search
Explosieve 'The Volcano: Rescue from Whakaari' overspoelt Netflix wereldwijd
Films / Netflix Kijktip

Explosieve 'The Volcano: Rescue from Whakaari' overspoelt Netflix wereldwijd

Een groep ramptoeristen krijgt de ramp waar ze niet op gehoopt hadden.

Mensen houden allemaal wel eens van een goede ramp, maar dan wel het liefst op afstand, of nog beter, op een schermpje. De laatste rampendocumentaire The Volcano: Rescue From Whakaari biedt daar ruim voldoende van. De Netflix-documentaire heeft ondertussen dus ook een plek veroverd in de internationale Netflix Top 10.

De documentairemaker Rory Kennedy kun je al kennen van zijn eerdere werk Downfall: The Case Against Boeing. In The Volcano: Rescue From Whakaari volgt hij de dodelijke vulkaanuitbarsting die in 2019 in Nieuw-Zeeland plaatsvond.

"‹"‹Op 24 november werd er een aardbeving in de buurt van het eiland Whakaari geregistreerd met een epicentrum op slechts 10 kilometer afstand van het eiland. Aan de hand van de verhalen van ooggetuigen en reddingswerkers wordt in de documentaire de dag minuut per minuut herbeleefd.

Recensie van FilmTotaal


Naaomi Klees van FilmTotaal vond de documentaire uitmuntend gemaakt en sterk in elkaar steken. Ze beloonde hem met 4 sterren.

Ze vertelde over de documentaire: "De innemende Kiwi's vertellen meer dan openhartig over de tragedie op White Island en deze echtheid doet de documentaire zeker geen schade. Met 'The Volcano: Rescue from Whakaari' wacht je een eerlijke docu. Niks geen acteerwerk, en godzijdank geen Amerikaanse show."

Lees de rest van de recensie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen