search
'National Treasure'-serie op Disney+ hint naar komst Nicholas Cage
Series / Nieuws

'National Treasure'-serie op Disney+ hint naar komst Nicholas Cage

Hint 'National Treasure: Edge of History' naar de terugkeer van ster Nicholas Cage?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De National Treasure-films zijn al jaren een begrip, en dat komt onder meer door acteur Nicholas Cage. Nu de nieuwe serie National Treasure: Edge of History bij Disney+ van start is gegaan, is het wegblijven van Cage dan ook zeer duidelijk. Maar helemaal weg zijn de verwijzingen naar Benjamin Gates, het personage van Cage, niet!

FBI Agent Peter Sadusky


Allereerst is daar Peter Sadusky (Harvey Keitel), de FBI-agent die Ben Gates ooit arresteerde en waarmee hij later bevriend raakte. Sadusky is onder de indruk van Jess Valenzuela (Lisette Olivera)'s handigheid in het oplossen van puzzels en zegt dat hij "iemand zoals zij" kent.

Onafhankelijkheisverklaging


Wanneer iemand uit het team van jonge schatzoekers is gekidnapt, is Agent Ross (Lyndon Smith) niet gecharmeerd van hun valse aliassen en denkt dat hun wilde verhaal een grap is, totdat hij Sadusky's papieren over Ben Gates ziet. Hij zegt dan, tegen agent Hendricks, dat Benjamin Gates "die gast [is] die de Onafhankelijkheidsverklaring heeft gestolen." Niet wetend dat Hendricks in de films met Sadusky samenwerkte.

Jess' vader


Er wordt gehint in de eerste aflevering dat Jess' vader, die overleden is, "een van de mannen [was] die iets deden wat als fout werd gezien, maar waarvan zij wisten dat het goed was."
Bekijk op instagram

Museumwinkel


In de eerste film is de museumwinkel van het Nationaal Archief een belangrijke setting. De winkel wordt door Benjamin Gates gebruikt om weg te komen met de gestolen Onafhankelijkheidsverklaring. In de serie spreken Jess en schurk Billie Pearce (Catherine Zeta Jones) af om een ruil te doen: een artifact voor hun gekidnapte vriend.

Met het verschijnen van vele gezichten uit de National Treasure-franchise, is het jammer dat Nicholas Cage zelf niet even een cameo maakt. Misschien dat hij het succes van de serie afwacht en dan alsnog in seizoen twee verschijnt? Wie weet!

National Treasure: Edge of History is te zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen