Dit skipte 'House of the Dragon' over Daemon

De serie House of the Dragon heeft een belangrijk onderdeel van Daemons verhaal buiten beeld gelaten.

Niels Arts, 20-12-2022 15:24

Daemon Targaryen kan niet heel veel verkeerd doen bij House of the Dragon-fans. Gedurende het eerste seizoen is hij uitgegroeid tot een fan-favoriet personage waar veel over gesproken wordt.
Maar niet altijd op een positieve manier. Hoewel het personage zonder twijfel ranzend populair is, is hij namelijk niet perse een goed mens. In House of the Dragon heeft de prins al meermaals zijn duistere kant laten zien.

Daemon Targaryen in House of the Dragon

De negatieve kant wordt volgens sommige fans zelfs iets te vaak laten zien. Zo is een emotionele scène uit het eerste seizoen gehaald, waarin Daemon rouwt met zijn dochters Baela en Rhaena na de dood van hun moeder.

Ook Daemons eerste vrouw - Rhea Royce - wordt anders aangepakt in House of the Dragon dan in het boek. In het boek is het namelijk niet duidelijk of Daemon zijn vrouw daadwerkelijk heeft vermoord, aangezien hij vermoedelijk op een ander eiland was toen Rhea om het leven kwam. In de serie zien we de twee één keer samen, en dat is meteen wanneer Daemon haar vermoordt.

Ten slotte zijn veel fans niet te spreken over de manier waarop Daemon zijn tweede vrouw, Rhaenyra Targaryen, behandelt. Hij is vaak onaardig tegenover haar en dreigt haar een keer zelfs te wurgen. De relatie is alles behalve ontspannen.

We zijn benieuwd hoe Daemon zich gaat ontwikkelen als personage in seizoen 2 van House of the Dragon. Productie daarvan is al begonnen, maar we hoeven geen nieuwe afleveringen op HBO Max tot 2024.

Lees meer over: House of the Dragon, Matt Smith, Daemon Targaryen, HBO Max, Game of Thrones

Populair nieuws

Laatste serienieuws

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader