Bob Odenkirk blikt terug op rol van zijn leven in 'Beter Call Saul' en 'Breaking Bad'

Acteur Bob Odenkirk wordt weemoedig als hij praat over de rol van zijn leven als Saul Goodman.

Bas de Kramer, 21-12-2022 09:16

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Na het succes van Breaking Bad was ook de prequel Beter Call Saul een groot succes. In beide series speelde Bob Odenkirk de bijzonder advocaat Saul Goodman. Odenkirk neemt met pijn in het hart afscheid van zijn rol als Saul Goodman.
Odenkirk heeft aangegeven zeer trots te zijn op zijn rol in de serie en gaf wat triestig aan dat hij de rest van zijn leven wel zal blijven mijmeren over deze rol. Goodman gaf verder aan zeer trots te zijn hoe Beter Call Saul uiteindelijk toch verrassend afliep door ook een inkijkje te geven hoe het Saul afgaat na Breaking Bad.

Mijmeren

"Ik wilde meer tijd om te mijmeren, en ik ga de komende 10 jaar of langer ook mijmeren", zei Odenkirk tegen Empire terwijl hij aan zijn volgende rol in een serie is begonnen. "Ik weet dat dit waarschijnlijk de rol van mijn leven was, en dat is geweldig om te hebben gehad. Sommige mensen snappen dat niet. Ik zal hier de rest van mijn leven mee bezig zijn."

Terwijl Breaking Bad eindigde met Walter White (gespeeld Bryan Cranston) die in een vuurzee omkwam, zag Better Call Saul in plaats daarvan dat Goodman zijn misdaden onder ogen zag en een gevangenisstraf accepteerde, wat erop wijts dat zijn relatie met Kim Wexler v zou kunnen worden hersteld.

Het einde

"Ik had het niet verwacht", bekende de acteur. "Ik had een einde met meer explosies verwacht. Ik ben zo blij dat die er niet waren. En toch is het rare voor mij dat het echt kwam door het verslappen van je grip op de personages. Een van de worstelingen die ik had, en Rhea had dit ook, is dat de personages erg emotioneel intelligent waren ten opzichte van bijna iedereen met wie ze omgingen, en toch deze blinde vlekken hadden met betrekking tot hun eigen gedrag. En uiteindelijk schonken de schrijvers deze personages de zelfkennis die ik voelde die ze altijd al gehad. Ik vond het mooi. Toen ik het las, dacht ik: 'Ja, precies, dat is wat er zou moeten gebeuren.'"

Kijk Better Call Saul hier op
Netflix.

Lees meer over: better call saul, breaking bad, bob odenkirk, saul goodman

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie