search
Einde van 'The Walking Dead' skipt het beste deel van het einde van de comics
Series / Nieuws

Einde van 'The Walking Dead' skipt het beste deel van het einde van de comics

De keuze om slechts 1 jaar vooruit te kijken vormde de opzet voor de spin-off series

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Walking Dead (TWD) heeft uiteraard andere keuzes gemaakt met betrekking tot schrijver Robert Kirkland's oorspronkelijke comic serie. Het grootste verschil was echter dat de comics afsluiten met een sprong van 25 jaar voorwaarts in de tijd. Door te kiezen voor slechts 1 jaar, is wellicht het beste deel van het comic-einde overgeslagen.

Het einde in de comics biedt meer diepgang ten opzichte van de serie.

De sprong 25 jaar voorwaarts
Doordat het geschreven verhaal een stuk verder in de toekomst eindigt, is het geheel beter afgerond. Ook Kirkland beantwoordt niet alle vragen, maar men ziet wel hoe de bekende personages verder zijn gegaan. Ook ziet de lezer hoe de gemeenschappen zoals de Commonwealth, Hilltop en Alexandria zich ontwikkeld hebben. Het einde kent hierdoor meer diepgang.

Opzet voor drie spin-offs
In eerste instantie hadden de makers van TWD ook een grote sprong voor ogen. Doordat men echter de spin-offs over Daryl, Maggie en Negan, en Rick en Michonne gaat brengen, is er bewust gekozen om sterker af te wijken van Kirkland's oorspronkelijke einde.

Daar men door wil gaan met de franchise, is het niet uitgesloten dat verfilmingen uiteindelijk samenkomen met het beeld dat Kirkland voor ogen had.

Bekijk The Walking Dead in zijn geheel op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen