search

Ons nieuws van woensdag 21 december 2022

Recensie Netflix-serie 'Emily in Paris' seizoen 3
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Emily in Paris' seizoen 3

Kijkers kunnen in dit derde seizoen weer smullen van Emily's leven in Parijs.

Regie: Andrew Fleming, Erin Ehrlich, Katina Medina Mora, e.a. | Cast: Lily Collins (Emily), Philippine Leroy-Beaulieu (Sylvie), Ashley Park (Mindy), Lucas Bravo (Gabriel), Samuel Arnold (Julien), Bruno Gouery (Luc), Lucien Laviscount (Alfie), Kate Walsh (Madeline), Kevin Dias (Benoit), Camille Razat (Camille), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 26-37 minuten | Jaar: 2022

Emily zit nog steeds in Parijs en droomt ervan daar te blijven. Ze heeft er inmiddels dan ook al een heel leven opgebouwd. Maar gaat haar droom uitkomen? En blijft ze samen met Alfie of komen zij en Gabriel in dit seizoen dan toch eindelijk samen? We zullen nog niet alles verklappen, maar één ding kunnen we je wel verzekeren: ook het derde seizoen is er weer een om van te smullen.

Na het succes van de eerste twee seizoenen kunnen de fans weer heerlijk meekijken in het leven van Emily. In het derde seizoen komt ze zowel zakelijk als op romantisch vlak voor een aantal pittige uitdagingen te staan. Zo is er de keuze of ze voor Madeline of Sylvie gaat werken en ziet het ernaar uit dat er nu eindelijk iets op gaat bloeien tussen haar en Gabriel. Het leven van Emily is nooit saai en geeft de makers dan ook voldoende stof om weer met een boeiende verhaallijn te komen.

In dit seizoen zien we weer veel bekende gezichten. Zo zijn ook Mindy, Camille, Luc en Julien weer terug. Altijd fijn om in een serie van dit niveau bekende personages terug te zien. De combinatie van Amerikaanse met Franse acteurs maakt de serie uniek en we kunnen wel stellen dat dit deel uitmaakt van het succes van de serie. Dat er regelmatig Frans wordt gesproken versterkt natuurlijk ontzettend de Parijse sfeer waar het de serie grotendeels om draait. Om nog maar te zwijgen over het heerlijke Britse accent van Alfie...

Lily Collins weet de rol van Emily weer perfect te vertolken. De intelligente, vrolijke, jonge meid leeft de tijd van haar leven in Parijs. Een droom voor velen en daarom is het extra heerlijk om haar avonturen te mogen volgen. Emily in Paris voldoet dan ook ruimschoots aan de verwachtingen.

Hoewel Emily in Paris in Frankrijk niet bepaald lovend wordt ontvangen, zijn de stereotyperende Franse gebruiken, overdreven outfits van Emily en typisch Parijse setting juist de onderdelen van de serie die het een genot maken om naar te kijken. De makers hebben hier bewust ingespeeld op de Parijse luxe en romantiek waar de kijker zelf alleen maar over kan dromen en proberen met al deze clichés duidelijk een bepaalde doelgroep aan te spreken. Hier zijn ze dan ook weer duidelijk in geslaagd.

De serie zit nog steeds vol verrassende wendingen en zal de fans van het eerste uur dan ook zeker niet teleurstellen. Het gevaar schuilt hem bij succesvolle series als deze uiteraard in het alsmaar maken van nieuwe seizoenen. Melken de makers daarmee de serie dusdanig uit dat deze aan haar eigen succes ten onder gaat? Vooralsnog lijkt hiervan bij Emily in Paris gelukkig nog totaal geen sprake.

Na het zien van dit derde seizoen rijst de vraag wat een volgend seizoen zal brengen. Er is nog niet veel over bekend, maar zowel Netflix als Collins hebben het vierde seizoen al aangekondigd, wat gezien het open einde van dit derde seizoen zeer logisch is. Fans kunnen dus meteen weer uitkijken naar de voortzetting van Emily's avonturen in Parijs.

★★★★★

Emily in Paris is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix en Buckingham Palace in de clinch over 'Harry & Meghan'
Series / Nieuws

Netflix en Buckingham Palace in de clinch over 'Harry & Meghan'

Buckingham Palace twijfelde of er wel sprake was van een bona fide bedrijf.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ook in tijden van sociale media blijkt communicatie niet altijd even soepel te verlopen. De streaming-gigant Netflix verzocht de koninklijke familie om commentaar voordat Harry & Meghan in de lucht ging. De zaken liepen vervolgens nogal langs elkaar heen.

Variety en Buzzfeed brengen het verhaal in vogelvlucht.

Buckingham Palace wordt gemaild
Inderdaad kregen de Lee Thompson en Tobyn Andreae, die de communicatie voor prins William en koning Charles verzorgen, een verzoek van Story Syndicate. In de email werd verzocht om commentaar aangaande de documentaire Meghan & Harry. Het bedrijf klonk niet erg bekend en men was dus voorzichtig.

Buckingham Palace op onderzoek
Beide secretarissen staken een licht op over het bedrijf in kwestie, waaronder de vraag om wat beelden te kunnen bekijken. Dit is uiteraard een redelijk verzoek, alleen kwam hier om één of andere reden geen antwoord op. Dit terwijl het bedrijf bona fide is en wel degelijk tot de makers behoort.

Reacties op Twitter
In Harry & Meghan werd vervolgens de claim gedaan dat de koninklijke familie commentaar geweigerd zou hebben. Dit leidde vervolgens tot een Twitter-uitwisseling. Verslaggevers van The Sunday Times tweetten dat Buckingham Palace niet benaderd was, gevolgd door een 'welles' van de kant van Netflix.

Wie zijn aangeschreven?
Buckingham Palace benaderde destijds zowel Netflix zelf en ook Archewell Productions, het bedrijf in eigendom van Harry en Meghan. Dit om er achter te komen of het vage bedrijf inderdaad het woord voerde voor zowel de ex-royals als Netflix.

Onbekende mailbox?
En inderdaad, erkend is dat het koninklijke verzoek om inzage wel degelijk gedaan is. Harry en Meghan's bedrijf zag het bericht echter pas na een belangrijke deadline. Netflix heeft het helemaal niet onder ogen gekregen. De schaapachtige verklaring was dat het wellicht 'in een obscure mailbox' terechtgekomen was.

De vindplaats van Harry & Meghan is overigens gewoon op Netflix.

Hieronder zie je de clip over Meghan's eerste ontmoeting met wijlen koningin Elizabeth:




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Julestorm'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Julestorm'

Deze Noorse miniserie lijkt het perfecte recept te hebben voor drama, romantiek en uitdieping, maar niets blijkt minder waar.

Regie: Pér-Olav Sørensen | Cast: Maibritt Saerens (Ronja), Jan Gunnar Røise (David), Ida Elise Broch (Ida), Dennis Storhøi (Arthur Berg), Jon Øigarden (Marius), Ibrahim Faal (Alex), Ravdeep Singh Bajwa (Olav), Evelyn Rasmussen Osazuwa (Ingvild), Sus Noreen Jondahl Wilkins (Stine), Ariadna Cabrol (Maria) e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 28-39 minuten| Jaar: 2022

In de Noorse miniserie Julestorm komt een aantal passagiers net voor kerst op een luchthaven vast te zitten. Je zou zeggen dat dit de makers voldoende kansen biedt om diepgaande en aangrijpende verhaallijnen te creëren waar je als kijker door verzwolgen wordt, maar helaas blijven sappige details en spannende of emotionele wendingen uit. Goede timing dus om zo'n serie in de week voor kerst uit te brengen, maar inhoudelijk een gemiste kans.

De gestrande reizigers bestaan uit onder andere een popster, een vrouw met haar minnaar, een influencer, een ongelukkig getrouwd stel met hun intelligente dochter, een pianist die voor het eerst in zijn leven negatieve recensies ontvangt en een verdwaalde demente man. Genoeg ingrediënten dus om een kleurrijk plot mee te vullen, maar de verhaallijnen zijn vrij simpeltjes uitgewerkt en ontberen diepgang. Hier had een stuk meer uit kunnen worden gehaald.

Ook ontbreekt een duidelijk tijdsverloop in het verhaal. Wanneer de passagiers een hele nacht op de luchthaven blijken hebben doorgebracht valt dat nergens aan af te lezen. Iedereen blijft fit en vrolijk zijn ding doen, zonder ook maar een klein beetje slaap te pakken. De verbinding met de realiteit is soms dan ook ver te zoeken.

Zo valt vooral op dat de luchthaven bijna uitgestorven is, terwijl je zou verwachten dat het er krioelt van de gestrande mensen, met alle gevolgen van dien. De setting is ook zeer beperkt. Alles speelt zich af in de viplounge, een winkeltje en een kleine bar. Genoeg gelegenheid dus voor de personages om op elkaars pad te komen en voor de hand liggende romances aan te gaan.

Een van de weinige lichtpuntjes is de cast. Deze bestaat uit een gemêleerd ensemble van goede acteurs, die allemaal gemaakt lijken voor de rollen die ze vertolken. Door deze acteurs is Julestorm nog enigszins vermakelijk om naar te kijken, maar door de vele gemiste kansen op scenariogebied wordt het nooit meer dan een luchtige miniserie van matige kwaliteit.

★★☆☆☆

Julestorm is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'General Hospital'-actrice Sonya Eddy sterft veel te vroeg op 55-jarige leeftijd
Series / Nieuws

'General Hospital'-actrice Sonya Eddy sterft veel te vroeg op 55-jarige leeftijd

De oorzaak van Sonya's vroegtijdige dood is nog onduidelijk.

De Amerikaanse actrice Sonya Eddy is dinsdag veel te jong overleden. Ze is 55 jaar geworden.

Dat maakte haar goede vriendin Octavia Spencer bekend.

Sonya Eddy


Sonya Eddy werd vooral beroemd vanwege haar rol als zuster Epiphany Johnson in de Amerikaanse tv-serie General Hospital.

Daarin speelde ze sinds 2006. Ze verscheen in 543 afleveringen van de langlopende soap. Haar karakter Epiphany Johnson was een no-nonsense hoofdverpleegster.

Het droevige nieuws van haar overlijden werd dinsdag via sociale media bekend gemaakt. Vriendin Octavia Spencer deelde een bericht op Twitter waarin stond: 'De wereld heeft weer een creatieve engel verloren'. Die tweet is inmiddels verwijderd, maar ze deelde nog wel een ander bericht, zie hieronder.



De oorzaak van Sonya's dood is onduidelijk. Wel is bekend dat ze een aantal weken geopereerd is, maar dat zou volgens ingewijden geen gevaarlijke operatie zijn geweest.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 7 'Star Wars'-series verschijnen in 2023 op Disney+
Series / Nieuws

Deze 7 'Star Wars'-series verschijnen in 2023 op Disney+

Dit zijn alle series die je volgend jaar kunt verwachten op Disney+.

Kerstmis moet nog komen, maar Star Wars-fans kijken ongetwijfeld al reikhalzend uit naar 2023. Dat is niet gek, want er komen ontzettend veel nieuwe series aan.

Hoewel er 'maar' twee nieuwe series zijn die daadwerkelijk een bevestigde releasedatum hebben, verwachten we dat al deze series volgend jaar verschijnen.

Bekijk hieronder alle Star Wars-projecten die volgend jaar naar Disney+ komen.

Star Wars: The Bad Batch


Het nieuwe seizoen van Star Wars: The Bad Batch begint al bijna, namelijk op 4 januari. Hierin volgen we de Bad Batch op hun reis door het rijk na de val van de Republiek.



The Mandalorian


Het derde seizoen van The Mandalorian start op 2 maart. We volgen de ooit eenzame premiejager Din Djarin die herenigd is met Grogu, terwijl de Nieuwe Republiek worstelt om het sterrenstelsel weg te leiden van zijn duistere geschiedenis.



Star Wars: Ahsoka


Deze nieuwe serie speelt zich af na de val van het rijk en volgt de voormalige Jedi-ridder Ahsoka Tano terwijl ze een opkomende bedreiging voor een kwetsbaar sterrenstelsel onderzoekt. Een releasedatum is nog niet bekend.



Star Wars: Skeleton Crew


Deze serie speelt zich af in het New Republic-tijdperk en gaat over een groep kinderen die verdwaald zijn in het Star Wars-universum. Een releasedatum is nog niet bekend.

Star Wars: Visions


Het tweede deel van deze serie bevat verhalen uit Chili, Frankrijk, Japan, India, Ierland, Spanje, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, het VK en de VS en laat die culturen zien door middel van de Star Wars-mythologieën. Een releasedatum is nog niet bekend.



Star Wars: Young Jedi Adventures


Dit is de eerste volledige geanimeerde Star Wars-serie gemaakt voor jonge kinderen. Het bevat verhalen over Younglings terwijl op weg zijn om Jedi Knights te worden. Een releasedatum is nog niet bekend.

Star Wars: The Acolyte


The Acolyte wordt een mysteriethriller die de kijker meeneemt naar een sterrenstelsel van schimmige geheimen en opkomende duistere krachten in de laatste dagen van het tijdperk van de Hoge Republiek. Een releasedatum is nog niet bekend.

2024 of later


Star Wars: The Acolyte wordt momenteel gefilmd, net als Star Wars: Andor seizoen 2. Geen van beide series zullen waarschijnlijk in 2023 uitkomen. Ze worden pas op zijn vroegst in 2024 verwacht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix trekt stekker uit deze veelbelovende animatiefilm
Series / Nieuws

Netflix trekt stekker uit deze veelbelovende animatiefilm

Het is niet de eerste animatiefilm die wordt geschrapt door Netflix.

Droevig nieuws voor fans van animatiefilms. Netflix heeft besloten om niet verder te gaan met de handgetekende animatiefilm Ember.

Het zou de tweede grote Netflix-film van regisseur Sergio Pablos zijn. Eerder maakte hij de film Klaus. Dat is de eerste Netflix Original animatiefilm die ook een Oscar-nominatie voor beste animatiefilm scoorde.

Meerdere titels


De beslissing zou creatief zijn en heeft niets met mogelijke besparingen bij Netflix te maken.

Het is ook niet de eerste animatiefilm die door het concern geannuleerd wordt. Eerder schrapte de streamer titels als Wings of Fire van Ava DuVernay.

Rechten


Sergio Pablos behoudt naar verluidt de rechten op Ember, dus wie weet dat we het verhaal binnenkort ergens anders kunnen bekijken. De film blijft namelijk in productie.

Ember is een episch avonturenverhaal over de zoektocht van de mensheid naar vuur. Dat verhaal wordt verteld door de ogen van de jonge Dikika, die we volgen op zijn onmogelijke tocht naar een verre vulkaan om een kostbare vonk te bemachtigen.

Klaus


Gelukkig staat de film Klaus nog wel gewoon op Netflix. Hieronder bekijk je alvast de trailer. Je bekijkt de film hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Hawkeye'-ster Jeremy Renner onthult eigen Disney Plus-serie
Series / Nieuws

'Hawkeye'-ster Jeremy Renner onthult eigen Disney Plus-serie

De bekende boogschutter krijgt nu een eigen realityserie over een bijzondere hobby van hem.

Acteur Jeremy Renner heeft een hoop meer op zijn naam staan dan enkel het spelen van de Marvel-held Hawkeye. Over de jaren heen is hij muzikant, app-ontwikkelaar en acteur geweest, en vanaf volgend jaar wordt hij tevens een televisiester. Hij krijgt namelijk van Disney+ zijn eigen realityserie: Rennervations!

Op dinsdag deelde de Hawkeye-ster het heugelijke nieuws met zijn fanbase op Twitter. Volgend jaar zal de serie uitkomen, maar een exacte datum kon Jenner helaas nog niet delen.


Waar gaat de serie Rennervations over?


Volgens de originele plannen zal Rennervations bestaan uit vier afleveringen die ingaan op Renners levenslange passie over voertuigen. Achter de schermen is de man namelijk een fervent automonteur.

Met de serie is het zijn bedoeling om een soort Pimp My Ride te introduceren voor noodbehoevende mensen, die een specifiek soort voertuig nodig hebben. De Avenger zal hen dan te hulp komen met een voertuig, dat aan hun wensen kan voldoen.

Hiermee gaat Renner hetzelfde pad op als mede-Avenger Chris Hemsworth, die ook al zijn eigen televisieserie kreeg bij Disney+. In Limitless verkent de Thor-acteur de grenzen van het menselijk lichaam door bizarre stunts uit te voeren en de dood in de ogen te kijken.

Limitless is nu al te bekijken bij Disney +.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'South Park'-makers verzekeren $20 miljoen voor eigen deepfake-studio
Series / YouTube

'South Park'-makers verzekeren $20 miljoen voor eigen deepfake-studio

De satire van de makers Trey Parker en Matt Stone neemt nieuwe vormen aan.

Dat South Park al jarenlang snijdende satire levert is al wijd en zijd bekend. Nu komen de makers Trey Parker en Matt Stone met een nieuwe AI-studio: Deep Voodoo. Bij de laatste investeringsronde hebben ze 20 miljoen dollar opgehaald om hun experimenten met onder andere deepfake grootschalig te lanceren.

De nieuwe start-up van de makers van South Park zal het geld gaan gebruiken om meerdere soorten technologieën te ontwikkelen en nieuwe soorten entertainment te maken. De makers zullen onder andere gaan investeren in deep-fake technologie, VFX-diensten en originele synthetische mediaprojecten.

De eerste ideeën om meer deepfake in te gaan zetten werden geboren in de hoofden van Parker en Stone gedurende 2020. Voor een speelfilm brachten ze in die tijd een team samen, dat zonder werk kwam te zitten door de COVID-crisis. Toen besloten ze de start-up Deep Voodoo in te zetten om met het hele team te focussen op de mogelijkheden van deepfake binnen entertainment.

Waar zal dit tot leiden?


In de eerste plaats levert de studio diensten aan kunstenaars, producenten en ontwerpers wereldwijd. Stone vertelde in een persverklaring over de studiuo: "We stuitten op deze geweldige technologie en rekruteerden uiteindelijk de beste deep fake-artiesten ter wereld. We zijn blij dat we hun genialiteit kunnen delen met de creatieve gemeenschap van Hollywood."

Ook zetten de makers deepfake in bij hun eigen producties. Een grappig voorbeeld hiervan is hun videoreeks Sassy Justice, waarbij ze politici op de hak nemen met behulp van deepfake.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Explosieve 'The Volcano: Rescue from Whakaari' overspoelt Netflix wereldwijd
Films / Netflix Kijktip

Explosieve 'The Volcano: Rescue from Whakaari' overspoelt Netflix wereldwijd

Een groep ramptoeristen krijgt de ramp waar ze niet op gehoopt hadden.

Mensen houden allemaal wel eens van een goede ramp, maar dan wel het liefst op afstand, of nog beter, op een schermpje. De laatste rampendocumentaire The Volcano: Rescue From Whakaari biedt daar ruim voldoende van. De Netflix-documentaire heeft ondertussen dus ook een plek veroverd in de internationale Netflix Top 10.

De documentairemaker Rory Kennedy kun je al kennen van zijn eerdere werk Downfall: The Case Against Boeing. In The Volcano: Rescue From Whakaari volgt hij de dodelijke vulkaanuitbarsting die in 2019 in Nieuw-Zeeland plaatsvond.

"‹"‹Op 24 november werd er een aardbeving in de buurt van het eiland Whakaari geregistreerd met een epicentrum op slechts 10 kilometer afstand van het eiland. Aan de hand van de verhalen van ooggetuigen en reddingswerkers wordt in de documentaire de dag minuut per minuut herbeleefd.

Recensie van FilmTotaal


Naaomi Klees van FilmTotaal vond de documentaire uitmuntend gemaakt en sterk in elkaar steken. Ze beloonde hem met 4 sterren.

Ze vertelde over de documentaire: "De innemende Kiwi's vertellen meer dan openhartig over de tragedie op White Island en deze echtheid doet de documentaire zeker geen schade. Met 'The Volcano: Rescue from Whakaari' wacht je een eerlijke docu. Niks geen acteerwerk, en godzijdank geen Amerikaanse show."

Lees de rest van de recensie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor Prime Video-serie 'Reacher' seizoen 2
Series / Nieuws

Goed nieuws voor Prime Video-serie 'Reacher' seizoen 2

Alan Ritchson keert terug als de boomlangs held uit de populaire serie.

Fans van Reacher, de populaire Prime Video-serie gebaseerd op de bestverkopende Jack Reacher-romans van Lee Child, wachten al een tijdje met spanning op nieuws over het komende tweede seizoen. Nu is er een tipje van de sluier opgelicht.

Collider sprak onlangs met Amazon Studios-hoofd Vernon Sanders over het succes van The Rings Of Power, maar vroeg hem ook naar het komende tweede seizoen van Reacher. Sanders beantwoordde de vraag door fans lekker te maken met een mogelijke terugkeerdatum in 2023.

Volgens plan
In het interview werd Sanders gevraagd hoe de productie van Reacher seizoen 2 verliep, waarop Sanders bevestigde dat alles soepel loopt:

"Het gaat heel goed. Alan is terug, en hij is opnieuw fantastisch in de rol. Ik ben zo trots op de producenten dat ze hem hebben gecast als Reacher. De reactie van de fans van de boeken was als een droom. Seizoen 2 wordt geweldig. En hoe goed seizoen één ook was, ik denk dat seizoen twee verder gaat dan dat, en ik denk dat de kans groot is dat de serie volgend jaar terugkeert."

Houd Serietotaal in de gaten voor meer nieuws over Reacher seizoen 2.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe beelden 'The Last of Us' onthullen de angstaanjagende 'Clickers'
Series / Video/clip/featurette

Nieuwe beelden 'The Last of Us' onthullen de angstaanjagende 'Clickers'

Eindelijk zijn de monsters uit de zombieserie op beeld te zien!

Langzaam sijpelt steeds meer informatie de wereld in over de aankomende game-adaptatie The Last of Us. Over ongeveer een maand komt de serie uit bij HBO Max, en nu weten we eindelijk hoe de angstaanjagende vijanden uit de serie eruit zullen zien.

In de wereld van The Last of Us is er geen gebrek aan gevaar. In het zombie-universum moeten de personages zien te leven in een post-apocalyptische wereld, waar geïnfecteerde individuen, volwaardige Clickers en menselijke bandieten elkaar naar het leven staan.

Afgelopen week kwam er een korte video uit, die meer laat zien over alles wat dodelijk is in de nieuwe serie. Ook wordt er een eerste blik geworpen op de gevaarlijke Clickers. Zij zijn volwaardig geïnfecteerden en hebben daardoor een bovenmenselijke kracht verkregen.



De nieuwe beelden


In de nieuwe video zijn er naast de angstaanjagende wezens ook meer hints te vinden over het verhaal van de serie. De smokkelaar Joel moet de tiener Ellie begeleiden door een post-apocalyptische Verenigde Staten, waar het gevaar altijd op de loer ligt.

Bekijk de video vlug hieronder! Vanaf 15 januari is de serie te vinden bij HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wonder Man' wordt langste Marvel-serie tot nu toe
Series / Nieuws

'Wonder Man' wordt langste Marvel-serie tot nu toe

De nieuwste superheld van Marvel krijgt een uitzonderlijk lange serie beloofd.

Nieuwe details zijn onthuld van de aankomende Marvel-serie Wonder Man over de gelijknamige superheld. De serie zal naar verluidt nog langer gaan duren dan She-Hulk: Attorney at Law en WandaVision.

Langzaam begint de nieuwe serie vorm te krijgen bij Marvel Studios over de superheld Wonder Man. Uit een recentelijk rapport blijkt dat de nieuwe serie langer zal zijn dan de eerdere series binnen de MCU.

De series She-Hulk: Attorney at Law en WandaVision waren namelijk allebei negen afleveringen, terwijl Wonder Man in totaal op tien afleveringen mag rekenen.


Wie zullen in Wonder Man te zien zijn?


Wonder Man was in de stripboeken oorspronkelijk een slechterik, maar sloot zich in latere verhalen aan bij de Avengers. Zijn broer is ook een bekende voor velen: de Grim Reaper.

Yahya Abdul-Mateen II, bekend van zijn rol uit Aquaman, is gecast als Wonder Man, terwijl Ben Kingsley zijn rol zal hernemen als Trevor Slattery. Ook gaan de geruchten rond dat Bob Odenkirk en Courtney Cox gesprekken hebben lopen over mogelijke deelname.

Wonder Man zal in 2024 worden gepubliceerd bij Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Netflix serie top 10 van afgelopen week
Series / Nieuws

De Netflix serie top 10 van afgelopen week

Een overzicht van de series die de afgelopen week het meeste werden bekeken op Netflix.

Netflix publiceert wekelijks lijstjes van de best bekeken Netflix-series. Het lijkt ons een goed idee om de top10-lijst met de meest bekeken series van Nederland voortaan wekelijks met jullie delen. In de week van 12 december tot en met 18 december 2022 is dit de top 10.

De tien meest bekeken series

In de laatste week zijn de volgende series het meest bekeken:
1. Harry & Meghan
2. Wednesday: Seizoen 1
3. Too Hot to Handle: Seizoen 4
4. The Recruit: Seizoen 1
5. Firefly Lane: Seizoen 1
6. The Blacklist: Seizoen 9
7. The Crown: Seizoen 5
8. 1899: Seizoen 1
9. A Storm for Christmas:
10. Sonic Prime: Seizoen 1

Opvallend


Wednesday staat dus niet langer op nummer 1, deze plek is overgenomen door de veelbesproken documentaire van Harry en Meghan. The Recruit, A Storm for Christmas en Sonic Prime komen voor het eerst voor in de top 10. De serie die het langste onderdeel uitmaakt van deze top is The Crown deze staat al weer voor de 6e week in de top 10 en profiteert mogelijk ook nog wat mee van de Harry en Meghan documentaire.

Kijk de hoogste nieuwe binnenkomer The Recruit op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bob Odenkirk blikt terug op rol van zijn leven in 'Beter Call Saul' en 'Breaking Bad'
Series / Nieuws

Bob Odenkirk blikt terug op rol van zijn leven in 'Beter Call Saul' en 'Breaking Bad'

Acteur Bob Odenkirk wordt weemoedig als hij praat over de rol van zijn leven als Saul Goodman.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na het succes van Breaking Bad was ook de prequel Beter Call Saul een groot succes. In beide series speelde Bob Odenkirk de bijzonder advocaat Saul Goodman. Odenkirk neemt met pijn in het hart afscheid van zijn rol als Saul Goodman.

Odenkirk heeft aangegeven zeer trots te zijn op zijn rol in de serie en gaf wat triestig aan dat hij de rest van zijn leven wel zal blijven mijmeren over deze rol. Goodman gaf verder aan zeer trots te zijn hoe Beter Call Saul uiteindelijk toch verrassend afliep door ook een inkijkje te geven hoe het Saul afgaat na Breaking Bad.

Mijmeren


"Ik wilde meer tijd om te mijmeren, en ik ga de komende 10 jaar of langer ook mijmeren", zei Odenkirk tegen Empire terwijl hij aan zijn volgende rol in een serie is begonnen. "Ik weet dat dit waarschijnlijk de rol van mijn leven was, en dat is geweldig om te hebben gehad. Sommige mensen snappen dat niet. Ik zal hier de rest van mijn leven mee bezig zijn."

Terwijl Breaking Bad eindigde met Walter White (gespeeld Bryan Cranston) die in een vuurzee omkwam, zag Better Call Saul in plaats daarvan dat Goodman zijn misdaden onder ogen zag en een gevangenisstraf accepteerde, wat erop wijts dat zijn relatie met Kim Wexler v zou kunnen worden hersteld.

Het einde


"Ik had het niet verwacht", bekende de acteur. "Ik had een einde met meer explosies verwacht. Ik ben zo blij dat die er niet waren. En toch is het rare voor mij dat het echt kwam door het verslappen van je grip op de personages. Een van de worstelingen die ik had, en Rhea had dit ook, is dat de personages erg emotioneel intelligent waren ten opzichte van bijna iedereen met wie ze omgingen, en toch deze blinde vlekken hadden met betrekking tot hun eigen gedrag. En uiteindelijk schonken de schrijvers deze personages de zelfkennis die ik voelde die ze altijd al gehad. Ik vond het mooi. Toen ik het las, dacht ik: 'Ja, precies, dat is wat er zou moeten gebeuren.'"

Kijk Better Call Saul hier op
Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze last-minute aanpassing in 'Stranger Things' voorkwam clash met fans
Series / Nieuws

Deze last-minute aanpassing in 'Stranger Things' voorkwam clash met fans

Een bepaald personage uit Stranger Things seizoen 4 zou eigenlijk sterven, maar de makers besloten dit op het laatste moment toch niet te doen.

In de maanden voorafgaand aan het vierde seizoen van Stranger Things speculeerden fans van de serie volop over wie er mogelijk zou sterven in het nieuwste seizoen. Blijkbaar hadden de schrijvers een opmerkelijke kandidaat in gedachten...

Dat blijkt uit een nieuw Variety-interview met Sadie Sink, die Max speelt in Stranger Things. De actrice geeft weg dat de schrijvers overwogen om Max Mayfield te vermoorden.

Sterfgeval in Stranger Things


Velen vreesden voor het leven van Max Mayfield, maar gelukkig voor de fans wist ze het vierde seizoen te overleven. Dat was echter niet origineel het plan. Dit vertelt Sadie Sink tegenover Variety:

"Ik wist dit pas toen ik het in een interview las, maar ik denk dat Matt en Ross [Duffer] van plan waren me te vermoorden, alsof ze me volledig zouden vermoorden, en dat was in het oorspronkelijke plan voor het seizoen, maar toen hebben ze dat veranderd."

"Wat ik wel weet is dat de Duffers erg slim zijn, ze zijn erg berekend, en ze zouden er alleen voor kiezen om een "‹"‹personage te vermoorden als het goed was voor de plot, of later van pas zou komen, en ze zouden alleen een personage erbij houden als het later ook het plot zou dienen."

Max heeft seizoen 4 dus overleefd, maar of ze er net zo goed vanaf komt in het vijfde seizoen blijft nog atlijd de vraag. Het antwoord krijgen we echter voorlopig nog niet, aangezien Stranger Things seizoen 5 nog niet eens is begonnen met filmen.

Stranger Things is nu te zien op Netflix.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon over de strijd tussen 'Lord of the Rings' en 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Amazon over de strijd tussen 'Lord of the Rings' en 'Game of Thrones'

Amazon Studios-baas Vernon Sanders praat in een recent interview over de strijd tussen Lord of the Rings en Game of Thrones.

Hoewel de meningen verdeeld waren over het eerste seizoen van The Rings of Power, valt niet te ontkennen dat Amazon Prime Video ermee zijn eerste échte fantasyhit op de streamingsdienst heeft staan.

Toen de serie enkele maanden geleden liep op Prime Video, was er ook een andere grote fantasyserie bezig. We hebben het natuurlijk over House of the Dragon. Wanneer dergelijke grote, vergelijkbare series tegelijk op de buis draaien, worden ze onvermijdelijk vergeleken.

Rings of Power vs. House of the Dragon


In een recent interview met ComicBook.com sprak Amazon Studios-baas Vernon Sanders van Global Television over The Rings of Power. Ook werd hij gevraagd wat zijn reactie was toen hij het nieuws hoorde dat de Game of Thrones-prequel tegelijk met de Amazon-serie te zien zou zijn.

"Mijn eerste reactie was er een van verrassing, en toen was mijn volgende reactie 'maar natuurlijk deden ze dat'. Als ik in hun schoenen stond, had ik misschien wel hetzelfde gedaan'".

Verder geeft Sanders aan dat het misschien wel goed was voor beide series dat ze tegelijk te zien waren. Hoe dan ook, hij omschrijft de zeven weken waarin de series elkaar afwisselden als een "goede periode voor fantasyfans".

The Rings of Power is nu te zien op Amazon Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'That '70s Show'-ster Wilmer Valderrama brengt aangrijpende dramaserie naar CBS
Series / Nieuws

'That '70s Show'-ster Wilmer Valderrama brengt aangrijpende dramaserie naar CBS

Hij zal zijn licht laten schijnen op het intense leven van de reddingsdiensten uit New York.

Wilmer Valderrama is bij het grote publiek waarschijnlijk het best bekend van zijn rol als Fez in de Amerikaanse komedieserie That '70s Show. Zelf ontwikkelt hij nu een dramaserie voor CBS gebaseerd op de aangrijpende mémoire van Anthony Almojera.

De mémoire Riding The Lightning: A Year in the Life of a New York City Paramedic volgt het verhaal van een team ambulancemedewerkers die in New York op een dagelijkse basis met kwesties van leven of dood te maken krijgen terwijl ze ook nieuwe leden in hun hechte groep proberen te werven.

Van komedie naar drama


Wilmer Valderrama zal samen met Kaitlin Saltzman uitvoerend producent van de serie zijn. Schrijver Eric I. Lu zal het voornaamste schrijfwerk op zich nemen terwijl de schrijver van het originele verhaal Anthony Almojera de consulent tijdens de serie zal zijn. Lu heeft al ervaring met het schrijven van medische drama's wegens zijn werk aan de serie The Resident.

Terwijl Valderrama zich bezig zal houden met de dramaserie keert hij toch weer even terug naar de komedie. Zo zal hij binnenkort weer de rol van Fez op zich nemen in That '90s Show, wat een spin-off is van That '70s Show.

Wanneer de serie uitkomt is nog niet bekend. That '90s Show kijk je vanaf 19 januari op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.