search
Dit wilde Tim Burton per se in 'Wednesday' zien en hij kreeg zijn zin
Series / Nieuws

Dit wilde Tim Burton per se in 'Wednesday' zien en hij kreeg zijn zin

Tim Burton ging op zijn strepen staan om dit detail erdoorheen te drukken.

De serie Wednesday is een weergaloos succes op Netflix en toont wederom het meesterschap van Tim Burton, die vier van de acht afleveringen regisseerde. De regisseur heeft zich hard gemaakt tijdens de opnames voor dit ene aspect, dat voor hem van enorm groot belang was!

Muziek is een belangrijk onderdeel van de griezelserie en zet redelijk letterlijk de toon voor het verhaal. Zo lukte het de serie om een lang vergeten hit weer opnieuw in de hitlijsten te krijgen, net als eerder is gebeurd met Metallica en Kate Bush door Stranger Things.

Iets soortgelijks gebeurde met Goo Goo Muck van The Cramps in Wednesday, waarop het hoofdpersonage haar beroemde dansje doet dat daarna viraal is gegaan. Op een ander moment was er ook bonje over het liedje, dat Wednesday op haar cello speelt aan het eind van een van de afleveringen.



Een Metallica-cover op de cello


Tegen SYFY Wire vertelde de editor van de serie, Jay Prychidny, meer over dit cellonummer: "Aan het einde van aflevering 3 is er een cello-cover van Metallica. Ik zocht gewoon op YouTube naar verschillende cello-covers van popsongs, en ik vond die, en ik stopte hem erin, en ik knipte de sequentie op dat muziekstuk."

Hij vervolgde: "Ik dacht dat Danny Elfman misschien een origineel cellostuk voor Wednesday zou schrijven. Maar toen dat stuk erin zat, stond Tim er helemaal achter - op een gegeven moment wilde zelfs de band er een andere orkestratie van. En hij had zoiets van: 'Nee, nee, het moet het origineel zijn!'"

Bekijk Wednesday nu bij Netflix! Of bekijk hieronder een demonstratie van de cellokunsten van het personage!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen