Netflix en Buckingham Palace in de clinch over 'Harry & Meghan'

Buckingham Palace twijfelde of er wel sprake was van een bona fide bedrijf.

Valeria Milić, 21-12-2022 19:24

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Ook in tijden van sociale media blijkt communicatie niet altijd even soepel te verlopen. De streaming-gigant Netflix verzocht de koninklijke familie om commentaar voordat Harry & Meghan in de lucht ging. De zaken liepen vervolgens nogal langs elkaar heen.
Variety en Buzzfeed brengen het verhaal in vogelvlucht.

Buckingham Palace wordt gemaild
Inderdaad kregen de Lee Thompson en Tobyn Andreae, die de communicatie voor prins William en koning Charles verzorgen, een verzoek van Story Syndicate. In de email werd verzocht om commentaar aangaande de documentaire Meghan & Harry. Het bedrijf klonk niet erg bekend en men was dus voorzichtig.

Buckingham Palace op onderzoek
Beide secretarissen staken een licht op over het bedrijf in kwestie, waaronder de vraag om wat beelden te kunnen bekijken. Dit is uiteraard een redelijk verzoek, alleen kwam hier om één of andere reden geen antwoord op. Dit terwijl het bedrijf bona fide is en wel degelijk tot de makers behoort.

Reacties op Twitter
In Harry & Meghan werd vervolgens de claim gedaan dat de koninklijke familie commentaar geweigerd zou hebben. Dit leidde vervolgens tot een Twitter-uitwisseling. Verslaggevers van The Sunday Times tweetten dat Buckingham Palace niet benaderd was, gevolgd door een 'welles' van de kant van Netflix.

Wie zijn aangeschreven?
Buckingham Palace benaderde destijds zowel Netflix zelf en ook Archewell Productions, het bedrijf in eigendom van Harry en Meghan. Dit om er achter te komen of het vage bedrijf inderdaad het woord voerde voor zowel de ex-royals als Netflix.

Onbekende mailbox?
En inderdaad, erkend is dat het koninklijke verzoek om inzage wel degelijk gedaan is. Harry en Meghan's bedrijf zag het bericht echter pas na een belangrijke deadline. Netflix heeft het helemaal niet onder ogen gekregen. De schaapachtige verklaring was dat het wellicht 'in een obscure mailbox' terechtgekomen was.

De vindplaats van Harry & Meghan is overigens gewoon op Netflix.

Hieronder zie je de clip over Meghan's eerste ontmoeting met wijlen koningin Elizabeth:
Lees meer over: Netflix, Harry en Meghan Markle

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam