Amazon over de strijd tussen 'Lord of the Rings' en 'Game of Thrones'

Amazon Studios-baas Vernon Sanders praat in een recent interview over de strijd tussen Lord of the Rings en Game of Thrones.

Niels Arts, 21 december 2022 06:00

Hoewel de meningen verdeeld waren over het eerste seizoen van The Rings of Power, valt niet te ontkennen dat Amazon Prime Video ermee zijn eerste échte fantasyhit op de streamingsdienst heeft staan.
Toen de serie enkele maanden geleden liep op Prime Video, was er ook een andere grote fantasyserie bezig. We hebben het natuurlijk over House of the Dragon. Wanneer dergelijke grote, vergelijkbare series tegelijk op de buis draaien, worden ze onvermijdelijk vergeleken.

Rings of Power vs. House of the Dragon

In een recent interview met ComicBook.com sprak Amazon Studios-baas Vernon Sanders van Global Television over The Rings of Power. Ook werd hij gevraagd wat zijn reactie was toen hij het nieuws hoorde dat de Game of Thrones-prequel tegelijk met de Amazon-serie te zien zou zijn.

"Mijn eerste reactie was er een van verrassing, en toen was mijn volgende reactie 'maar natuurlijk deden ze dat'. Als ik in hun schoenen stond, had ik misschien wel hetzelfde gedaan'".

Verder geeft Sanders aan dat het misschien wel goed was voor beide series dat ze tegelijk te zien waren. Hoe dan ook, hij omschrijft de zeven weken waarin de series elkaar afwisselden als een "goede periode voor fantasyfans".

The Rings of Power is nu te zien op Amazon Prime Video.

Lees meer over: The Lord of the Rings, The Rings of Power, Game of Thrones, House of the Dragon

Populair nieuws