk als enerverend.

Regie: Greg Whiteley, Adam Leibowitz, Daniel George McDonald | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 53-68 minuten | Jaar: 2022

De Huskies zijn terug! Nadat John Mosleys basketbalteam de vorige keer vanwege covid het seizoen teleurstellend moest beëindigen, is de enigmatische coach eindelijk terug in betere tijden. De zalen zijn weer open en de competitie kan weer beginnen. Helaas betekent dit ook dat Mosley een nieuw team moet samenstellen. Dat blijkt niet de makkelijkste opgave. Slechts een enkele speler is overgebleven van het oude team, dus de Huskies moeten weer van voor af aan beginnen.

De ernst is meteen vanaf de eerste minuut aanwezig. De teleurstelling dat het vorige seizoen zo bruut werd afgekapt is nog goed voelbaar, zowel voor de kijker als de spelers en coach. Hierdoor voelt Mosley nog meer de druk te bewijzen dat hij het kampioenschap dit jaar kan halen, weliswaar met een geheel nieuw team.

Waar het vorige seizoen van Last Chance U: Basketball in uitblonk, was de goede afwisseling tussen de sport en de verhalen achter de spelers. Ook deze keer is er weer een team vol gelaagde figuren, waarbij achter het stoere jongensgedrag een verhaal schuilgaat. Vijf spelers staan wat meer in de schijnwerpers en elk van hen ontwikkelt zich van brutale tiener tot gedisciplineerde man. Hun gedrag in eerdere afleveringen wordt begrijpelijk wanneer de verhalen van hun levens bekend worden.

Dit geeft de serie, naast alle basketbalterminologie en scènes, een enorm menselijk karakter. Dat de mens achter de speler belangrijker is dan de speler zelf geldt zowel voor de documentaire als voor de coaches van het team. Van de sterspeler die uit de gratie is gevallen en nu bij dit team terecht is gekomen tot de vechter uit de sloppenwijken van Los Angeles; allen hebben ze een verhaal te vertellen. Gelukkig krijgen ze hiervoor genoeg tijd en ruimte, waardoor zij ook steeds meer opbloeien en open komen te staan.

De belangrijkste figuren in dit geheel blijven de coaches. Zij krijgen een centrale rol in de serie en zijn even boeiend, heftig en liefhebbend als tevoren. Assistent-coach Kenneth Hunter weet vaak te inspireren vanaf zijn rolstoel en is in zijn rustige en kalme omgang een goede tegenhanger voor Mosley. Assistent-coach Rob Robinson barst van talent en is een heel warme en vriendelijke man waarbij duidelijk is dat hij het beste voor heeft met de groep. Aan het hoofd de luidkeelse, enorm strenge, maar goedbedoelende coach Mosley.

Zij vormen niet alleen het hart van de serie, maar ook van het team. Het is enorm mooi en bij tijden aangrijpend om te zien hoe begaan Mosley is met zijn spelers. Het is duidelijk dat hij echt om ze geeft. Het kampioenschap is weliswaar zijn streven, maar zijn belangrijkste doel is de jongens naar een betere toekomst helpen. Dit vertaalt zich vooral in discipline, strengheid en harde liefde. Het blijft interessant om te zien hoe ver Mosley kan gaan met zijn methodes, wat bij tijden zelfs doet denken aan een film als Whiplash.

De serie laat hiermee goed de harde realiteit zien van het nastreven van een professionele basketbalcarrière, want de kansen zijn dungezaaid. Authenticiteit en realisme zijn belangrijk en het blijft boeiend om te zien wat het vergt om tot de glamour van de NBA te komen. Deze inherente ernst zorgt er ook voor dat de seizoensfinale enorm emotioneel is.

Naast de menselijke kant is het basketbaldeel ook goed in beeld gebracht. Bijna elke wedstrijd wordt enorm spannend gemaakt door opzwellende muziek en goed gebruikte slowmotionshots, die bij sportbeelden gewoonweg goed werken. De muziek is bijzonder goed gekozen en sleept de kijker door de hoogte- en dieptepunten van de wedstrijd. Een zeldzaam minpunt is dat de wedstrijden soms wel héél dramatisch worden getoond terwijl het team nog gewoon met twaalf punten voorstaat. Voor de echte basketbalfans wordt verder ook niet heel diep op het spel ingegaan.

De innige kijk in de moeilijke wereld van jongeren die vechten voor een plek in de professionele basketbalwereld is pittig, enerverend en bij tijden hartverwarmend. Aan het einde van het seizoen is de kans groot dat de kijker meteen opzoekt wat er met deze groep is gebeurd, omdat ze toch een plekje in het hart weten te veroveren. Deze eerlijke documentaire is voor de basketbalfans alles wat ze willen, maar ook met een voetbalshirt aan zal elke minuut boeien. Op naar een nieuw seizoen van ELAC Basketball. Go Huskies!

★★★★★

Last Chance U: Basketball is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'National Treasure'-serie op Disney+ hint naar komst Nicholas Cage
Series / Nieuws

'National Treasure'-serie op Disney+ hint naar komst Nicholas Cage

Hint 'National Treasure: Edge of History' naar de terugkeer van ster Nicholas Cage?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De National Treasure-films zijn al jaren een begrip, en dat komt onder meer door acteur Nicholas Cage. Nu de nieuwe serie National Treasure: Edge of History bij Disney+ van start is gegaan, is het wegblijven van Cage dan ook zeer duidelijk. Maar helemaal weg zijn de verwijzingen naar Benjamin Gates, het personage van Cage, niet!

FBI Agent Peter Sadusky


Allereerst is daar Peter Sadusky (Harvey Keitel), de FBI-agent die Ben Gates ooit arresteerde en waarmee hij later bevriend raakte. Sadusky is onder de indruk van Jess Valenzuela (Lisette Olivera)'s handigheid in het oplossen van puzzels en zegt dat hij "iemand zoals zij" kent.

Onafhankelijkheisverklaging


Wanneer iemand uit het team van jonge schatzoekers is gekidnapt, is Agent Ross (Lyndon Smith) niet gecharmeerd van hun valse aliassen en denkt dat hun wilde verhaal een grap is, totdat hij Sadusky's papieren over Ben Gates ziet. Hij zegt dan, tegen agent Hendricks, dat Benjamin Gates "die gast [is] die de Onafhankelijkheidsverklaring heeft gestolen." Niet wetend dat Hendricks in de films met Sadusky samenwerkte.

Jess' vader


Er wordt gehint in de eerste aflevering dat Jess' vader, die overleden is, "een van de mannen [was] die iets deden wat als fout werd gezien, maar waarvan zij wisten dat het goed was."
Bekijk op instagram

Museumwinkel


In de eerste film is de museumwinkel van het Nationaal Archief een belangrijke setting. De winkel wordt door Benjamin Gates gebruikt om weg te komen met de gestolen Onafhankelijkheidsverklaring. In de serie spreken Jess en schurk Billie Pearce (Catherine Zeta Jones) af om een ruil te doen: een artifact voor hun gekidnapte vriend.

Met het verschijnen van vele gezichten uit de National Treasure-franchise, is het jammer dat Nicholas Cage zelf niet even een cameo maakt. Misschien dat hij het succes van de serie afwacht en dan alsnog in seizoen twee verschijnt? Wie weet!

National Treasure: Edge of History is te zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ellen Pompeo is klaar met 'Grey's Anatomy', maar toch niet helemaal?
Series / Nieuws

Ellen Pompeo is klaar met 'Grey's Anatomy', maar toch niet helemaal?

Ellen Pompeo vertelde in 'The Drew Barrymoreshow' over haar vertrek uit 'Grey's Anatomy' en haar nieuwe plannen.

Grey's Anatomy loopt inmiddels alweer 19 seizoenen. Het einde is nog lang niet in zicht, maar de serie zal door moeten zonder haar hoofdrolspeelster Meredith Grey (gespeeld door Ellen Pompeo).

Ellen Pompeo kondigde eerder dit jaar aan dat ze in slechts acht afleveringen van seizoen 19 zou verschijnen. De afscheidsaflevering van Meredith zal in februari worden uitgezonden na de pauze halverwege het seizoen.

Pompeo stopt niet helemaal


Pompeo zal ook verschijnen in de seizoensfinale van seizoen 19. Verder zal ze doorgaan als voice-over met toch af "‹"‹en toe nog een cameo. Daarnaast blijft Pompeo aan als uitvoerend producent van de show.

Als reden voor haar vertrek heeft ze eerder verwezen naar een nieuwe miniserie over een wees en haar adoptieouders die ze zal produceren en waarin ze zal acteren. Het nieuwe project is echter niet de enige reden voor de actrice om Grey's Anatomy te verlaten. Ze deelde eerder deze week dat het te vermoeiend voor haar is geworden om alsmaar dezelfde rol te spelen, ze voelde dat ze op 53-jarige leeftijd inmiddels een beetje vastloopt.

Universiteit


"Ik moet iets nieuws doen", legde de actrice uit. "19 jaar, dat is meer dan mensen hun kinderen in huis houden, zoals mensen hun kinderen in huis houden tot ze 18 zijn en ze dan naar de universiteit sturen. Dus dit is alsof ik naar de universiteit ga."



Pompeo voegde eraan toe dat ze zich naast haar nieuwe Hulu-project ging concentreren op haar gezinsleven en de zorg voor haar kinderen. Ellen Pompeo heeft drie kinderen met haar man Chris Ivery.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' haalt ludiek uit naar opperschurk Donald Trump
Series / Nieuws

'The Boys' haalt ludiek uit naar opperschurk Donald Trump

'The Boys' reageert op NFT-collectie van Donald Trump door hem op de hak te nemen.

Ex-president van de Verenigde Staten Donald Trump maakte recentelijk bekend dat er groot nieuws aankwam. Iedereen verwachtte een politieke move in vervolg op zijn eerdere kandidaatstelling voor een nieuw presidentschap. Het bleek echter om een NFT-collectie te gaan waarop Donald Trump veelal als een superheld wordt afgebeeld.

Een deel van deze plaatjes doet nog al denken aan de plaatjes die rondgaan met betrekking tot de serie 'The Boys' op Prime Video en met name het personage van Homelander. Eén van de NFT's is bijvoorbeeld een afbeelding van Donald Trump die een Amerikaanse vlag als cape draagt en een rood superheldenpak om een indrukwekkend lichaam.

Homelander


Anthony Starr (hij speelt Homelander in de serie) wees snel op de overduidelijke gelijkenis van deze specifieke NFT en vroeg de makers van de serie een reactie te geven. Het marketingteam van The Boys had echter al iets ludieks voorbereid om te reageren op deze potentiële inbreuk op het auteursrecht.

Het twitter-account van Vought International plaatsten de volgende tweet met een afbeelding: "Grote aankondiging: officiële Homelander digitale verzamelkaarten zijn gearriveerd! Vier het leven en de misdaadbestrijdingscarrière van onze grootste held door een authentieke en niet-vervangbare JPEG van hem te bezitten. Koop nu voor 777 VoughtCoin nu het nog kan!"

Free publicity


The Boys zal de extra publiciteit die het hierdoor krijgt, ongetwijfeld waarderen.



Kijk de serie op Prime Video

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er is eindelijk meer informatie over 'Invincible' seizoen 2
Series / Nieuws

Er is eindelijk meer informatie over 'Invincible' seizoen 2

In een tweet werd er bekendgemaakt dat er meer informatie is over Invincible seizoen 2.

Het eerste seizoen van Invincible is in maart 2021 uitgekomen. Sinds die tijd zijn fans geduldig aan het wachten op een tweede seizoen.

Invincible is gebaseerd op een stripreeks van The Walking Dead-maker Robert Kirkman. De serie volgt Mark Grayson, de zoon van de machtigste superheld, terwijl hij zijn krachten krijgt.

Mark moet zijn nieuwe krachten onder controle zien te krijgen, terwijl hij levensveranderende onthullingen over zijn familie te weten komt.

Nieuws over seizoen 2


Fans van Invincible hoeven niet super lang meer te wachten op nieuws over seizoen 2. Een tweet van het officiële Invincible-account, IncincibleHQ, belooft namelijk snel nieuwe updates over het tweede seizoen.

Volgens de tweet moeten fans nog heel even wachten voor deze informatie. De updates zullen namelijk in januari 2023 komen. Het is nog heel erg onduidelijk waar deze updates over gaan.

Bekijk de tweet, de reacties van fans en de trailer van seizoen 1 hieronder. Seizoen 1 van Invincible is te streamen op Prime Video













Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is Nottingham Cottage echt zo klein als Harry en Meghan zeggen?
Series / Nieuws

Is Nottingham Cottage echt zo klein als Harry en Meghan zeggen?

Is het huis van Harry en Meghan werkelijk zo klein als dat ze zelf zeggen?

De nieuwe serie Harry & Meghan geeft een kijkje in het leven van het koninklijke koppel. Nu krijgt één van de uitspraken in de serie veel kritiek.

In de eerste drie afleveringen is een huis te zien op het paleis terrein. En veel mensen vroegen zich af het wat was.

In aflevering 4 maakten Harry en Meghan grappen over dat het huis, Nottingham Cottage, te klein zou zijn. Zeker als het vergeleken werd met andere gebouwen op het terrein. Prins Harry noemde het zelfs zijn vrijgezellenverblijf.

Hoe 'klein' is Notthingham Cottage?


Deze opmerking viel bij veel mensen niet goed. Hoewel Nottingham Cottage inderdaad kleiner is dan andere gebouwen op het terrein, is het nog steeds best groot.

Het huis heeft namelijk 2 slaapkamers, 2 badkamers en 2 verdiepingen. In totaal is het 123m², wat 60% meer is dan een gemiddeld Brits huis. Dat is namelijk ongeveer 250m².

Harry & Meghan is te streamen op Netflix. Bekijk hieronder de twee officiële trailers.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Harrison Ford bereidde zich op aparte manier voor op 'Yellowstone'-prequel
Series / Nieuws

Harrison Ford bereidde zich op aparte manier voor op 'Yellowstone'-prequel

Harrison Ford vond het niet nodig om de originele serie te bekijken tijdens zijn voorbereiding voor 1923.

1923 is een opkomende serie en een prequel van Yellowstone. Verder is het ook een sequel van 1883. Harrison Ford (Jacob Dutton) bereidde zich op een speciale en ietwat verrassende manier voor op zijn rol in de nieuwe serie 1923.

1923 volgt het verhaal van Jacob en Cara Dutton. Zij hebben ook, net zoals in 1883, de taak gekregen om hun woning te beschermen tegen bedreigingen.

De nieuwe serie zal verder bouwen op 1883 en verbanden leggen met de originele serie Yellowstone. Ford deelt het scherm samen met Helen Mirren (Cara Dutton) en Timothy Dalton.

Fords voorbereiding


Ford bereidde zich op een aparte manier voor op de nieuwe serie. Hij vond het namelijk niet nodig om naar Yellowstone te kijken om de nieuwe serie voor te bereiden.

Volgens hem was het genoeg als hij alleen 1883 had gezien. Hij legde uit dat het belangrijker was dat hij het neo westerse universum van 1883 snapte. Ook ligt 1923 in de tijdlijn dichterbij 1883 dan bij Yellowstone.

Lees hieronder wat Ford nog meer zei:

"Ik vond het belangrijker dat ik heel 1883 had gezien, omdat dat qua tijd en verhaal het dichter in de buurt komt van 1923 dan Yellowstone, dat zich afspeelt in de hedendaagse tijd.

Ik hou van het werk dat Kevin doet en ik hou van de serie, maar 1883 was belangrijker voor mij om me op te concentreren en het was erg nuttig om me te helpen begrijpen hoe ze verhalen hebben verteld".


1923 zal vanaf 18 december te zien zijn op Paramount. Bekijk hieronder alvast de trailer.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe afleveringen 'The Sandman' verschijnen mogelijk niet als seizoen 2
Series / Nieuws

Nieuwe afleveringen 'The Sandman' verschijnen mogelijk niet als seizoen 2

Peter Friedlander overweegt een nieuw concept voor 'The Sandman'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De visueel adembenemende dark fantasy-serie The Sandman is een mengeling van moderne mythes en drama. Netflix wil echter recht doen aan het innovatieve karakter van de serie.

Peter Friedlander, de Netflix-baas die verantwoordelijk is voor onder andere The Sandman, sprak met Variety over het uitzendschema van seizoen 2.

Uitzenden in 'aktes'
"We overwegen om seizoen 2 in zogeheten batches uit te zenden," geeft Friedlander aan. Een batch houdt in dat één seizoen in aparte bundels wordt uitgezonden, zoals aktes in een toneelstuk. Dit in tegenstelling tot de gewoonte om alles achter elkaar uit te zenden.

Een voordeel daarvan kan zijn dat de inhoud van het verhaal beter uit de verf komt. Dit doet op zijn beurt weer recht aan de droomwereld met zijn eigen regels.

Innovatieve aanpak voor een innovatieve serie
The Sandman heeft de proef al op de som genomen met de verrassingsuitzending A Dream of a Thousand Cats/Calliope. Deze werd pas een aantal weken na het einde van seizoen 1 uitgezonden.

Passie voor het verhaal
Friedlander wil graag het unieke karakter van Morpheus' wereld alle ruimte geven: "De serie moet zijn eigen pad volgen, en samen met Neil en Allan (de schrijver en showrunner) wil ik dit verhaal vertellen op een manier waarop er het meeste recht aan wordt gedaan".

Of het nu een seizoen of wordt of een aantal 'aktes', The Sandman wordt door velen gretig tegemoet gezien.

Je kunt het eerste seizoen van The Sandman in zijn geheel bekijken op Netflix.

Hieronder deelt actrice Gwendoline Christie (Lucifer) weergaves van haar personage op haar Instagram:

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers weigerden scifi-serie 'Westworld' seizoen 5 te maken met kleiner budget
Series / Nieuws

Makers weigerden scifi-serie 'Westworld' seizoen 5 te maken met kleiner budget

De makers van de serie kregen echter wel met een reeks ingrijpende voorwaarden te maken...

Eerder deze week werden er meerdere series van HBO Max geplukt, en een van de redenen daarvan zou zijn dat Warner Bros. Discovery deze series ook wil uitbesteden aan zogenaamde 'FAST-services'.

Wat is FAST?


FAST staat voor 'Free Ad-supported Streaming TV', maar komt er in feite op neer dat de series ook gekeken kunnen worden door gratis diensten als Amazons FreeVee, Roku Channel en Pluto TV. Met als nadeel dat je op die diensten wel constant met reclames te maken krijgt.

De grootste van deze series is ongetwijfeld Westworld, de geplaagde scifi-serie die met het seizoen minder populair bleek. De serie werd dan ook onlangs na vier seizoenen volledig geschrapt.

Westworld


Tussen al het gedoe over de FAST-services werd echter ook door The Hollywood Reporter benoemd dat Westworld-showrunners Lisa Joy en Jonathan Nolan wel degelijk de kans hadden om een vijfde seizoen van de serie te maken, maar dat ze dit dan wel met een veel kleiner budget hadden moeten doen én hadden moeten maken voor een van de FAST-platformen. Joy en Nolan bedankten hier echter voor.

Zo zie je maar wat had kunnen zijn... Ondanks het uitblijven van een vijfde seizoen krijgen de hoofdrolspelers van de serie wel gewoon betaald voor dit seizoen. Joy en Nolan werken momenteel hard aan de serie Fallout voor Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwste monsterfilm van Netflix breekt weer een record
Films / Nieuws

De nieuwste monsterfilm van Netflix breekt weer een record

De film is Netflix' meest populaire niet-Engelstalige film aller tijden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De door Roar Uthaug (Tomb Raider) geregisseerde actiefilm slaat de nodige records aan gruzelementen, wellicht in navolging van de trol uit de titel. De film heeft een waardering van 90% op Rotten Tomatoes en scoort goede kritieken, maar daar blijft het niet bij.

Op het oog een eenvoudig verhaal over het ontwaken van een monster uit zijn duizendjarige slaap. Het is echter dusdanig goed uitgewerkt dat het publiek het unaniem een kei van een film vindt.

Record op Netflix


Velen wilden weten hoe het af zou lopen met de personages die zich teweer moeten stellen tegen een monster dat zich een weg naar Oslo baant. Binnen twee weken nadat de flm uitkwam is deze maar liefst 128 miljoen uren gestreamd. Dit maakt Troll tot de meest succesvolle niet-Engelstalige film van Netflix ooit.

Wereldwijd succes


Daarnaast is de film te vinden in de Netflix top 10 van maar liefst 93 landen, waaronder Noorwegen, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Als je wilt weten of je het eens bent met de rest van het publiek, dan kun je Troll streamen op Netflix.

De officiële trailer voor Troll is hieronder te bekijken:



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote serie met 'Sons of Anarchy'-acteur nu al geschrapt door Apple
Series / Nieuws

Grote serie met 'Sons of Anarchy'-acteur nu al geschrapt door Apple

Zelfs Apple kan niet oneindig met geld smijten naar hun tv-producties.

Apple TV+ heeft de door Charlie Hunnam aangevoerde dramaserie Shantaram na slechts één seizoen geschrapt. Dit werd bekendgemaakt vlak voor de livegang van de seizoenfinale, die nu te streamen is via de dienst.

Het project betreft een verfilming van Gregory David Roberts' gelijknamige boek uit 2003.

Johnny Depp


Jaren was het de bedoeling dat Johnny Depp de hoofdrol zou spelen in een filmversie, maar uiteindelijk werd het een grote serie die op 14 oktober jl. beschikbaar werd gesteld door Apple.

Verhaal


Hunnam speelt in de serie de rol van een op de vlucht geslagen Australische bankovervaller genaamd Lin Ford, die verdwaald wil raken in het chaotische Bombay in de jaren '80.

Nadat hij verliefd wordt op een intrigende vrouw genaamd Karla (Antonia Desplat), moet Lin kiezen tussen vrijheid en liefde en de complicaties die daarmee gepaard gaan.

Corona malaise


Showrunner Steve Lightfoot produceerde de serie, maar schreef ook de scenario's. De opnames begonnen al in 2019, maar werden sterk gedwarsboomd door de coronapandemie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
James Wan (The Conjuring) maakt een eigen horrorserie
Series / Nieuws

James Wan (The Conjuring) maakt een eigen horrorserie

Na meerdere zeer succesvolle films worden zijn talenten nu ingezet voor TV.

James Wan zullen de meeste mensen kennen van zijn zeer succesvolle horrorfilms. De relatief nieuwe streamingdienst Peacock wil haar aanbod vergroten met veel eigen producties en heeft de hulp ingeschakeld van James Wan voor het produceren van een nieuwe horrorserie.

Saw


De Australisch-Maleisische filmmaker James Wan brak voor het eerst door in 2004 met de schokkende film Saw. Het werd een groot financieel succes en er volgde maar liefst negen vervolgdelen. Later volgde de spirituele horrorfilm The Conjuring en vanuit die film kwam een hele 'Conjuring Universe' - een reeks horrorfilms die allemaal binnen dezelfde wereld van The Conjuring plaatsvinden.

Team van talent


Voor het maken van de nieuwe horrorserie wordt James Want geholpen door mensen met ook een behoorlijke staat van dienst. Zo zal Ian McCulloch de serie gaan schrijven en E.L. Katz zal de eerste aflevering regisseren. Ian McCulloch is de schrijver van de hitserie Yellowstone en E.L. Katz is regisseur van onder andere The Haunting of Bly Manor.

De nu nog titelloze serie is geïnspireerd op de roman Stinger van Robert McCammon uit 1988. Het verhaal gaat over een groep verschillende karakters die op een ranch samen moeten werken om een mysterieuze dreiging tegen te gaan.

Wanneer de serie uit moet komen is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maggie krijgt behoorlijk duistere toekomst in 'The Walking Dead: Dead City'
Series / Nieuws

Maggie krijgt behoorlijk duistere toekomst in 'The Walking Dead: Dead City'

De spin-off miniserie met de personages Maggie en Negan belooft spannende verwikkelingen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het zombie-drama The Walking Dead mag in november geëindigd zijn, de franchise gaat voorlopig nog wel even door. De miniserie The Walking Dead: Dead City (TWD: DC) brengt voormalige vijanden Maggie (Laura Cohan) en Negan (Jeffrey Dean Morgan) echter bij elkaar op reis naar het eiland Manhattan in de staat New York.

In een interview met EW vertelt Cohan één en ander over de serie, die zes afleveringen zal hebben. Onder andere over de obstakels en uitdagingen die Maggie op haar pad vindt.

Maggie wordt op de proef gesteld


De actrice heeft duidelijk zin om weer in de huid van Maggie te kruipen:

"We staan aan de voet van een berg. Hoewel er overal dreigingen op de loer liggen, soms zit de grootste vijand binnenin.

Juist de kleine dingen blijken dan het moeilijkst te zijn, helemaal als je al die kleine dingen bij elkaar optelt. Maggie's grootste zwakte zal tegen haar gebruikt gaan worden".


Een onverwacht team


Cohan's verhaal wekt de nodige nieuwsgierigheid op. Het behoeft geen nadere verklaring dat Maggie's zoon Herschel haar grootste zwakte is. Wellicht zal hij van haar afgepakt worden in TWD: DC, hetgeen direct haar partnerschap met Negan verklaart.

Is Negan blijvend veranderd?


Negan wil misschien een kans op vergeving voor het feit dat hij Maggie's man heeft gedood. Eerder hintte Jeffrey Dean Morgan er echter op dat Negan weer een draai gaat maken richting zijn eerdere negatieve zelf.

Er blijkt weer genoeg om naar uit de kijken in deze nieuwe incarnatie van de Walking Dead-franchise.

The Walking Dead: Dead City wordt in april 2023 verwacht.

Op Netflix kun je alle seizoenen van voorganger The Walking Dead streamen.

Hieronder kun je de teaser trailer van The Walking Dead: Dead City bekijken:




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toch goed nieuws voor gecancelde HBO Max-serie 'Minx'
Series / Nieuws

Toch goed nieuws voor gecancelde HBO Max-serie 'Minx'

Even werd gevreesd dat ook het tweede seizoen van de serie niet meer zou verschijnen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eerder raakte bekend dat HBO Max ervoor heeft gekozen om haar serie Minx te cancellen. Dat ondanks het feit dat de productie van het tweede seizoen bijna is afgerond. Dit nieuws heeft voor heel wat verwarring gezorgd.

HBO zaait verwarring


Zelfs de makers van de reeks stonden even met hun mond vol tanden toen het nieuws door HBO bekend werd gemaakt. Zij vreesden er namelijk voor dat de productie van het tweede seizoen (ondanks het feit dat ze bijna is afgerond) met onmiddellijke ingang moest worden stilgelegd. Dat is echter niet het geval.

Het was uiteindelijk de hoofdrolspeler Jake Johnson die bevestigde dat de productie van het tweede seizoen gewoon verder gaat. Dit betekent ook dat het tweede seizoen wel degelijk nog te zien zal zijn.

Bezuinigingen


In het eerste seizoen van Minx konden we kennismaken met Doug en Joyce. Deze laatste toonde zich vastberaden om een erotisch magazine op de markt te brengen. Het eerste seizoen van de reeks kon rekenen op meer dan degelijke kijkcijfers waardoor HBO ervoor koos om ze een tweede seizoen te schenken.

Dat de serie nu naar de slachtbank wordt geleid zonder dat het tweede seizoen ook nog maar is verschenen is vooral het resultaat van de vele bezuinigingen die doorgevoerd worden binnen het bedrijf.

Netflix?


Helemaal het einde van de reeks hoeft de beslissing van HBO Max overigens niet te betekenen. De makers hebben zelf reeds aangegeven dat ze hopen dat een ander platform zich bereid zal tonen om de serie over te nemen... Netflix anyone?!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkers geschokt door grote fout in kerstfilm op Netflix
Films / Nieuws

Kijkers geschokt door grote fout in kerstfilm op Netflix

In het bijzonder in het Verenigd Koninkrijk lijkt men niet bepaald blij te zijn met de fout...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In het merendeel van de gevallen is het zo dat een kerstfilm maar weinig stof doet opwaaien... Dat ligt bij A Kindhearted Christmas echter net even wat anders.

Christmas cracker


Eén van de bekendste kersttradities in het Verenigd Koninkrijk is ongetwijfeld de Christmas cracker. Het betreft hier een soort cadeautje waar je met twee aan moet trekken. De persoon die uiteindelijk het langste eind trekt krijgt het geschenkje dat er in terug te vinden is.

In het Verenigd Koninkrijk gaat deze traditie reeds heel wat jaren mee. In de Verenigde Staten blijkt men echter heel wat minder bekend te zijn met de traditie. Onder meer op Twitter laten heel wat (Engelse) kijkers van zich horen door te stellen dat er een toch wel grove fout in de film zit.

Geen onderzoek


In één van de scènes van de film kan de kijker zien hoe Jamie en Scott elk hun eigen cracker openen... Dat is dus zoals hierboven aangehaald niet echt de bedoeling. Heel wat kijkers vinden het ongelofelijk dat deze fout in de film is geslopen. Ze verwijten de productie zelfs onvoldoende onderzoek te hebben gedaan.

Wil jij zelf deze fout met eigen ogen aanschouwen? Dat is geen enkel probleem! A Kindhearted Christmas is namelijk ook te streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Humor en spanning in 'The Recruit'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Humor en spanning in 'The Recruit'

De maker en schrijver van de reeks Alexi Hawley is alvast niet aan zijn proefstuk toe...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Deze laatste maand van het jaar brengt ons met The Recruit nog een leuke, spannende serie met de nodige dosis humor. Deze gloednieuwe Netflix-serie is vanaf vandaag te bekijken bij 's werelds grootste streamingdienst.

Verhaal


The Recruit vertelt ons het verhaal van de jonge advocaat Owen Hendricks. De rol van Owen wordt gespeeld door acteur Noah Centineo. De jonge advocaat welke in dienst is van de CIA komt halsoverkop terecht in de gevaarlijke wereld van de internationale spioage. Al snel loopt het helemaal uit de hand en wordt de hele wereld van Owen op z'n kop gezet.

Alexi Hawley


De verantwoordelijke schrijver en tevens ook maker van de reeks is niemand minder dan Alexi Hawley. Nog niet echt bekend met deze naam? Toch wel! In het verleden was hij immers ook al betrokken bij succesprojecten als The Following en natuurlijk ook The Rookie.

De trailer van The Recruit die eerder reeds door Netflix de wereld in werd gestuurd liet al het beste vermoeden. Vond jij dat ook? Dan is het nu de hoogste tijd geworden om de volledige serie te gaan streamen.

The Recruit is vanaf nu te streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.