Klaar met 'Harry & Meghan'? Check dan deze 3 koninklijke dramaseries!

Voldoende schandalen te vinden in de koningshuizen met deze 3 sterke series!

Mitchell van Vuren, 20-12-2022 11:50

Dat het wereldpubliek houdt van koninklijke schandalen is wederom bewezen door het succes van de serie Harry & Meghan bij Netflix. Op de streamingdienst zijn er ruim voldoende andere series te vinden over het drama binnen koningshuizen. Bekijk drie tips hieronder!
Young Royals | Netflix | 2 seizoenen
In deze Zweedse dramaserie uit 2021 strijkt een fictieve prins neer op een kostschool. En daar wordt de puberende kroonprins van Zweden, zoals zovelen van de Zweedse tieners, smoorverliefd.

Het enige probleem is dat zijn nieuwe vlam zijn klasgenoot Simon is. Homoseksualiteit ligt gevoelig binnen de koningshuizen, maar dat is het evengoed zo op een kostschool waar de muren ogen en oren hebben.


The Crown | Netflix | 5 seizoenen
Deze Britse dramaserie zou natuurlijk niet can deze lijst mogen missen. De peperdure serie vertelt een biografisch verhaal over de regeerperiode van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk.

Vele moeilijke periodes van het VK, hand in hand met talloze schandalen, komen langs in de vijf seizoenen van de serie. Al vaker heeft de kritiek geklonken dat de serie niet geheel waarheidsgetrouw is, maar dat maakt hem niet minder intrigerend om te kijken!


Die Kaiserin | Netflix | 6 afleveringen
De Duitse dramaserie over keizerin Sisi geeft evenzeer een inkijkje in het leven van de Duitstalige adel, waar ook meer dan voldoende drama te vinden is. Het kostuumdrama toont hoe de zestienjarige Elisabeth 'Sisi' met haar moeder en zuster Helene meereist naar Ischl, waar ze hun neef Frans Jozef zullen ontmoeten.

Het is de bedoeling dat hij zich zal verloven met Helene, maar hij wordt verliefd op haar jongere zuster en kiest voor haar. De twee trouwen, maar Elisabeth heeft het moeilijk met het hof in Wenen.


Lees meer over: die kaiserin, the empress, harry and meghan, young royals, the crown

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam